Avståndsmätare golf bäst i test – Bästa avståndsmätaren 2023

Innehållet har annonslänkar från Amazon, Outnorth, Proffmagasinet och Nordicagolf.se

Det finns olika typer av golfentusiaster. Det finns de som spelar för skojs skull och inte tar sporten på så stort allvar, sedan finns det de riktiga entusiasterna som verkligen lägger ner tid på att förbättra sitt spelande. En produkt som kan komma till hands för dig som tar sporten på största allvar är avståndsmätare golf. Denna produkt är som mest vanlig för jägare, men även för golfare. Kort förklarat är en avståndsmätare golf precis vad det låter som, en produkt som mäter avståndet från din position till ditt mål, inom golfen fram till hålet helt enkelt. I den här guiden kommer vi guida dig bland de vi tycker är de bästa avståndsmätarna för golf. Och vi hoppas att du hittar avståndsmätare golf bäst i test som passar dig och dina behov. I vårt avståndsmätare golf test har vi valt ut tre stycken bra avståndsmätare som passar bra för golf.

Bästa avståndsmätare just nu

Det är ett utmärkt verktyg som snabbt och lätt kan hjälpa dig avgöra vilket avstånd det är och på så sätt välja rätt golfklubba. Det finns olika varianter på avståndsmätare golf som du kan välja mellan, kikare och GPS är två av de vanligaste. Det finns även en klocka som fungerar som en avståndsmätare. En kikare med avståndsmätare är dock favoriten för många golfare, de är dessutom lättare att använda eftersom vissa GPS måste användas tillsammans med en app.

Eftersom vi vet hur svårt det kan vara att hitta den bästa avståndsmätaren för golf har vi tagit en titt på de tillgängliga produkterna. Vi har läst igenom recensioner och betyg för olika produkter och valt ut tre stycken som vi anser vara bland de bästa. Förhoppningsvis kommer du hitta den bästa för dig i vårt bäst i test. Längre ner kommer du dessutom stöta på en köpguide och svaren på de vanligaste frågorna. Detta kan hjälpa dig ifall du känner dig osäker på hur du väljer den bästa avståndsmätaren för golf. Läs vidare nedan om vårt stora avståndsmätare golf bäst i test.

Topp 3 bästa avståndsmätare test för golf 2023

1. Garmin Approach Z82 – Avståndsmätare för golf

Om du letar efter en fantastisk kombination av funktioner är Approach Z82 laser- och GPS-kikaren precis vad ditt spel behöver. Denna högkvalitativa optik erbjuder exakt avståndsmätning för golf till hinder på banan samtidigt som den ger fullfärgskartor CourseView i både monokromt (kikare) eller äkta färger visningslägen. Med över 41 tusen banor världen över för installerade där ute plus tillgång via den medföljande appen har denna produkt allt jämfört med andra liknande produkter som finns på dagens marknad.

Det bästa är att dessa fantastiska verktyg kan användas av alla golfare utan några begränsningar eftersom de är utrustade med inbyggd Bluetooth-anslutning. Garmin Z82 är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad på banan och i ditt spel. Till att börja med talar den om för dig om det blåser genom att låta ett larm eller surra när något går precis som planerat. Kikaren har också avstånd från fram till baksida för varje green så att oavsett var de tittar på kommer avståndet inte att vara ett problem.

Fördelar:

 • Kikaren visar avstånd till greenens framsida, mitt och baksida
 • Automatisk summering när du träffar flaggan
 • Fullfärgskarta över banan med exakta mått
 • Exakta avstånd på banan för exakta slag
 • 41 000 banor över hela världen förinstallerade
 • Färgkartor för CourseView för att hjälpa till att identifiera mål

2. CaddyTek Unisex CaddyView V2 – Avståndsmätare för golf

Bästa avståndsmätaren för golf från CaddyTek

Den nya LON JOLT 6D är det senaste tillskottet i deras produktlinje. Den har ett patenterat ettstegsläge mellan korrigering utan lutning och korrigering med lutning, flaggsökarteknik med Jolt-funktion som ger en bekräftelse på att målet är låst förstoringsintervall 5 till 800 yards (4 1/2 – 250 yard dash distans) noggrannhet +/-0,9 mete, ljusstyrka som gör att du inte bara kan lysa upp ett objekt utan också lyfta fram specifika punkter på dess yta strömförsörjning CR 2 3 vs batteri ingår i leveransen IPX 4 vattentät design uppfyller USGA-reglerna golf R&A-kraven.

