Bästa elgolfvagn – Elgolfvagn bäst i test 2023

Innehållet har annonslänkar från Nordicagolf.se och Mitoosports.se

Bästa elgolfvagn

Du kan tillbringa långa dagar på golfbanan utan att utsätta din kropp för alltför stora påfrestningar om du använder en elgolfvagn. Under golfrundan fungerar den elektriska vagnen som din personliga caddie och hjälper dig att hålla och transportera din golfutrustning.

Kostnad för en elektriska golfvagn startar från cirka 4500kr. Elmodellen har sina egna specifika egenskaper som du bör se upp för när du tar hänsyn till vilken modell du är intresserad av att köpa. Som sådan finns det många bra elektriska golfvagnar, det finns ännu färre instegsvagnar du kan hitta. Men å andra sidan finns det en hel del instegsvagnar som skulle kunna göra jobbet för många fler. Så om budgeten är lägre än vad vi har föreslagit, rekommenderar vi att du investerar i en golfvagn.

Lista på bästa elgolfvagnen 2023

Motocaddy S1 Graphite Ultra

elgolfvagn från Motocaddy

Motocaddy M3 GPS Graphite

Motocaddy M3 elgolfvagn

PowerBug GT Tour Series

Elgolfvagn från PowerBug

Motocaddy M5 GPS

Motocaddy el golfvagn

Motocaddy S1 Graphite Ultra elgolfvagn

Motocaddy S1 Graphite elgolfvagn är det senaste och bästa inom elgolfvagnsvärlden. Experttestare har röstat fram den som den bästa produkten i sin klass, tack vare de många fantastiska funktionerna. QUIKFOLD-systemet gör den lätt att fälla ihop och ta med dig i farten, medan det mjuka ergonomiska handtaget och den strömlinjeformade batterihyllan gör den bekväm och lätt att använda. De lågprofilerade hjulen och det nya framhjulshuset förhindrar att smuts tränger in, och de nio hastigheterna gör det enkelt att ta sig runt på banan. Hastighetsmätaren och batterimätaren hjälper dig att hålla koll på dina framsteg, medan den superljudlösa motorn ser till att du inte stör andra golfare.

– Den elektriska golfvagnen har röstats fram av experter som den bästa i sin klass

– De många fantastiska funktionerna gör den bekväm och enkel att använda

– Lågprofilhjul och nytt framhjulshus förhindrar att smuts kommer in

– Nio hastigheter gör det enkelt att ta sig runt på banan

– Hastighetsmätare och batterimätare hjälper dig att hålla koll på dina framsteg

Motocaddy M3 GPS Graphite Standard

Den elektriska golfvagnen är bäst i test och perfekt för alla golfentusiaster. De bästa funktionerna inkluderar GPS med 40 000 banor, en stor 2,8′ högupplöst pekskärm i färg, världens enklaste vagn att fälla ihop, USB-laddningsport, sladdlöst batteri med automatisk avstängning och en överdimensionerad ram för extra stabilitet. Den här el golfvagnen har också en kraftfull, borstlös 230-wattmotor och nio hastigheter med hastighetsindikator och batterimätare. För extra utrymme i bagageutrymmet har den elektriska golfvagnen slimfold-design och inverterade hjul. Du kan också ladda dina USB-enheter i farten med elgolfvagnens USB-laddningsport.

– stor 2,8-tums pekskärm med högupplöst färgskärm

– Världens enklaste vagn att fälla ihop

– nästa generations 28V-system med hög effekt

– kraftfull borstlös 230 W-motor

– nio hastigheter med hastighetsindikator och batterimätare

PowerBug GT Tour Series Graphite 27+ Hole

PowerBugs elgolfvagn är bäst i test, fram röstat av experter. Dess mini litiumbatteri och laddare gör den perfekt för golfentusiaster. Den här elgolfvagnen har 9 olika hastigheter, VRAP-justerbar avståndskontroll upp till 45 meter, fäll ihop och fäll upp vagnen på några sekunder, snabbfästehjul och däck som kan användas som en vanlig vagn. Den väger 10,5 kg och har ett mått på 33,5x84x58 cm när den är hopfälld. PowerBug elgolfvagn är det perfekta valet för dem som vill ha den bästa elgolfvagnen på marknaden.

– Få den bästa elektriska golfvagnen på marknaden

– Har 9 olika hastigheter

– VRAP justerbar avståndskontroll upp till 45 meter

– Väger 10,5 kg och mäter 33,5x84x58 cm när den är hopfälld

Motocaddy M5 GPS Graphite Ultra DHC

Motocaddy M5 GPS Graphite Ultra DHC är den bästa i sin klass, enligt expertrecensioner. Den har många funktioner och är perfekt för alla golfentusiaster. Pekskärmen gör det enkelt att navigera, och den högupplösta displayen garanterar en tydlig bild av all din statistik. Du kan till och med uppdatera programvaran via WiFi! Dessutom finns det ett avstånd till faror, så att du kan undvika eventuella problem på banan. Och om du är orolig för batteriet i din smartphone behöver du inte vara orolig – M5 har en USB-laddningsport. Den elgolfvagnen har också en elegant design som är lätt att fälla ihop och passar perfekt i bilens bagageutrymme. Slutligen gör det förbättrade vridmomentet och de 9-växlade inställningarna att det är lätt att ta sig runt på banan. Så om du letar efter den bästa elgolfvagnen på marknaden är Motocaddy M5 något för dig.

