Bästa Golf Chipper – Köpguide & Bäst i Test 2024

Vill du försäkra dig om att bli säkrare runt greenkanterna? Då är en golf chipper ett perfekt alternativ för dig. Vi har i denna bäst i test guide noggrant testat och analyserat varje chipper för att ge dig en djupgående recension av deras prestanda, känsla, design och prisvärde.

Vi har djupdykt i sortimentet och valt ut de bästa chippers som finns för en rad kategorier av spelare samt skapat vår egna köpguide som ska hjälpa dig att köpa rätt chipper. Bäst i Test och köpguide kommer här…..

Denna sida innehåller reklamlänkar

Bästa Chipper – Bäst i vårt test – Snabblistan

Se fler nedan.

Bästa Golfchipper – Hela topplistan

Bäst i test dam nybörjare
Acer True Ace

Acer True Ace

 • Loft: 35 grader
 • Längd: 35 tum

Ca pris: 550 kr

Det är många slag på golfbanan som är svåra. De korta inspelen till green tillhör kanske de svåraste, inte minst för nybörjare. Att slå en wedge in på green är inte lätt, inte heller att chippa från ruff eller foregreen.

Sistnämnda kan bli lite enklare med en chipper och som bäst i test för damnybörjare har vi valt Acer True Ace. Här anser vi att du får riktigt bra kvalitet och funktion till ett bra pris.

Vad tycker vi om egenskaperna i Acer True Ace? Vi tycker att den grundläggande designen är optimal. Huvudet har cavity back och är viktad tå/häl. Resultatet av det blir förlåtande träffar och en god stabilitet i träffen. 

Liksom andra chippers har också den här modellen en mycket bred, avlång sula och en lång träffyta. För loftet har Acer dock inte följt mallen riktigt. Loftet är på 35 grader. Det måste vi säga är en relativt låg siffra, men som nybörjare är det egentligen ingenting du behöver bry dig om.

Med den här klubban kan du slå en puttsving, få klubban att glida genom gräset på ett smidigt sätt och få bollen att lyfta fint med en förlåtande träff. Det är i vår mening inte alls dumt! Vi kan definitivt rekommendera den här klubban.

Att chippers för golf har blivit populära världen över är tydligt. Just den här modellen tillhör faktiskt de största storsäljarna. Vi ska också säga att kundrecensioner och betyg överlag är mycket positiva.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Riktigt bra pris
 • Populär världen över
 • Gör chippningen enklare
Nackdelar
 • Lite lägre loft
Bäst i test herr nybörjare
Acer True Ace

Acer True Ace

 • Loft: 35 grader
 • Längd: 35 tum

Ca pris: 550 kr

Nybörjare är den grupp golfare som förmodligen kan dra mest fördel av en chipper. Korta slag kring green är svåra och med en golf chipper kan det bli enklare rent tekniskt att lyckas med slagen. Dessutom kan den här typen av golfklubba öka självförtroendet.

Det finns chippers i alla prisklasser. Om du är nybörjare vill du kanske välja bland lite billigare modeller. En som vi kan rekommendera är Acer True Ace. Det här är en ganska enkelt designad klubba för de korta slagen, men vi tycker att den har de egenskaper du behöver.

I vår undersökning av True Ace började vi att titta på viktningen och huvudets form. True Ace har cavity back och en tå/häl-viktning för stabilitet i bollträffen och en förlåtande träff. Den har också en bred sula och en avlång träffyta.

Vi kan sammanfatta True Ace med två ord, nämligen förlåtande och stabil. Med en normal puttrörelse får du ordentlig draghjälp från klubbans egenskaper och därför är den här modellen bäst i vårt test för chippers för nybörjare.

