Bästa golf driver – Köpguide & Bäst i test 2023

Välkommen till perfektgolf.se och vår köpguide och bäst i test för golf drivers! Att hitta den bästa golf driver som passar dina behov kan vara en utmaning, men vi är här för att hjälpa dig. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren golfare, är en kvalitetsdriver avgörande för att förbättra ditt spel och uppnå bästa resultat.

I den här guiden kommer vi att granska och jämföra några av de bästa golf drivers som finns på marknaden, baserat på faktorer som design, prestanda, pris och användarvänlighet. Vi har samlat information från proffs, sakkunniga och golfentusiaster för att ge dig den mest omfattande översikten möjligt.

Låt oss tillsammans ta en titt på golf driver bäst i test för en rad olika spelartyper såsom dam, herr, nybörjare eller medelgolfare. Svinga dig fram till framgång med våra rekommendationer och hitta den perfekta drivern för just dig!

Denna sida innehåller reklamlänkar

Bästa golf driver – Bäst i vårt test – Snabblistan

Bästa golfdriver – Hela topplistan

Herr

Bäst i test driver herr medelgolfare
Cobra King LTDx LS

Cobra King LTDx LS

 • Loft: 9, 10,5, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit (Lite, Regular, Stiff, X-Stiff)
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Medel/Låg

Ca pris: 5000 kr

Om bollhastighet och distans är i fokus för dig är Cobra King LTDx LS ett val du inte behöver ångra. Den här drivern är högst kompetent och den enda nackdelen vi ser är egentligen priset. 

För medelgolfaren är prislappen kanske i det högsta laget. Vi har dock inga problem med att utse den här modellen till bäst i test för drivers för medelgolfare.

Vad kan klubban erbjuda mer exakt? Vi är imponerade över all den teknik som Cobra King har försett drivern med. Vi är också imponerade av de många möjligheterna till inställningar. Det här är i vår mening en driver som erbjuder de bästa möjligheterna till individuell anpassning. Den finns till och med i två färger!

Mindre spin och högre bollhastighet – det är vad den här drivern kan erbjuda. Extra vikt långt fram och långt ner är receptet. Klubban är också försedd med två stycken flyttbara vikter på 10 respektive 3 gram för att du ska kunna justera mellan neutral och fade.

Vi måste också lyfta fram den unika träffytan som ger dig hög fart på bollen även om träffen inte sitter perfekt. Det är H.O.T Face-designen som ordnar den saken.

Självklart kan du också justera loftet genom Cobras MyFly-funktion på skaftet. Du kan justera loftet med upp till +/- 1,5 grader för att passa din spelstil och specifika situationer.

Vi måste nämna att LTDx finns i tre modeller. LS erbjuder minimalt med spin och en låg utgångsvinkel för längre slag. Grundversionen och modellen MAX har lite annorlunda egenskaper. Grundversionen är mer förlåtande medan MAX är både mer förlåtande och har en högre utgångsvinkel.

Det går inte att ta miste på att det här är en mycket populär driver bland både medelgolfare och spelare med lågt handicap. Tittar vi på tillverkarens egen webbplats har modellen fått högsta betyg. 

Vi har också undersökt tester från golfsajter och här är testarna närmast lyriska. I vårt test har vi inte hittat någon annan golfklubba som är så omtyckt av så många.

Allt som allt är Cobra King LTDx LS en utmärkt driver om du söker längd med minimalt med spin. Vi måste dock poängtera att det krävs en hög svinghastighet för att få ut mesta möjliga nytta av klubban. Priset är i vår mening också kanske något högt för medelgolfaren.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Extra fart på bollen
 • Många möjligheter till justering
 • Låg utgångsvinkel
Nackdelar
 • Lite dyr för medelgolfaren
Bäst i test driver herr nybörjare
Wilson SGI Driver

Wilson SGI Driver

 • Loft: 10,5 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Nybörjare/Hög hcp

Ca pris: 1000 kr

Nybörjare på golf behöver sällan de dyraste klubborna. Visst kan det kännas lite spännande att titta närmare på premiummodeller, men dessa har ofta egenskaper och justeringsmöjligheter som nybörjare inte behöver. 

Wilson Prostaff SGI Driver är en budgetmodell. Vi tycker dock att denna golfklubba levererar rejält med kvalitet tillsammans med egenskaper som verkligen kan hjälpa nybörjare från tee.

Vi kan börja med klubbhuvudet. Här får du ett standardhuvud med 460 cc volym. Det är designat för att ge en högre utgångsvinkel vid träffen för en längre bollbana. Dessutom är huvudet konstruerat för att vara förlåtande för träffar som ligger utanför den absoluta mittpunkten. 

Vi tycker att den här kombinationen är optimal för nybörjare. Mer än så behövs egentligen inte om du är ny till sporten. Visst kan du säkert slå lite längre med en dyrare klubba, men det blir ofta på bekostnad av precision.

Vi fortsätter med skaftet. Det handlar om ett skaft i grafit med låg vikt. Med en låg styvhet blir det enklare att få fart på huvudet i genomsvingen. Det leder i sin tur till att du får bra fart i bollträffen även om det brister lite här och där i din sving.

Vi är verkligen inte de enda som har ett gott öga till den här drivern. Användare från hela världen uppskattar vad Wilson SGI erbjuder. 

I omdömen märks faktorer som prisvärdheten, stabiliteten och de förlåtande egenskaperna. Det är helt enkelt många som är mycket nöjda med Wilsons budgetmodell.