– Motocaddy M5 GPS Graphite Ultra DHC är den bästa elektriska golfvagnen på marknaden, enligt expertrecensioner

– Den har många funktioner, bland annat en pekskärm och en högupplöst display, som gör den perfekt för alla golfentusiaster

– Den elektriska golfvagnen kan också lätt fällas ihop och passar perfekt i bagageutrymmet på din

Fördelar med elgolfvagn

 Det finns många fördelar med en elektrisk golfvagn jämfört med en vanlig golfvagn. Genom att använda en elektrisk golfvagn får man till exempel mer energi, vilket gör att man kan spela golf längre och bättre.

De mer avancerade elgolfvagnarna har också den fördelen att de ger dig som spelare viktig information, t.ex. om avståndet till green och hinder.

Du kan enkelt använda en vagn när du behöver extra utrustning. Vissa vagnar har även USB-portar så att du kan ladda din telefon, vilket är en mycket praktisk funktion.

Så varför gillar människor elektriska golfvagnar? För det första begränsar golfvagnens elektriska drivsystem belastningen på höfter och ben.

Om du funderar på att köpa en ny elgolfvagn måste du vara säker på att den uppfyller alla dina unika behov. Om din elgolfvagn har en mängd olika funktioner som Bluetooth, GPS-information, pekskärmar eller kan kopplas till dina mobiltelefoner med inbyggda mobilfunktioner, vet du att den kommer att uppfylla många av dina golfbehov.

När du köper en elektrisk vagn ska du tänka på följande

När du överväger att köpa en ny elektrisk golfvagn krävs det en hel del forskning. Här är en genomgång av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till.

Manuell? Eller fjärrkontroll? Eller följa? Vad betyder allt detta?

Elgolfvagnar drivs av batterier och manövreras sedan av föraren.

Om du vill ha ett kraftfullt batteri som sannolikt kommer att kosta mer, bör du överväga att installera ett batteri med litiumpolymer. De flesta modeller nuförtiden är litiumbatterier eftersom de kan hålla längre. Viktigt även att se till att det finns en garanti från tillverkaren på både elgolfvagnen samt batteriet.

En golfspelares elektriska golfvagn ska enkelt kunna transporteras runt på golfbanan utan problem. Den ska ha en lättläst skärm som ger dig information som hjälper dig att navigera på golfbanan. Dessutom ska din elektriska golfvagn kunna tala om var du befinner dig på banan vid varje given tidpunkt. Den ska också ge dig information om hur det går med din poäng för varje hål.

Eller vill du ha en modell som kan stuvas undan på ett bekvämt sätt? Vissa modeller har skapats speciellt för att kunna förvaras.

Eftersom det finns så många tillbehör måste du fundera på vilken typ av elgolfvagnstillbehör du vill ha och sedan göra en lista över de tillbehör du vill ha.

När du väljer en modell ska du tänka på din budget och se till att du köper en elgolfvagn som uppfyller dina behov och krav.

Vanliga frågor och svar om elgolfvagn

Vilka tillbehör ska jag köpa med min elgolfvagn?

Det finns ett brett utbud av produkter på din elektriska golfvagn. Vi anser att vissa är viktigare än andra. Till att börja med är det en bra idé att köpa en dryckeshållare och en hållare för GPS-enheter. Läs mer om avståndsmätare för golf.

Hur lång batteritid har en elgolfvagn?

En enda runda på 18 hål med ett standardbatteri tar ungefär fyra timmar. Med en förlängd batteritid kan man spela upp till 36 hål. Det rekommenderas dock inte att regelbundet spela två rundor på samma batteri eftersom detta kan skada batteriet i längden.

Hur transporterar man en elgolfvagn?

Moderna elgolfvagnar är kompakta och hopfällbara. De ryms utan problem i bagageluckan på en vanlig bil. Många vagnar väger mindre än 10 kg. Batteriet är avtagbart, men oftast behöver du inte ta bort det för att fälla ihop din elgolfvagn.

Är elgolfvagnar tillåtna att använda?

Vissa europeiska länder tillåter dem, men andra inte. Det kan dock finnas undantag där vissa banor har restriktioner för elektriska golfvagnar. Om du spelar golf är det en bra idé att dubbelkolla reglerna för golfbanan du ska spela på och se till att de inte förbjuder elgolfvagnar specifikt.

Uppdaterad 2022-12-27