Oavsett om du är ett erfaret proffs som vill förbättra ditt spel, eller om du bara behöver något pålitligt och enkelt som får plats i fickan – den nya 210 RL är värd att kolla in. Den har en av de bästa förstoringarna vi har sett i år med 6 gånger förstoringsstyrkan räckvidd från 5 yards avstånd hela vägen upp till 800 yards avstånd! Glöm inte heller de känsliga Jolt-funktionerna samt vattentät design IPX4.

Fördelar:

 • Få en tydlig bild av avståndet till flaggan i sluttande terräng
 • Förtydliga ditt mål och undvik förvirring från träd och buskar
 • Vet om du spelar enligt USGA-reglerna – eliminerar all osäkerhet
 • Njut av golfspelandet i vetskap om att din avståndsmätare är exakt.

3. WDLY – Dual-Screen-golfavståndsmätare

På tredje plats i vårt test har vi valt en avståndsmätare från WDLY. Den är liten och lätt, har en förstoring på 6 x 21 millimeter och bjuder bland annat på ett skanningsläge som är kontinuerligt. För dig som spelar golf finns det även en funktion som gör det lättare för dig att identifiera flaggstången. Det kan komma till hands ifall flaggan skulle vara blockerad till viss del från din position.

Avståndsmätaren är både dammtät och vattentät. Den passar lika bra för dig som behöver en avståndsmätare till jakten som till golfen. Varför vi valde denna produkt beror på att den erbjuder de funktioner som behövs för golfaren. Men även på grund av att den fungerar tillsammans med en extern display. Det innebär helt enkelt att datan som mäts går att visa på en extern skärm.

Fördelar:

 • Funktion som hjälper dig identifiera flaggan.
 • Fungerar tillsammans med en extern display.
 • Vikt på endast 175 gram.

Nackdelar:

 • Bör inte användas i direkt solljus.

Viktigt att tänka på när du köper en avståndsmätare för golf

Det finns flera saker du bör känna till när du letar efter den bästa avståndsmätaren för golf. Om det är första gången du ska köpa en sådan produkt bör du först lära dig vad det är, hur de fungerar samt vilka olika varianter/modeller det finns. Här har vi satt ihop en enkel köpguide som berättar vad vi anser är viktigt att känna till om avståndsmätare för golf. Ett avståndsmätare golf bäst i test kanske inte ger dig precis det du är ute efter så gör din research ordentligt innan du köper en avståndsmätare för golf.

Att välja rätt är inte alltid lätt. De punkter vi har listat här nedanför är dock ett bra ställe att börja på.

 • Förstoring är en av de första funktioner de flesta tar en titt på. Hos de flesta avståndsmätare ligger förstoringen vanligtvis mellan 3 gånger och 8 gånger. Ett exempel: En avståndsmätare med en förstoring på 8 gånger kommer få flaggan, som egentligen är 800 meter bort, att se ut att endast vara 100 meter bort.
 • Räckvidden på en avståndsmätare kan vara allt från 5 meter upp till 1750 meter. Men kikaren behöver inte alltid poängtera den längre räckvidden. I alla fall inte när du bara ska använda produkten för golf. En avståndsmätare golf som har en räckvidd på upp till 1000 meter är egentligen allt du behöver.
 • Noggrannheten är något som varierar en hel del mellan de olika avståndsmätarna. De i hög kvalitet har vanligtvis en precision med mått som är cirka +/- en meter på ett 200-250 meters avstånd. Du som inte är ett golfproffs utan endast spelar som amatör, för skojs skull, kan klara sig med kikare/avståndsmätare som inte mäter 100% exakt. Du som däremot är ett proffs kanske strävar efter perfektion vilket innebär att noggrannheten är det viktigaste att leta efter.
 • TargetSeek/Pinseeking är en typ av funktion som kan vara bra att ha. Det underlättar nämligen när du ska sikta in dig på ett litet mål på ett längre avstånd. Andra bakgrundsobjekt sållas då bort. De nyare avståndsmätarmodellerna kan även komma med en vibrationsfunktion när du prickar in flaggan. Skulle du ha skakiga händer kan denna jolt-funktion vara bra att ha.
 • Scan Mode är ytterligare en funktion som du kan stöta på. Den hjälper dig att göra kontinuerliga avläsningar över ett större område samtidigt som avståndet automatiskt ändras beroende på vilket typ av mål du pekat avståndsmätaren på.

När du har tagit en titt på alla dessa punkter finns det dock fler saker som kan vara bra att tänka på. Vi har listat dessa här nedan och beskrivit lite kort om vad de innebär.