Allt som allt måste vi säga att vi tycker att Wilsons driver är ett bra köp för nybörjare och spelare med högt handicap. Den ger mycket värde för pengarna och har egenskaper som definitivt kan hjälpa dig med det långa spelet.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bra pris
 • Lättspelad
 • Stor sweetspot & förlåtande
Nackdelar
 • Något begränsad
Bäst i test driver herr lågt handicap
Titleist TSi3

Titleist TSi3

 • Loft: 8, 9, 10, 11 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Regular, Stiff, X-Stiff
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Låg

Ca pris: 6000 kr

Märket Titleist har en serie drivers och fairwaywoods med modellbeteckningen TSi med tilläggen 1–4. Lite förenklat kan vi säga att ju lägre siffra, desto mer förlåtande. Det betyder i sin tur att ju högre siffra, desto mer fokus på bollhastighet och längd. 

Modellen Titleist TSi3 är en mycket uppskattad och populär driver för spelare med lågt handicap (och även vissa medelgolfare). 

Den är också en favorit bland mängder av proffs och är faktiskt den mest använda bland proffsen på den amerikanska PGA-touren. För oss är den ett givet val som bäst i test för dig med lågt handicap.

Vad kan vi säga om klubbans egenskaper? Vi har tittat närmare på alla detaljer här i vårt test och vi har låtit oss imponeras av mycket.

Först och främst vill vi nämna den mest grundläggande egenskapen med klubban. TSi3 är en klubba för hög bollhastighet och längre utslag från tee. 

Det här är en driver som premierar en hög svinghastighet och den är inte särskilt förlåtande. Det gör att den främst är avsedd för spelare med lågt handicap. Medelgolfare har förmodligen större nytta av Titleists modell TSi2.

Det här betyder dock inte att varje träff måste sitta perfekt för att du ska få längd på slagen. Träffytan är uppbyggd med varierande tjocklek – ”Speed Ring” – i Titleist terminologi, och det gör att klubbans sweetspot blir större.

Precis som för andra drivers från Titleist har även den här modellen ett reglage med fem viktinställningar. I mitten hittar du ett läge för ”neutral”. Du kan sedan flytta vikten (8 gram) mot hälen respektive tån för att flytta tyngdpunkten. 

Några enorma skillnader handlar det inte om, och det understryker att klubban främst är för spelare med lågt handicap. Du kan också justera både loft och lie.

I vår mening har Titleist med sin TSi3 driver lyckats skapa en klubba med en oerhörd bollhastighet. Har du en stabil sving med hög hastighet kan den här klubban ge dig extra längd från tee. I ett antal tester ligger modellen långt fram när det gäller både carry, total längd och bollhastighet.

Ser vi några nackdelar? Priset är en uppenbar nackdel. Vi är inte heller så förtjusta i huvudets blanka finish. Den riskerar nämligen att störa när du står och siktar.

Hur ser befintliga användare och kunder på sin Titleist-driver? Många är mycket nöjda med drivern. Det är också många professionella testare som har lyft klubban till skyarna. Vi kan också nämna att Golf Digest tog med hela TSi-serien på sin ”heta lista” för 2022.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mest populära drivern bland proffs
 • För extra längd
Nackdelar
 • Inte så förlåtande
 • Kostar en del
TaylorMade Stealth 2 HD

TaylorMade Stealth 2 HD

 • Loft: 9, 10,5, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Medelgolfare

Ca pris: 7000 kr

TaylorMade Stealth 2 HD kan i vår mening vara ett alldeles optimalt val för medelgolfaren. Det enda som kanske inte är optimalt är priset. Du måste lägga många tusenlappar på disken för att kunna stoppa den här drivern i bagen.

Hur är då TaylorMade Stealth 2 HD att spela med? Vi har tittat på egenskaperna. Det som framför allt sticker ut med den här drivern är kombinationen av mer längd och mer förlåtande bollträffar. Det är en kombination som många medelgolfare gärna tar del av och därför tycker vi att den här modellen främst är till för medelgolfare.

Vi kan berätta att det finns en mängd nyskapande och fascinerande teknik i den här klubban. Till exempel är träffytan konstruerad på så vis att träffar utanför sweetspot (som för övrigt är stor i sig) ger bra fart på bollen.

TaylorMade har också bantat vikten på huvudet rejält. Den sparade vikten har man placerat vid hälen för att ge en förlåtande träff och en bias för draw, vilket minskar risken för slice. 

Vi måste också nämna ljudet i klubban. Enligt uppgift har TaylorMade verkligen gått all-in för att skapa den perfekta ljudbilden vid träff. En sak som vi tycker är fiffig i sammanhanget är att rena respektive orena träffar låter olika. Du får alltså omedelbar feedback på bollträffen.

Kundbetygen hos golfshopparna runt om i världen är höga, på TaylorMades egen webbplats likaså. Det är kombinationen av bättre längd och förlåtande bollträff som är i fokus. En hel del kunder nämner särskilt att klubban verkligen motverkar slice på ett effektivt sätt.

Bra att känna till är att den här drivern är del av en familj med tre modeller. Stealth 2 HD är den mest förlåtande. Modellen 2 Driver är också förlåtande i hög utsträckning men har en lite lägre utgångsvinkel. Stealth 2 Plus är den modell som är mest inriktad mot spelare med lågt handicap.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mer längd och förlåtande träff
 • Draw bias
 • Mycket lätt
Nackdelar
 • Kostar en hel del
Callaway Paradym

Callaway Paradym

 • Loft: 9, 10,5, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit
 • Fattning: Vänster/Höger
 • Passar hcp: Medelgolfare/Lågt hcp

Ca pris: 7000 kr

Callaways driver Paradym kostar nästan som en bättre begagnad bil. Frågan är då om prislappen är berättigad? Blir du en bättre golfare med Paradym i bagen? Klart är att den sticker ut från mängden från golfbanan med sin futuristiska design, men kan den hjälpa dig till en lägre store? Vi har undersökt Callaway Paradym i detalj och här är vår korta recension.

