Bästa fairwaywood för golf: Träklubba golf 2023

Det finns många olika fairway woods för golf på marknaden nuförtiden, och det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. I den här guiden kommer vi att diskutera för- och nackdelar med varje typ av fairway wood så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken som är bäst för din golfrunda. Vi kommer också att ge några tips om hur du använder en fairway wood effektivt på golfbanan. Så oavsett om du är nybörjare eller en erfaren golfspelare så har vi fairway woods som passar ditt golfspelande.

Topp 4 Fairway wood bäst i test 2023

Acer XDS Extreme Fairway

Acer XDS Extreme Fairway wood är en utmärkt klubba för golfspelare på mellannivå. Standardklubblängden är 42-43″, vilket gör den lättare att kontrollera än en golf driver. Den har också en lägre profil, vilket gör det lättare att komma under bollen och träffa den högre. Den här klubban är perfekt för att slå från fairway eller rough.

– Lättare att kontrollera än en golfdriver

– Kom under bollen och träffa den högre

– Perfekt för att slå från fairway eller rough

Power Play Juggernaut Titanium Fairway Wood

Power Play Juggernaut Titanium Fairway Wood är en fantastisk golfklubba för alla som vill förbättra sitt spel. Loftet är inställt på 14 grader, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som vill slå bollen längre från tee. Klubblängden är standard på 43″ och vikten är justerbar så att du kan anpassa den efter dina egna preferenser. Huvudet är tillverkat av titan för att vara hållbart.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren golfare är Juggernaut Titanium Fairway Wood ett bra alternativ för alla som vill förbättra sitt spel. Med sitt justerbara loft och sin vikt kommer den garanterat att ge dig extra distans och noggrannhet.

– Förbättra ditt golfspel med Power Play Juggernaut Titanium Fairway Wood

– Ställ in loftet på 14 grader för extra distans och precision

– 43″ standardklubblängd och justerbar vikt

– Huvudet är tillverkat av hållbar titan

URL: https://www.nordicagolf.se/catalog/product/view/id/13546/s/power-play-juggernaut-titanium-fairway-wood-tm12725-bld-config/category/48/

PXG GEN4 0341XF 3 Fairway Wood

PXG GEN4 0341XF 3 Fairway Wood är ett bra alternativ för golfspelare som söker en klubba med förlåtelse och enkel användning. Den innovativa huvuddesignen och andra patenterade tekniker gör det här klubbhuvudet lättare att sikta, slå längre och göra lägre poäng. Justerbarheten av klubbhuvudets vikter gör att du kan finjustera för ditt specifika spel. Den snabba ytan och det honeycomb TPE-insatsen gör den här klubban till en av de mest bekväma att slå med. Om du letar efter en ny fairway wood är PXG GEN4 0341XF 3 ett utmärkt alternativ.

– Förlåtande klubbhuvud gör det lättare att slå

– Innovativ huvuddesign och patenterad teknik gör den mer exakt

– Vikterna är justerbara för en anpassad passform

– Snabbt ansikte och honeycomb TPE-insats gör den bekväm att använda

URL: https://mitoosport.se/collection/p/klubbor/metalwoods/pxg-gen4-0341xf-3-fairway-wood-custom

Titlest TSI2 Hybrid fairway wood

Titlest TSI2 Hybrid fairway wood är ett utmärkt val för alla som letar efter en fairway wood som är lätt att slå. Den har två lofts att välja mellan och levereras med ett Graphite Regular-skaft. Kuro Kage Black DC 5G-skaftet är utformat för att minska vibrationer och öka avståndet. Greppet är utformat för att ger ett bekvämt och säkert grepp. Det här fairway wood är ett utmärkt val för alla som letar efter ett lättslaget, förlåtande fairway wood. Det är också ett utmärkt val för dem som är nya i golfspelet eller för dem som vill förbättra sitt spel.

– Titlest TSI2 Hybrid fairway wood är lätt att spela med

– Levereras med ett Graphite Regular-skaft

– Har två lofts att välja mellan

– Levereras med Kuro Kage Black DC 5G-skaftet som minskar vibrationer och ökar distansen

– Greppet är utformat för ett bekvämt och säkert grepp

URL: https://www.decathlon.se/p/998778700-222238_hybrid-for-golf-titleist-tsi2-hogerhant-regular.htmlProduct name: Acer XDS Extreme Fairway

Att tänka på vid val av fairway woods klubba

När du väljer den bästa fairway woods för golf bör du ta hänsyn till följande faktorer för att vara säker på att du får det du verkligen behöver.

Budget – hur mycket är du villig att spendera på ett fairwayträ? Glöm inte att golfklubbor kan vara dyra. Men kom ihåg att kvalitet är viktigare än pris när det gäller att välja den bästa fairway wood klubban för din spelstil och din kunskapsnivå.

Skaft – När det gäller skaft finns det tre huvudtyper: stål, grafit och hybrider. Stålskaft är det mest hållbara alternativet, och de är också de billigaste. Grafitskaft är mycket mer flexibla än stålskaft, vilket gör dem till ett bra val för spelare med långsammare svinghastighet. Hybrider är en blandning av stål- och grafitskaft, och de ger en bra balans mellan hållbarhet och flexibilitet

Loft – För att få upp bollen i luften är det ibland smart att välja en fairway woods 5 klubba med cirka 18-19 grader loft. Om du har tillräckligt med utrymme för detta och är duktig på att spela golf kommer en fairway woods 5 att fungera bäst för dina behov så länge de är medvetna om att vissa personer kan ha lättare för 15 graders klubbor som det är på en fairway woods 3.