Vad säger användare? Den här modellen är en av de absolut mest populära världen över. Den är en storsäljare och betygen i golfshoppar på nätet närmar sig 5 av 5. Det är tusentals spelare som vittnar om att klubban hjälper till i närspelet.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Överkomligt pris
 • Många nöjda användare
 • Bra egenskaper för nybörjare
Nackdelar
 • Lägre loft än genomsnittet
Bäst i test herr medelgolfare
Acer XK Chipper Yips-Killer

Acer XK Chipper Yips-Killer

 • Loft: 37 grader
 • Längd: 35 tum

Ca pris: 799 kr

Chip-yips är ett välkänt fenomen på golfbanan och det är något som golfare vill undvika till varje pris. Det handlar om att svingen för chippen helt enkelt inte fungerar. Acer XK YIPS-Killer är skräddarsydd för att motverka allt vad chips-yips heter.

En kort beskrivning av den här modellen kan se ut så här: En klubba med perimeterviktning och förhållandevis hög vikt, en bred och välvd sula och ett relativt stort loft. Vad betyder då detta? 

Jo, du använder Acer XK som en putter. När du slår på foregreen, fairway eller ruff glider sulan enkelt genom underlaget och med loftet lyfter du bollen. Viktningen gör att träffen blir mer förlåtande och du får mer kontroll. Risken för toppade eller duffade slag minskar och du kan koncentrera dig helt och hållet på att genomföra din puttsving. 

Vi (och många andra – se nedan) tycker att den här klubban håller god klass. Om du vill spela mer stabilt kring greenen är Acers modell inget dumt val. Du får automatiskt hjälp med stabilitet i och med klubbans form och med dess egenskaper kan du känna dig ännu säkrare.

Det är många användare och köpare som verkligen uppskattar sin Chipper Yips-Killer. Klubban får höga betyg både i professionella tester och i användarnas recensioner på golfshoppar på nätet. Att den är stabil och ger trygghet är några omdömen i mängden. Vissa kallar den till och med för "fuskklubban".

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Utvecklad för större trygghet
 • Både korta och längre slag
 • Bra pris
Nackdelar
 • Lite begränsad
Bäst i test medel/lågt handicap
Odyssey X-Act Tank

Odyssey X-Act Tank

 • Loft: 37 grader
 • Längd: 34,5 tum

Ca pris: 2200 kr

X-Act Tank kommer från märket Odyssey, ett märke som traditionellt enbart har designat putters. Numera finns också golf chippers i utbudet och X-Act Tank är ett flaggskepp i sortimentet.

Prislappen är hög och det gör kanske automatiskt att det här är ett val för damer med lågt handicap. Vi ska säga att även egenskaperna är skräddarsydda för skickligare spelare.

Vi kan börja med vikten. Den här chippern väger inte mindre än 355 gram. Idén är att ge en så stabil pendelsving som möjligt och en stabil bollträff. För maximal nytta av den egenskapen gäller det naturligtvis att du har en stabil sving.

Odyssey X-Act Tank är samtidigt relativt förlåtande med sin viktning. Naturligtvis har klubban också en bred och välvd sula för optimal genomsving i både bra och sämre lägen. 

I vår genomgång av den här klubban har vi faktiskt hittat fler egenskaper av bästa märke. Klubban har en insert av polymer för en lite mjukare känsla och en lite mer flexibel bollträff. Den har också ett rejält sikte som hjälper till vid uppställning och kan hjälpa till med självförtroendet.

Odyssey X-Act Tank är i vår mening en riktigt bra chipper för både känsla, stabilitet och kontroll. Den kan nog passa alla golfare, oavsett handicap, men prislappen och vissa egenskaper gör att vi kan rekommendera den främst för spelare med lågt handicap.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Tung och stabil
 • Bra känsla
 • God kontakt med marken
Nackdelar
 • Dyrast i vårt test
Bäst i test dam medelgolfare
Acer XK Flipper

Acer XK Flipper

 • Loft: 46 grader
 • Längd: 35 tum

Ca pris: 600 kr

Acer XK Flipper är vårt val som bäst i test för damer med medel handicap. Vi tror nämligen att den med sina egenskaper kan vara särskilt nyttig för damer som behöver extra trygghet i närspelet och också har en lite mindre stabil sving.

Det här är ingen golf chipper, utan en flipper! Den har ett loft på 46 grader vilket motsvarar ungefär loftet på en pitching wedge. Det huvudsakliga användningsområdet är korta slag vid greenen då det är viktigt att få bollen att stanna snabbt.