Utifrån egenskaperna i den här drivern måste vi säga att den kan passa utmärkt för spelare på nästan alla nivåer. Den ger helt enkelt en bra kombination av förlåtande bollträff och längd. Dessutom finns goda möjligheter till justeringar och inställningar.

I vårt test fastnade vi först för designen. Det är naturligt. Den här klubban liknar nämligen ingen annan med sin långa sula, sin kombination av blått och svart samt sin rakt igenom futuristiska design. Snyggt eller fult? Det låter vi dig avgöra!

Från designen gick vi vidare till materialvalen. Callaway använder i princip endast kolfiber i den här drivern. Det gör att tillverkaren har kunnat placera mer vikt baktill för en förlåtande träff med högre bollbana och mindre spinn. Med de här egenskaperna tycker vi att den här drivern kan passa de flesta men särskilt medelgolfare och spelare som rör sig ner mot singelhandicap.

Som sagt går det att justera klubban på olika sätt. Först och främst har Callaway Paradym en perimetervikt på 15 gram. Den kan du dra antingen mot draw eller fade för att korrigera bollträffen. Med en hosel på skaftet kan du sedan justera även lie och loft.

Bra att veta är att Paradym också finns i två andra varianter, nämligen Triple Diamond och X. Triple Diamond ger minimalt med spin och låg utgångsvinkel medan X har ännu mer fokus på hög utgångsvinkel och en förlåtande träff.

Sammanfattningsvis tycker vi att Callaway Paradym är en riktigt bra driver med en bra balans mellan egenskaperna och en utmärkt funktion för viktfördelning. Många branschtidningar på nätet och professionella testare håller med oss. Dessutom ska vi nämna att proffs som Justin Rose och Danny Willett har med Paradym i bagen.

Vill du ha en driver att spela med flera säsonger i din jakt på singelhandicap? Då kan du definitivt fundera på att köpa denna modell. Det gäller bara att du klarar den höga prislappen.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Utmärkt balans mellan egenskaper
 • Justerbar
 • Mycket förlåtande
Nackdelar
 • Inte billig
TaylorMade Stealth 2 Plus

TaylorMade Stealth 2 Plus

 • Loft: 8, 9, 10,5 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Senior/Regular/Stiff/X-Stiff
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Låg/Medel

Ca pris: 7000 kr

Vi tycker överlag att TaylorMade designar och bygger riktigt kompetenta drivers. Hur är då tillverkarens verkliga flaggskepp Stealth 2 Plus? Om en världsstjärna som Rory McIlroy använder den här drivern borde den väl vara av bästa märke? Vi har självklart tittat på varje detalj med klubban och här är vår recension!

TaylorMade Stealth 2 Plus är den senaste (2023) modellen i Stealth-serien. Vad alla drivers i serien har gemensamt är att de bjuder på många möjligheter till inställningar. Just den här modellen kan dessutom skräddarsys med mängder av alternativ direkt i många golfshoppar på nätet.

Det som vi tycker är det mest centrala med konstruktionen är att TaylorMade har försett klubbhuvudet och särskilt träffytan med det otroligt lätta och tåliga materialet Carbonwood. Det ger många unika effekter.

Utifrån användningen av det här materialet har TaylorMade skapat ett koncept som man kallar “fargiveness”. Det är såklart en ordlek på ”far” (längd) och ”forgiveness” (förlåtande). 

Med mindre vikt i träffytan har ingenjörerna kunnat fördela mer vikt runt om huvudet. Det ger en kombination av mindre spin, mer fart på bollen och en mer förlåtande bollträff. Det tycker vi är perfekt för både spelare med lågt handicap (ända ner mot noll!) och medelgolfaren.

I vår undersökning har vi givetvis hittat fler egenskaper att nämna. Till exempel kan vi berätta att TaylorMade har försett klubban med en vikt på 15 gram som kan flyttas mot häl respektive tå för att kompensera träffen. 

Det är en utmärkt funktion i sig. Vi tycker att den sticker ut ännu mer eftersom den är steglös. Här har du alltså möjlighet till exakt justering. Givetvis finns det också reglage för loft och lie.

Vi tycker också att designen är attraktiv. Det är inte den viktigaste faktorn i en golfklubba men den ska inte underskattas. Klubban är svart i blank finish med diskreta detaljer, till exempel för siktet. 

En del drivers med blank finish kan störa när man tittar ner för att sikta, men vi tycker inte att det är så för TaylorMades driver. En läcker detalj är att det går att välja färg på träffytan!

Om du har lågt handicap, söker en driver med längd och som också är någorlunda förlåtande så är Stealth 2 Plus enligt oss ett bra alternativ. Det gäller självklart också att du klarar den höga prislappen. Detta är ingen billig driver.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kan skräddarsys
 • Steglös viktjustering
 • Både fart och förlåtande egenskaper
Nackdelar
 • Kostar mycket
Titleist TSR1

Titleist TSR1

 • Loft: 9, 10, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Medelgolfaren

Ca pris: 6000 kr

TSR1 är den modell i Titleists serie av drivers som riktar sig mot spelare med hög handicap och medelgolfare. Vad betyder det egentligen? Vilka egenskaper har den här drivern?

När vi tittade närmare på modellen TSR1 märkte vi först att den saknar möjlighet till viktjustering. Du kan alltså inte ställa in tyngdpunkten exakt. Att detaljanpassa viktfördelningen är något som både nybörjare och proffs kan dra fördel av, men här finns alltså ingen sådan funktion. Du kan dock anpassa lie och loft på klubban.