Tour-modellen och standardmodellen

Om du är en golfspelare med ett handikapp på över tio är det osannolikt att en klubba av Tour-modell kommer att ha samma effekt på ditt spel som en traditionell modell. Klubbor av tourmodell har i allmänhet ett klubbhuvud med mindre profil och är byggda för att ge känsla.

Förutom ett huvud med lägre profil och mindre förlåtelse är standardmodellerna i en uppsättning i allmänhet avsedda för spelare med högre svinghastighet. Ett alternativ som du kan överväga är ett set med tre träklubbor och ett set med fem träklubbor av standardmodell.

Fem träslag i den här golfklubben är traditionellt sett lättare att träffa eftersom de har högre lofts, men Tour-modellen kan ge dig den känsla du vill ha samtidigt som den har den förlåtande känslan.

Pris på fairway woods

Bli inte överraskad om du inte har köpt ett fairwaywood på länge. Även om de är dyra är de inte så långt ifrån en driver eller ett set järnklubbor.

Golfspelare bör välja en fairwaywoods som passar deras förmåga och som de kommer att använda i många år framöver. För att göra detta bör de förmodligen välja något som passar deras spelförmåga.

Golfutrustning kan vara dyrt, men du kan ofta hitta bra erbjudanden på golfklubbor under tidig vår och sen sommar. Den bästa tiden för att hitta erbjudanden på golfutrustning är tidig vår och sen sommar. Tidigt på våren kommer toppmodellerna från förra året att finnas på marknaden.

Offset på en fairway wood

Den allmänna regeln för fairway woods är att de har en offset-version och en version med rak hals, men de rätar bara ut sig för spelare som slår bollen från

Om du kan haka bollen rakt, välj en modell med rak hals.

Ibland är klubbtillverkarna inte helt öppna med att deras golfklubbor är offsetmodeller. Det är viktigt att titta på uppifrån och ner-bilden när du väljer den som fungerar bäst för dig.

Det finns ett antal saker som klubbtillverkarna gör för att försöka lösa problemet med att bollen vrider sig ut ur klubban. Klubbhuvudet kan till exempel lutas något åt vänster för högerhänta spelare eller något åt höger för vänsterhänta spelare. Tanken bakom detta är att ge spelaren tillräckligt med tid att placera huvudet bakom golfbollen, och klubban kommer därför att vara rakare. Problemet är att spelaren normalt har händerna bakom bollen vid slaget i stället för framför den.

Det är en teknik som används av golfproffs för att räta ut en överdrivet svängig klubba. Det är en metod där man lägger massan på klubbans häl för att få klubban att gå rakt in i bollpositionen. Vikten underlättar rotationsrörelsen om den placeras längre bak på klubban. På detta sätt,

Om du är en golfspelare som slår rakt med dina fairway woods, men vill ha den extra längden som en draw ger, kan du vara intresserad av en klubba som ger en draw, i stället för en högerhänt eller back-only setup.

Det är viktigt att notera att de flesta klubbor som säljs vid turneringen är balanserade, vilket innebär att de är inställda på neutralitet så att de inte främjar någon särskild skruv.

Om du inte vet om du vill spela med en viss golfklubba som ska hjälpa dig med din golfsving är det bästa alternativet förmodligen att börja testa en neutral klubba. Eftersom du inte vill köpa en klubba som ska dölja problemet är det oftast bättre att gå till rangen och försöka hitta ett sätt att åtgärda svingen. Om du vill spela golf är det oftast en bra idé att studera svingens mekanik. 

Vad är en fairwaywood för golf?

En fairway wood golfklubba är en typ av golfklubba som är utformad för att träffa bollen från fairway eller rough. Den används vanligtvis när bollen är cirka 150 meter eller mindre från green. Kallas även träklubba eller metalwoods.

Hur många fairway woods behöver jag?

Det är inte ovanligt att golfspelare har mer än en fairway wood för att kunna täcka längre avstånd med sin fairway wood. Detta beror på att de vill kontrollera bollens bana genom sin/sina fairway wood.

Vad är en spoon?

Termen ”spoon” har nästan blivit en synonym för alla fairway woods, men i själva verket är det en fairwaywood 3 och inget annat.

Vilka olika typer av fairway woods finns det?

Förutom att det finns olika loft finns det olika modeller och utformningar av klubbhuvuden på en fairway wood. Det finns många fler alternativ att välja mellan idag än för några år sedan.

Den moderna golfbranschen lanserades när leverantörerna började släppa flera varianter av varje drivermodell och nu ser det likadant ut på fairway woods. Allt började när klubbtillverkarna började släppa många versioner av varje golf driver modell när den blev möjlig att använda, och nu ser vi samma sak med fairway woods.

Hur långt kan man slå med en fairway wood?

En fairway wood är utformad för att träffa bollen längre än en vanlig klubba, men hur långt du kan slå med den beror på ett antal faktorer, bland annat din svinghastighet, klubbans loft och gräsets kondition. Generellt sett kan du slå bollen längre med en fairway wood än med en vanlig klubba.

Slutsats

Att välja de bästa fairwaywood 2023 är inget jobb för den late. Med så mycket teknik tillgänglig kan det vara svårt att begränsa allt för att hitta den bästa fairwaywood.

Att välja rätt alternativ för ditt golfspelande kan vara komplicerat om du inte har rätt information.

Uppdaterad 2022-12-27