Pris för avståndsmätare golf

Det är kanske ingen överraskning att priset kan variera en hel del beroende på vilken avståndsmätare du väljer. Det som gör att priset kan skilja sig åt är bland annat varumärket, funktionerna och var du väljer att köpa din produkt. Vi rekommenderar dock att du tar din tid på dig innan du bestämmer dig för vilken du vill köpa. Billigare produkter har många gånger inte lika hög kvalitet och samma egenskaper samt funktioner. Det bästa du kan göra är att först tänka efter på vad du behöver. Sedan börjar du leta efter avståndsmätare som passar dina behov. Därefter kan du ta en titt på priset och se ifall du hittar en avståndsmätare som erbjuder allt du behöver till ett pris som passar din plånbok.

Kvalitet på din avståndsmätare för golf

Det är alltid viktigt att du väljer en avståndsmätare golf av hög kvalitet. Skulle kvaliteten inte vara den bästa finns det en risk att din avståndsmätare går sönder efter endast några användningar. Med en högkvalitativ produkt kan du få ut mycket mer från den. Du kan även spara pengar eftersom du inte kommer behöva köpa en ny avståndsmätare lika ofta. Det är alltså bättre att du investerar i en lite dyrare och högkvalitativ avståndsmätare istället för att nöja dig med en billigare variant.

Varumärke – vilken avståndsmätare för golf ska man välja?

Det finns flera varumärken som specialiserar sig på att skapa produkter och tillbehör till golfaren. Vilket varumärke som är det bästa är svårt att svara på eftersom olika personer har olika behov. Ett tips är att du väljer ett varumärke som har fått bra omdöme och fokuserar på just produkter till golfsporten. Att välja den avståndsmätare golf bäst i test kanske inte alltid vad man faktiskt behöver.

Olika avståndsmätare för golf

När det kommer till avståndsmätare för golf finns det flera olika alternativ att välja mellan. De vi valde till vårt test var laserkikare eftersom det är en av de mest populära produkterna. Men det finns även andra intressanta produkter att välja mellan. Skulle du känna dig nyfiken på dessa har vi samlat lite kort information här om vilka typer av avståndsmätare som finns tillgängliga.

GPS-klocka

Det här är ett alternativ för alla golfare som vill få ett snabbt svar på det ungefärliga målet. En GPS-klocka fungerar bra på de flesta ställen, dock går dess noggrannhet endast att beskriva som okej. Dessa produkter är små och väldigt lätta att ta med sig med tanke på att de ser ut som en vanligt klocka du kan sätta runt handleden. GPS-apparater har dock ett syfte att endast visa geodata vilket innebär att de inte räknar ut avståndet på samma sätt som till exempel en laserkikare. Dessa klockor produceras dessutom av multinationella bolag som sällan har Sverige som en prioritering när det gäller uppdateringar. Läs mer om golfklockor och Garmin golfklockor.

Röst-GPS

Det här är en produkt som är populärast bland äldre golfare. Istället för att visa resultatet på en display kommer denna produkt att, genom en röst, berätta måtten för dig. Det är möjligt att välja ifall du vill ha en man eller kvinna som beskriver måtten samt vilket språk. En röst-GPS kan mäta slaglängder samt växlar hålen automatiskt. Den fungerar relativt snabbt och hittar över 50 000 banor runt om i världen. En nackdel med denna avståndsmätare är att batterierna inte är de bästa och kan vara svåra att byta. Måtten går att jämföra med GPS-klockan, kanske inte det bästa, men fungerar hyfsat bra. De som testat en röst-GPS tidigare beskriver det som att ha en egen caddie som berättar måtten.

Golfappar/Mobil-GPS

Om du inte vill köpa en ny produkt och vänta på att den ska skickas hem, eller besöka flera fysiska butiker för att hitta rätt avståndsmätare golf kan en app vara ett bra alternativ. Det finns ett flertal appar du kan välja mellan, både svenska och utländska beroende på var du ska spela golf. Dessa appar kan då innehålla funktioner som hjälper dig att mäta avståndet på den bana du spelar. Vad som kan kännas jobbigt med detta alternativ är att du måste uppdatera appen då och då. Sedan finns det en risk att den app du använder inte får en uppdatering i samband med att en golfbana förändrats.

Det positiva med detta alternativ är att du får tillgång till allting i din mobiltelefon. Det finns även vissa appar som kan hjälpa dig mäta slag, ge förslag på vilka klubbor du bör använda och mycket mer.