För TSR1 är istället fokus på maximal fart och optimerad bollträff för lösare svingar. Klubban är extremt lätt (både huvud och skaft) och aerodynamiken är i det närmaste extrem. Med andra ord är det lättare att få fart på klubbhuvudet för att generera mer kraft till träffen.

För en stabilare bollträff har Titleist lagt till flera egenskaper. Här finns den för serien nya träffytan med en tjocklek och ett format utvecklat för att ge fart på bollen över hela träffytan.

Vi måste också nämna att tyngdpunkten är låg för att främja en högre utgångsvinkel. Båda dessa egenskaper gör att klubban definitivt kan betraktas som förlåtande. 

I vår genomgång har vi tittat även på de andra tre modellerna i serien för att göra jämförelser. Det är tydligt att modellen TSR1 är tänkt för medelgolfare som vill ha en lättspelad driver direkt ur boxen, så att säga. Mer avancerade spelare kan välja en av modellerna som har fler möjligheter till justeringar.

Vi ser många fördelar med den här modellen. Vi kan dock inte placera den på någon bäst i test-lista. En anledning är priset. Titleist TSR1 kostar en del och den genomsnittlige medelgolfaren kanske inte vill lägga 5000–7000 kr på en ny driver.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Extremt lätt
 • Förlåtande
Nackdelar
 • Dyr
 • Utan justerbara vikter

Dam

Bäst i test driver dam medelgolfare
Cobra KING LTDx Max Lady

Cobra KING LTDx Max Lady

 • Loft: 10,5, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit
 • Fattning: Höger
 • Passar hcp: Medelgolfare

Ca pris: 5000 kr

Om du läser recensioner och produktbeskrivningar för Cobra KING LTDx Max (förutom den här recensionen alltså!) kommer du att se att fokus ligger på klubbans förlåtande egenskaper. I många recensioner används ordet ”extremt”, i andra används istället ”mycket” eller till och med ”otroligt”. 

Som du förstår är den främsta egenskapen med den här drivern att den är förlåtande mot sämre träffar och lösare svingar. Då är frågan hur Cobra King har designat sin driver? Vad är hemligheten?

Det första vi kan nämna är att klubban har en så kallad draw bias. Den är helt enkelt konstruerad med mer vikt i hälen. Klubban är också försedd med två vikter för placering baktill och vid hälen. Genom att placera dessa på önskat sätt kan du få hjälp med att korrigera både fade och slice. En annan sak är att du givetvis även kan justera både loft och lie.

I vår genomgång av LTDx från Cobra King har vi identifierat en ytterligare egenskap som ger förlåtande träffar. Det handlar om funktionen H.O.T Face Technology, som gör att bollhastigheten blir högre även vid träff utanför den absoluta mitten. 

Cobra King LTDx Max Lady handlar dock inte enbart om förlåtande bollträff. Du kan få bra med skjuts på bollen med hjälp av att klubban är extremt lätt (inklusive skaftet) och teknologin PWR-COR vilken innebär att extra vikt är placerad långt fram och långt ner. 

Det är ganska lätt att se att det här är en populär modell bland drivers för damer. Vi har tittat närmare på tester och recensioner. Det är definitivt så att den här klubban är populär och uppskattad. Betygen är verkligen goda överlag. Extra längd och mindre spridning på utslagen är två saker som lyfts i omdömen och recensioner.

Sammantaget tycker vi att den här drivern är ett utmärkt val för medelgolfare. Den är både förlåtande och ger en rejäl skjuts på bollen. Vi tror att många som idag saknar lite längd och även sprider utslagen en del kan dra stor fördel av klubbans egenskaper. 

Prislappen är också relativt generös. Väljer du att köpa den här drivern får du överlag samma funktion som modeller som kostar flera tusen kronor mer. Det gäller naturligtvis att jämföra och provspela, men vi kan definitivt rekommendera Cobra King LTDx Max Lady.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bra bollhastighet
 • Förlåtande
 • Genomtänkt för medelgolfare
Nackdelar
 • Vänster endast som custom
TaylorMade M4 Lady

TaylorMade M4 Lady

 • Loft: 10,5, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit lady
 • Fattning: Höger
 • Passar hcp: Medelgolfare

Ca pris: 4000 kr

Om det fanns ett pris att dela ut för bästa ljud för en golfklubba så är det sannolikt att TaylorMade M4 Lady skulle ta hem det. TaylorMades driver har ett härligt ljud som är utvecklat över lång tid. Det finns till och med ett namn för själva tekniken bakom det hela, nämligen geocoustic. 

Vi ska givetvis berätta om mer än bara ljudet vid träff. TaylorMade M4 Lady är i vår mening en driver perfekt för medelgolfare (hela spektrat 15–36). Den har egenskaper som är förlåtande samtidigt som den ger bra med fart på bollen.

Vi har tittat närmare på de förlåtande egenskaperna. För det första ska vi nämna teknologin Twist Face. Den hjälper till att korrigera vid träffar utanför sweetspot för att ge rakare slag. För det andra ska vi lyfta fram teknologin speed pocket. Den ger, bland annat, en högre utgångsvinkel. Sammantaget hjälper dessa teknologier till en ökad säkerhet från tee.

En sak vi upptäckte i vårt test och noterade lite extra var att M4 normalt bara säljs med loft på 12 grader. Modellen finns också i 10,5 grader, men det är sällan just den finns att köpa. Något problem är det dock egentligen inte eftersom loftet är justerbart.