Hur är klubban designad? Vi har granskat material och form i detalj. Acer XK Flipper har en mycket bred sula och en rejäl vikt. Den är också perimeterviktad för en förlåtande träff och har en extra lång träffyta. Alltsammans ger att en vanlig puttsving kan ge en stabil, säker och förlåtande träff.

Vi tycker att den här klubban har alla möjligheter att ge dig lite extra självförtroende runt greenen. Att chippa och slå höga wedgar kring green är inte det lättaste, särskilt inte med en mindre stabil sving. Med Acer XK kan du istället slå vanliga puttsvingar. Klubban ger också fler möjligheter, vilket kan förbättra ditt spel.

Vi tycker att Acer XK absolut kan vara en del av din uppsättning klubbor. Den kanske inte ersätter någon klubba rakt av, men den kan vara mycket nyttig kring green.

Den tanken är vi inte ensamma om. Acers Flipper är mycket populär både i Sverige och övriga världen. Det är inte många användare som inte är mycket nöjda med sin Flipper. Kundbetyg och omdömena är mycket höga.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mångsidig runt greenen
 • Ger fler möjligheter i spelet
 • Stabil och tung
Nackdelar
 • Mindre bra för vanliga chippar
Bäst i test herr lågt handicap
Ping ChipR

Ping ChipR

 • Loft: 38,5 grader
 • Längd: 35 tum

Ca pris: 1800 kr

Om du har ett handicap med en lägre siffra vill du förmodligen ha mer flexibilitet i hur du kan forma slagen runt green. Samtidigt skadar det nog inte med vissa förlåtande egenskaper för självförtroendets skull.

Ping ChipR kombinerar den klassiska wedgen med en modern chipper. Vi tycker att kombinationen är spännande och vi tror att den kan passa spelare med lågt handicap som vill ha extra stöd runt greenen.

Hur fungerar då denna chipper rent tekniskt? Vi kan börja med den rundade sulan som är designad för att glida enkelt genom gräset. När det gäller bladet är det perimeterviktat för en mer förlåtande bollträff och skårorna är fler än vanligt för mer stabil spinn.

Vi har tittat närmare på hur du kan använda den här klubban kring greenen. Med sitt format kan den fungera både för kortare chippar och längre bump and run-slag upp till 30–40 meter från green. Den hjälper till med mer stabila chippar och med sitt format motverkar den automatiskt toppade och duffade träffar.

Vi tycker dock att den brister något i spelet när du behöver stanna bollen snabbt. En vanlig puttrörelse med klubban ger helt enkelt inte tillräckligt med spin. 

Känner du att lite mer självförtroende kring green skulle sitta bra? Har du ibland problem med de korta slagen? Då kan PING ChipR vara ett bra val. 

Vårt övergripande betyg blir väl godkänt. Den här klubban gör sitt jobb och vi måste också säga att den har en relativt snygg design. Klubban är mycket populär världen över och många testare i golfmagasin på nätet håller den högt.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Snygg design
 • Bra för längre chippar
 • Stabil och säker träff
Nackdelar
 • Kostar mycket
bästa chipper för golf

Köpguide Chipper

Välkommen till vår omfattande köpguide där vi testar och jämför de bästa chippers för golf! En chipper är en viktig del av många golfspelares arsenal, särskilt när det gäller att förbättra spelet runt greenen. Att hitta rätt klubba för ditt spel kan göra en enorm skillnad i dina resultat och öka din självförtroende på banan.

Oavsett om du är en nybörjare som vill förbättra dina korta slag eller en erfaren spelare som söker efter den ultimata chippern, är vår köpguide här för att hjälpa dig att hitta det perfekta verktyget för ditt spel.

Golf Chipper ett säkrare slag runt green

De flesta vet att mycket av spelet i golf avgörs runt green och med ett förbättrat närspel med exempelvis en golf chipper så kan du förbättra spelet med säkrare slag runt green. En chipper klubba är ett utmärkt alternativ för det korta närspelet i golf. Golfklubban chipper är skapad som ett mellanting av en putter och en wedge.