Laserkikaren – Avståndsmätare laser för golf

Detta är det allra populäraste alternativet när det kommer till avståndsmätare laser för golf. Du riktar produkten mot målet och den räknar sedan ut måttet automatiskt. En stor del av alla laseravståndsmätare går att låsa in på flaggan vilket kommer ge dig ett mycket bra resultat. Det finns en rad med olika modeller av laserkikare som erbjuder olika funktioner. Eftersom detta är den produkt vi har fokuserat på i vårt test har vi redan berättat en hel del om dess funktioner och egenskaper. Det negativa med en laserkikare kan vara att alla är inte jättelätta att hantera. Vissa kan dessutom ta några sekunder på sig för att mäta ut ett avstånd vilket inte alla personer tycker om. Men trots detta är laserkikaren den avståndsmätare som kommer ge dig det bästa resultatet, så länge du väljer en högkvalitativ modell.

Lasermätare golf

Avståndsmätare (lasermätare) golf sänder en osynlig laserpuls som reflekteras på avlägsna objekt med en enkel knapptryckning. Strålen kan vara skadlig för ögonen om du tittar rakt in i dess bana, men den är säker och exakt ner till bara 0,5 meter. När de väl har mottagits tillbaka till källan används dessa mätningar av digitala klockor för att beräkna avstånd mycket snabbt, delvis tack vare mycket avancerad elektronik som ger dem all denna förmåga utan någon fördröjning eller fördröjning – vilket gör det mycket enklare än någonsin tidigare att mäta slag.. Det finns många vattentäta modeller i dag så oavsett hur dåligt vädret kan vara utomhus. En lasermätare golf kan göra din golfrunda både roligare och enklare.

Vanliga frågor om avståndsmätare för golf

Vi har här svarat på några av de vanligaste frågorna som kan dyka upp när det gäller avståndsmätare för golf. Förhoppningsvis har vi svarat på dina frågor så du inte behöver känna dig förvirrad eller tvungen att leta vidare för att hitta svaret.

1. Hur fungerar en golfavståndsmätare?

Det finns flera olika produkter som går att använda som en avståndsmätare inom golfen. Vi gick igenom dem lite kort i vår köpguide här ovan. Men det gemensamma för produkterna är hur de fungerar. Det är en laser som skickas iväg och studsar på det föremål du har siktat avståndsmätaren på. Den mäter sedan hur lång tid det tog för lasern att komma tillbaka till produkten. Med hjälp av den datan kommer avståndsmätaren sedan att räkna ut hur långt avståndet till föremålet är och visa det på skärmen.

2. Är det tillåtet att använda en avståndsmätare under tävlingar?

Om tävlingsledningen inte meddelar något annat så är det oftast tillåtet att använda vissa typer av golfkikare/avståndsmätare. Det som däremot inte är tillåtet är att använda de produkter som möter höjdskillnaderna. Den funktionen kallas för slope-funktionen och beräknar avståndet, från din position till målet, baserat både på längden och höjdskillnaden. Skulle du äga en avståndsmätare med denna funktion kan det dock vara möjligt att stänga av den under tävlingarna.

3. Finns det vattentäta avståndsmätare?

En stor del av alla avståndsmätare golf är vattentåliga. De går att använda ifall det skulle duggregna lite. Dessa produkter bör dock inte användas under de allra blötaste förhållandena. Men vill du istället ha en avståndsmätare som är helt vattentät finns även det tillgängligt.

Sammanfattning för avståndsmätare bäst i test

En avståndsmätare golf kan göra det lättare för dig när du spelar golf. De hjälper dig att räkna ut avståndet till flaggan vilket gör det lättare att välja rätt golfklubba. Det finns produkter som bjuder på en rad med olika funktioner som kan komma väl till hands. Vilka funktioner som är bäst beror lite på vad du letar efter.

Efter att ha tagit en titt på tillgängliga produkter på marknaden har vi valt ut tre stycken som vi anser vara bra alternativ. Vi valde ut dessa genom att ta en titt på produktbeskrivning, betyg och läst igenom vad andra användare tyckte och tänkte om just dessa produkter. Köpguiden och frågorna och svaren innehåller även information som du kanske behöver. Genom att läsa igenom detta hoppas vi att du känner dig lite säkrare över vad du bör tänka på och hur du ska gå tillväga när du letar efter bästa avståndsmätare. Är du ute efter en golfklocka så klicka på länken så kan du läsa mer om dem där. Är det Garmin golfklockor du är ute efter så har vi även en guide för det.

Uppdaterad 2022-12-27