Köpare och användare världen över är mycket nöjda med den här drivern. I recensioner märks omdömen som att klubban är lätt men samtidigt kraftfull och att den är prisvärd. I vår mening är det intressant att både medelgolfare, spelare med lägre handicap och spelare med singelhandicap kommer med de positiva omdömena.

Vi tycker att den här modellen är utmärkt för medelgolfare som vill känna sig säkrare från tee och gärna adderar lite längd på utslagen. Det som sticker ut mest i vår mening är dock prislappen. Det här är en driver i mellanprissegmentet som samtidigt har flera teknologier som främst finns i betydligt dyrare drivers.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mycket prisvärd
 • Förlåtande bollträffar
 • Unikt ljud
Nackdelar
 • Ej justerbar
Bäst i test driver dam lågt handicap
TaylorMade Stealth 2 HD Dam

TaylorMade Stealth 2 HD Dam

 • Loft: 10,5, 12 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit lady
 • Fattning: Höger 
 • Passar hcp: Medelgolfare/Låg hcp

Ca pris: 7000 kr

I vår genomgång av drivers för dam har vi utsett TaylorMade Stealth 2 HD till bäst i test för damspelare med lågt handicap. Vi bygger vårt betyg på flera saker och du kan läsa mer om dessa här nedan.

Har du hört begreppet ”fargiveness” förut? Du är förlåten om du inte har gjort det. Det är nämligen TaylorMades egna namn på teknik som låter dig slå längre samtidigt som bollträffarna är förlåtande. I vår mening ger den här drivern dig precis dessa två fördelar.

Hur har TaylorMade lyckats med det här? Vi har några förklaringar. En sak vi måste nämna är träffytan med dess 60 lager av carbon som ger mer flex och en större sweetspot för en högre bollhastighet även vid orena träffar. Träffytan blir helt enkelt mer förlåtande. 

En annan egenskap är att ingenjörerna har tagit bort varje litet överflödigt gram från huvudet. Det har man gjort för att kunna lägga extra vikt på strategiska delar av klubbhuvudet, däribland baktill och vid hälen. Resultatet blir en ännu mer förlåtande bollträff. Dessutom motverkas slice i högre utsträckning.

Så var det då frågan om längd. Om du slår hårt på bollen kommer den här klubban inte ge dig någon extra längd. Har du emellertid en något lösare sving finns alla möjligheter till extra längd på dina utslag. 

Sist men inte minst måste vi lyfta att vi tycker att Stealth 2 HD är en riktigt läckert designad driver. Med svart och röd kolfiber och blankgrå detaljer är det här en driver som sticker ut från mängden. Det är aldrig fel!

Vill du veta vad kunder och användare säger om den här drivern? Det är utan tvekan så att den här klubban har många fans. Även professionella testare och golfmagasin online rankar den här modellen mycket högt.

Vi tycker att TaylorMade Stealth 2 HD är en gedigen driver med utmärkta egenskaper för säkrare spel. Vi anser att den passar för spelare från hcp 30 och nedåt. Även spelare med singelhandicap kan dra stor nytta av den här modellen för ett säkrare spel från tee. 

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Förlåtande och mer längd
 • Bias mot draw
 • Extremt lätt
Nackdelar
 • Finns billigare alternativ
Bäst i test driver dam nybörjare
Cobra Fly XL dam

Cobra Fly XL dam

 • Loft: 10,5 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit Lady
 • Fattning: Höger
 • Passar hcp: Nybörjare/Högt hcp

Ca pris: 1500 kr

När du börjar med golf är drivern normalt den klubba som är svårast att bemästra. Den extra längden på skaftet och den extra kraften kan vara svår att kontrollera och utnyttja på rätt sätt. Därför är det ofta så att det inte ens finns med en driver i halvset och nybörjarset.

Vad är det viktigaste i en driver för nybörjare? Vi skulle säga att de förlåtande egenskaperna är viktigast. Som god tvåa på listan kommer priset. Nybörjare har ofta en mindre budget att röra sig med.

Vi har undersökt marknaden för drivers för dam för att hitta en modell som får bra betyg på båda kriterier. En driver vi verkligen kan rekommendera är Cobra Fly XL dam – en driver i titan med extra stort klubbhuvud.

Vad ligger bakom vår rekommendation? Fly XL driver erbjuder enligt oss en perfekt kombination av material med låg vikt och skaft med bra flex för ökad klubbhastighet. Dessutom har klubban en stor träffyta samt en fördelning av vikt mot hälen som ger förlåtande bollträffar. 

I vår mening erbjuder Fly XL helt enkelt allt som nybörjare och spelare som försöker avancera från hcp 54 behöver. Den kan kanske inte justera en rejäl slice, men den har definitivt en förlåtande bollträff. Att den är mer lättspelad än genomsnittet gör också att även nybörjare kan få mer längd från utslaget.

Vi är imponerade av vad Cobra King har tagit fram och vi tror att den här drivern kan öka självförtroendet från tee. Att priset dessutom är långt under genomsnittet för drivers för dam är självklart en annan fördel. Vi tycker att den passar för alla damspelare på nybörjarnivå som vill våga sig på spel med driver för att få mer längd på utslagen.

Bra att veta är att den här drivern ingår i nybörjarsetet Cobra Fly XL. Det går alltså även att köpa den separat. Fly XL är överlag en mycket populär produkt bland användare och köpare med höga betyg hos golfbutiker på nätet.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Många förlåtande egenskaper
 • Optimerad för nybörjaren
 • Bra pris
Nackdelar
 • Bara höger
Wilson SGI Driver Lady

Wilson SGI Driver Lady

 • Loft: 14 grader
 • Volym: 460 cc
 • Skaft: Grafit dam
 • Fattning: Höger/Vänster
 • Passar hcp: Nybörjare

Ca pris: 1000 kr

Golfmärket Wilson har en bred produktportfölj. I den ena änden finns klubbor för den absoluta världseliten. I den andra änden finns klubbor för nybörjare. Wilson SGI Driver Lady är exempel på sistnämnda.