Puttern ska användas vid green, wedge om du ligger längre ut från green och en chipper när du ligger nära greenkanten. Med en golfklubba som chipper så har du en putter som är mer loftad för det specifika ändamålet att förbättra det korta närspelet. Vanligast är att loften på en chipper är mellan 30-37 i likhet med en järn 7 eller 8.

Själva huvudsyftet med en chipper är att det ska bli lättare för dig att chippa vilket med största sannolikhet kommer generera i ett säkrare spel runt green. Därav är det exempelvis en perfekt klubba för den som är nybörjare för att få bättre kontroll på spelet nära greenerna men även för den erfarne golfaren. Att ha en chipper till hands i golfbagen är att föredra under en golfrunda som ett extra val nära greenkanterna.

Slipp duffar och toppar med en chipper golfklubba

En chipper kan skapa ett säkrare närspel genom att du kan slippa allt som har med duffar och toppar att göra. Detta möjliga orosmomentet kan tas bort från spelet och genom att ge dig ett bättre tillslag där du inte riskerar att duffa bollen så att slaget blir för kort eller toppa bollen så att slaget blir för långt.

Chippern är utformad som en putter fast med ett loftat klubbhuvud, detta för att du ska få lite höjd på bollen när du står nära greenkaten. Dessutom när du svingar en chipper golfklubba så gör du det som med din putter vilket minimerar risken för att du duffar eller toppar. Ett utmärkt alternativ i golfbagen om du känner minsta otrygghet när du närmar dig greenkanterna.

Olika märken på bra chippers

Marknaden är stor inom golfklubbor och detta gäller även de olika golfmärken samt modellerna för chippers. Dyra, billiga, höger och vänster, utbudet är rejält så det handlar mycket om att hitta en modell som du trivs med.

Därav är det alltid bra att rådfråga med någon som är kunnig inom området eller som du gör just nu, ta tips ifrån perfektgolf.se och välj en av vårta testvinnare som garanterat passar de flesta.

Här är några populära märken som erbjuder högkvalitativa chippers:

 • Cleveland Golf: Cleveland Golf är känt för sina wedgar och chippers. Deras Smart Sole-serie erbjuder enkel användning och förbättrad prestanda för alla spelarnivåer.
 • Callaway Golf: Callaway erbjuder en rad chippers, som deras X-Act Tank Chipper, som kombinerar prestanda och teknik för att förbättra korta slag runt greenen.
 • Wilson Staff: Wilson Staff erbjuder chippers med deras Harmonized-serie, som är designade för att ge bättre kontroll och känsla runt greenen.
 • Odyssey: Odyssey, ett dotterbolag till Callaway Golf, erbjuder chippers i sitt sortiment, som deras X-Act-serie, som erbjuder en kombination av en chipper och en putter för förbättrad prestanda på korta slag.
 • TaylorMade: TaylorMade har några chippers i sitt sortiment, som deras Hi-Toe Big Foot och Milled Grind 2, som är designade för att erbjuda spelarna mer kontroll och känsla runt greenen.
 • Cobra Golf: Cobra erbjuder King Mim Wedge, som kan användas som en chipper tack vare sitt mångsidiga karaktär och design som hjälper spelare med korta slag nära green.
 • Tour Edge: Tour Edge erbjuder Hot Launch-serien, som inkluderar en chipper som är utformad för att ge ökad stabilitet och känsla på korta slag.
chippa med golfklubba

Klarar du gränsen på 14 klubbor i bagen?

Vilka golfklubbor som finns med i bagen under en golfrunda kan variera beroende på vad du själv föredrar. Vanligtvis brukar dock dessa golfklubbor vara bra att ha med sig i golfbagen för att maximera potentialen för att utföra en så bra golfrunda som möjligt:

Du får ha med dig 14 klubbor som max under en golfrunda och med de ovanstående klubborna kommer du täcka av alla aspekter av spelet. Det kan vara så att du behöver välja bort någon sorts klubba för att hålla dig till 14. Ofta handlar det om att en medel- eller höghandikappare väljer bort en wedge och tar en chipper med sig vilket inte låghandikappare gör.