Det här är en driver för dam som är mycket uppskattad av spelare som är nya till sporten. En snabb titt på omdömen och recensioner från användare och köpare visar på att många är mycket nöjda.

Vad är det då Wilsons Pro Staff SGI driver kan erbjuda? Enligt oss erbjuder klubban precis det som nybörjare behöver mest, nämligen en allmänt sett förlåtande träff från tee. 

Om vi tittar på detaljerna så har klubban ett stort, 460 cc, klubbhuvud med en tyngdpunkt som levererar mer precision och ökad längd med en hög utgångsvinkel. För att få extra lyft på bollen har loftet också en högre vinkel (14 grader). Klubban är också försedd med ett skaft i grafit med flex för ökad hastighet och har en större träffyta.

Vårt betyg på den här drivern från Wilson blir av det högre slaget. Den här klubban är inte revolutionerande på något sätt. Vi är dock övertygade om att den kan bidra till rakare och längre slag från tee för nybörjare och spelare med högt handicap.  

Vi måste också nämna priset. Den här drivern är förmodligen den billigaste modellen över huvud taget. Det handlar alltså inte om någon större investering. Många nybörjare kan vara osäkra på om det är en bra idé att köpa en driver. Med prislappen på Wilsons modell kanske investeringen känns mindre osäker.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mycket prisvärd
 • Fina kundbetyg
 • Både höger och vänster
Nackdelar
 • Lite begränsad
bästa golfdriver

Köpguide Golfdriver

När vi som experter ska hjälpa dig att välja den bästa drivern för just dig, finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Här är några av de viktigaste:

 1. Spelarnivå: Vi börjar med att konstatera att spelarnivå och erfarenhet är en stor faktor när du ska välja driver. Om du är nybörjare kan det vara lämpligt att välja en driver som är mer förlåtande och hjälper dig att få bollen i luften lättare. Erfarna spelare kan leta efter drivrar som ger möjlighet till mer finjustering och kontroll över slaget.
 2. Svinghastighet: Hur snabb eller stark sving du har påverkar mycket för vilket skaft du ska ha. Generellt sett behöver spelare med långsammare svinghastigheter ett lättare och mer flexibelt skaft för att maximera avstånd och kontroll.
 3. Loft och Lie-vinkel: Vi hjälper dig att hitta rätt loft och lie-vinkel för din driver. Loftet påverkar bollens flyktbana och är avgörande för att uppnå optimalt avstånd. Lie-vinkeln påverkar trampolineffekten och hur rakt eller snett bollen kommer att flyga. Både loft och lie-vinkel kan anpassas för att passa din sving och förbättra din prestation på banan. Loft är vinkeln som träffytan har mot underlaget, en loft på 0 betyder att den är vinkelrät mot underlaget. En driver ligger ofta mellan 7-11 graders vinkel. Lie är vinkeln mellan klubbhuvud och skaft.
 4. Klubbhuvudets storlek och form: Vi kommer att titta på storleken och formen på klubbhuvudet. Ett större klubbhuvud ger en större sweet spot (optimal träffyta), vilket kan vara fördelaktigt för nybörjare och hög-handikappare som behöver mer förlåtande träffyta. Erfarna spelare kanske föredrar en mer kompakt design för bättre kontroll och känsla.
 5. Justerbarhet: Vi tar hänsyn till hur mycket justerbarhet du vill ha i din driver. Många moderna drivrar erbjuder justerbara vikter och loft-inställningar som kan anpassas för att optimera bollflykt och avstånd. Om du är en erfaren spelare som vill kunna anpassa din driver för olika banor och förhållanden kan detta vara en viktig faktor att beakta.
 6. Pris: Vi hjälper dig att hitta en driver som passar din budget. Det finns drivrar i olika prisklasser, och det är viktigt att hitta en balans mellan pris och prestanda som passar dig. Kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre.
 7. Märke och rykte: Vi tar hänsyn till olika märken och deras rykte inom golfvärlden. Vissa spelare har lojalitet mot specifika märken, medan andra är mer öppna för att prova olika alternativ. Det är viktigt att hitta en driver från ett märke som du känner dig bekväm med och som har ett gott rykte när det gäller kvalitet och prestanda.
 8. Skaftrådgivning och anpassning: Det är viktigt, i olika grad beroende på spelartyp, att hitta rätt längd, flex och vikt på skaftet

Dyra kontra billiga golf drivers – vilken är bäst?

Det är inte alltid lätt att säga om dyra eller billiga golfdrivrar är bäst för dig, eftersom det beror på dina individuella behov och preferenser. Här är några faktorer att överväga när du jämför dyra och billiga drivrar:

 1. Material och teknologi: Dyra drivrar använder ofta högkvalitativa material och avancerad teknologi som kan förbättra prestanda och hållbarhet. Dessa drivrar kan ha större sweet spots, bättre aerodynamik och justerbarhet. Billiga drivrar kan dock vara tillräckliga för nybörjare eller tillfälliga spelare som inte behöver de mest avancerade funktionerna.
 2. Anpassning: Dyra drivrar erbjuder ofta fler justeringsmöjligheter för att anpassa loft, lie-vinkel och vikt, vilket kan hjälpa dig att optimera din prestation. Billiga drivrar kan ha färre eller inga justeringsalternativ, vilket kan begränsa din förmåga att anpassa klubban efter dina behov.
 3. Kvalitet och hållbarhet: Dyra drivrar är ofta konstruerade med bättre kvalitet och hållbarhet i åtanke. Detta innebär att de kan hålla längre och behålla sin prestanda över tid. Billigare drivrar kan vara tillverkade av lägre kvalitet på material, vilket kan resultera i kortare livslängd och sämre prestanda över tid.
 4. Märke och rykte: Dyra drivrar kommer ofta från välkända märken med starkt rykte inom golfvärlden. Detta kan ge dig förtroende för att du får en pålitlig och högkvalitativ produkt. Billigare drivrar kan komma från mindre kända eller nyare märken, vilket kan innebära att kvaliteten och prestandan varierar.
 5. Spelarnivå och behov: För erfarna och låghandikappade spelare kan en dyrare driver ge bättre prestanda, känsla och anpassningsförmåga som krävs för att förbättra deras spel. Nybörjare och höghandikappare kanske inte märker lika stor skillnad mellan dyra och billiga drivrar, eftersom deras fokus bör vara på att utveckla grunderna i sin sving och lära sig att kontrollera bollen. I dessa fall kan en billigare driver vara tillräcklig för att möta deras behov och passa deras budget.
 6. Återförsäljare och kundsupport: Dyra drivrar köps ofta från återförsäljare som erbjuder bättre kundsupport och service, inklusive skaftrådgivning, anpassning och garanti. Billigare drivrar kan ha begränsad support och garantier, vilket kan innebära att du får mindre hjälp om du har problem med din klubba.

En förlåtande driver vs. längd – vad vill spelarna ha?

Spelarens preferens mellan en förlåtande driver och en driver som prioriterar längd varierar beroende på deras spelarnivå, erfarenhet och mål. Här är några faktorer att tänka på när man väljer mellan en förlåtande driver och en som ger maximalt avstånd:

 1. Spelarnivå: Nybörjare och höghandikappare kan dra nytta av en mer förlåtande driver, eftersom den hjälper dem att hålla bollen i spel och minimera effekten av felträffar. En förlåtande driver har vanligtvis en större sweet spot, vilket ökar chansen för en bra träff även om man inte träffar bollen perfekt varje gång. För dessa spelare är det viktigare att utveckla en konsekvent sving och bollkontroll än att uppnå maximalt avstånd.
 2. Erfarenhet och självförtroende: Erfarna och låghandikappade spelare som har utvecklat en konsekvent sving och god bollkontroll kan föredra en driver som fokuserar på avstånd. Dessa spelare är oftast mer självsäkra i sin förmåga att träffa bollen rent och kan därför dra fördel av att maximera avståndet. Även om dessa drivrar kanske inte är lika förlåtande, kan de ge extra längd som kan vara avgörande för att sänka poängen och prestera bättre i tävlingssammanhang.
 3. Bantyp och strategi: Valet mellan en förlåtande driver och en avståndsdriver kan också bero på bantypen och den strategi du vill använda. Om du spelar på smala banor med mycket ruff och hinder kan det vara fördelaktigt att prioritera förlåtelse för att minimera risken för att hamna i problem. Om banan är bredare och mer öppen, kan avstånd bli viktigare för att nå längre par 4- och par 5-hål och förbättra dina chanser att göra birdies och eagles.
 4. Personliga mål och ambitioner: Dina personliga mål och ambitioner inom golf kan också påverka ditt val. Om ditt primära mål är att förbättra din poäng och prestera bättre i tävlingar kan en avståndsdriver vara mer lämplig. Om ditt mål är att ha roligt, njuta av spelet och förbättra din teknik utan att nödvändigtvis fokusera på maximalt avstånd kan en förlåtande driver vara ett bättre alternativ.
 5. Svingstil och svinghastighet: Din svingstil och svinghastighet kan också påverka ditt val mellan en förlåtande driver och en avståndsdriver. Spelare med hög svinghastighet kan generera mer avstånd och kan dra nytta av en driver som optimerar detta. Spelare med lägre svinghastighet kanske inte märker en lika stor skillnad i avstånd och kan därför prioritera förlåtelse för att maximera bollflykten och riktningskontrollen.
ett bra utslag med drivern

Driverns olika delar och egenskaper

Här ska vi reda ut lite om vilka delar en driver består av och vilka termer som brukar användas.

Klubbhuvud

Klubbhuvudet på en driver är den del av klubban som träffar bollen och är avgörande för dess prestanda. Klubbhuvudet består vanligtvis av en slagyta (träffyta), en hals och en sula. Här är några vanliga egenskaper för klubbhuvuden för låg, medel och höghandikappare:

 1. Låghandikappare:
 • Klubbhuvudets storlek: Låghandikappare föredrar ofta mindre klubbhuvuden som ger mer kontroll och känsla.
 • Form: Mer traditionella och kompakta klubbhuvudformar är vanligtvis populära bland låghandikappare.
 • Tyngdpunkt: Klubbhuvuden för låghandikappare har ofta en låg och framåt tyngdpunkt för att optimera bollflykten och minska spinn, vilket kan resultera i längre slag.
 • Justerbarhet: Låghandikappare kan dra nytta av klubbhuvuden med justerbara vikter och inställningar för att finjustera bollflykten och prestanda.