Utöver golfklubbor så finns det andra saker som är bra att ha med sig i golfbagen samt på sig när det vankas golf på exempelvis favoritklubben i form av peggar, golfskor, rengöringsverktyg, penna, markeringsknapp, greenlagare, golfbollar, regnkläder, handduk och paraply.

välja klubba putter eller chipper

Frågor och svar (FAQ)

Varför skaffa sig en chipper klubba?

För att du ska ha valmöjligheten att kunna spela med en klubba som placeras mitt emellan en putter och en wedge. En Chipper är formad så att du lättare ska kunna hitta en jämnare klubbsving genom sitt tunga klubbhuvud. Greppet är även tyngre vilket genererar i en bättre balans genom slaget samt att du får mer konsekventa bollträffar utan duffar och toppar.

Hur ska du svinga med en golf chipper?

Ta en kortare backswing med klubban och slå sedan igenom bollen i likhet med när du använder dig av puttern. Desto mer du använder dig av chippern, desto mer kommer du utveckla känslan för den samt avståndsbedömningen.

Är det tillåtet att använda en chipper och vilka regler gäller i så fall?

Här hittar du regler om chippers. De är tillåtna och följer samma regler som en vanlig järnklubba.

När ska man använda en chipper?

Använd en chipper när du är nära green och vill spela ett lågt, rullande slag mot flaggan.

Vad är skillnaden mellan en chipper och en wedge?

En chipper har lägre loft än en wedge och skapar därför ett lägre, mer rullande slag än en wedge.

Vilket loft har en typisk chipper?

En typisk chipper har ett loft på mellan 30 och 37 grader.

Så har vi gjort vårt test av golfchippers

För att genomföra vårt test av golf chippers på ett noggrant och objektivt sätt, har vi följt en strukturerad process som involverar flera steg. Som experter inom golfutrustning, har vi tagit hänsyn till alla viktiga aspekter för att erbjuda er en detaljerad och pålitlig guide.

 1. Urval av chippers: Vi började med att välja ett brett urval av chippers från ledande märken som Cleveland Golf, Callaway, Wilson Staff, Odyssey, TaylorMade, Cobra Golf och Tour Edge. Vi inkluderade modeller med olika prisklasser och prestandanivåer för att säkerställa att vårt test täcker en mängd olika behov och preferenser.
 2. Spelartest: Vi har tagit in åsikter från golfspelare med olika erfarenhetsnivåer och färdigheter för att få omdömen av kluboorna under verkliga spelförhållanden. Detta inkluderade både låg- , medel- och höghandikappare för att få en balanserad bedömning av varje chipper.
 3. Teknisk analys: Vi utförde en detaljerad teknisk analys av varje chipper, inklusive loft, vikt, balans och konstruktion. Vi utvärderade även vilka teknologier och innovationer som används av tillverkarna för att förbättra prestanda och känsla.
 4. Prestanda: Vi bedömde chippersnas prestanda utifrån faktorer som avståndskontroll, bollflykt, spinn och förlåtande egenskaper. Vi testade också hur väl varje chipper fungerade på olika underlag och i olika spelsituationer.
 5. Känsla och feedback: Vi utvärderade hur varje chipper kändes i händerna på spelarna och vilken typ av feedback de fick under slaget. Detta är viktigt för att förstå hur chippern hjälper spelaren att utvecklas och få självförtroende runt greenen.
 6. Design och estetik: Vi bedömde även designen och estetiken hos varje chipper, eftersom detta kan påverka spelarens tillfredsställelse och komfort på banan.
 7. Pris och värde: Slutligen, vi jämförde priserna på de olika klubborna och utvärderade vilka som erbjöd bäst värde för pengarna.

Dessa testprotokoll har sedan omarbetats till totalbetyg som du kan se i vår topplista samt vinnare i en rad olika bäst i test kategorier.

Resultaten hittar du längst upp och längst ner i denna guide. Lycka till!

Författare:

Andreas Börjesson

Faktakontrollant:

Nils Konradsson

Uppdaterad

Testvinnare Chippers – Slutsats

Rulla till toppen