2. Medelgolfare

 • Klubbhuvudets storlek: Medelhandikappare kan dra nytta av klubbhuvuden med mellanstora storlekar som erbjuder en balans mellan kontroll och förlåtelse.
 • Form: Klubbhuvudformar för medelhandikappare kan vara en blandning av traditionella och moderna, beroende på spelarens preferenser.
 • Tyngdpunkt: Klubbhuvuden för medelhandikappare har ofta en tyngdpunkt som är lite högre och mer centrerad jämfört med låghandikappare, vilket ger en bra kombination av avstånd och kontroll.
 • Justerbarhet: Medelhandikappare kan dra nytta av klubbhuvuden med viss justerbarhet för att anpassa prestanda efter sina behov och förbättra bollflykten.

3. Höghandikappare och nybörjare:

 • Klubbhuvudets storlek: Höghandikappare drar nytta av större klubbhuvuden (upp till det maximala tillåtna 460 kubikcentimeter), eftersom dessa erbjuder en större sweet spot och ökad förlåtelse vid felträffar.
 • Form: Formen på klubbhuvudet för höghandikappare tenderar att vara mer förlåtande och aerodynamiska, vilket hjälper till att maximera avstånd och riktningskontroll.
 • Tyngdpunkt: Klubbhuvuden för höghandikappare har ofta tyngdpunkten högt upp och längre bak, vilket ger en högre bollflykt och mer spinn, vilket kan hjälpa spelare som kämpar med att få bollen i luften.
 • Justerbarhet: Justerbarhet för höghandikappare kan vara mer begränsad, eftersom de oftast fokuserar på att utveckla sin sving och lära sig grunderna innan de justerar sina klubbor för optimal prestanda. Dock kan viss justerbarhet fortfarande vara fördelaktig för att hitta en bättre bollflykt och kontroll.

Storleken på klubbhuvudet för drivrar betecknas i kubikcentimeter (cc). Den maximala tillåtna storleken för ett klubbhuvud enligt USGA (United States Golf Association) och R&A (The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews) är 460 kubikcentimeter. Här är några exempel på olika storlekar och vilka spelartyper som vanligtvis använder dem:

 1. Stora klubbhuvuden (440-460 cc): Stora klubbhuvuden används oftast av höghandikappare och medelhandikappare. De stora klubbhuvudena erbjuder en större sweet spot, vilket ökar förlåtelsen vid felträffar och förbättrar bollflykten och riktningskontrollen. Större klubbhuvuden tenderar också att ha en högre och bakåt tyngdpunkt, vilket ger en högre bollflykt och mer spinn.
 2. Mellanstora klubbhuvuden (420-440 cc): Mellanstora klubbhuvuden är populära bland medelhandikappare och vissa låghandikappare. Dessa klubbhuvuden erbjuder en balans mellan förlåtelse och kontroll. Mellanstora klubbhuvuden kan ha en något lägre tyngdpunkt jämfört med stora klubbhuvuden, vilket ger en mer optimal bollflykt och spinn för spelare med mer erfarenhet och en konsekvent sving.
 3. Mindre klubbhuvuden (under 420 cc): Mindre klubbhuvuden används främst av låghandikappare och professionella spelare som söker mer kontroll och känsla i sina slag. Små klubbhuvuden har ofta en låg och framåt tyngdpunkt, vilket minskar spinn och ger en lägre, mer penetrerande bollflykt. Dessa klubbhuvuden har en mindre sweet spot, vilket kräver mer precision vid träff, men kan ge bättre återkoppling och möjlighet att forma slag.
olika stora klubbhuvud driver

Skaft

Klubbskaftet på en driver är en viktig komponent som påverkar både känsla och prestanda. Det ansluter greppet och klubbhuvudet och överför energi från spelarens sving till bollen.

Skaftets flex mäts genom att böja skaftet en viss mängd, vilket kallas för ”deflection”. Mätningen av deflection uttrycks som en siffra på en skala från R (Regular) till X (X-Stiff). Ju högre siffra, desto styvare skaftet är.

Här är en översikt över de vanligaste flexnivåerna och vilka spelare som oftast använder dem:

 1. Ladies flex: Det mjukaste skaftet på marknaden är Ladies flex. Detta skaft är utformat för spelare med låga svinghastigheter (mindre än 70 mph) och ger högsta möjliga bollflykt och längd för denna typ av spelare. Det används oftast av damer och nybörjare.
 2. Senior flex: Senior flex är en mjukare flexnivå än Regular och används av spelare med medellåga svinghastigheter (mellan 70-80 mph). Detta skaft kan hjälpa till att öka svinghastigheten och generera högre bollflykt. Det används ofta av äldre spelare och höghandikappare.
 3. Regular flex: Regular flex är det vanligaste skaftet och passar spelare med medelhöga svinghastigheter (mellan 80-95 mph). Det ger en balans mellan kontroll och avstånd, och används oftast av medelhandikappare.
 4. Stiff flex: Stiff flex är en styvare flexnivå som passar spelare med höga svinghastigheter (över 95 mph). Det ger en lägre bollflykt och mindre spinn, vilket kan resultera i längre avstånd. Det används oftast av låghandikappare och mer erfarna spelare.
 5. X-Stiff flex: X-Stiff flex är den styvaste flexnivån och passar spelare med mycket höga svinghastigheter (över 105 mph). Det ger maximal kontroll och precision, men kräver en mycket konsekvent sving för att dra nytta av dess prestanda. Det används oftast av professionella spelare och låghandikappare med exceptionell svingteknik.

Här är några vanliga egenskaper för klubbskaft för låg, medel och höghandikappare:

 1. Låghandikappare:
 • Skaftets flex: Låghandikappare har vanligtvis högre svinghastigheter och föredrar därför ofta styvare (Stiff eller X-Stiff) skaft som ger mer kontroll och stabilitet.
 • Vikt: Låghandikappare kan föredra tyngre skaft för att optimera känslan och kontrollen under svingen.
 • Material: De flesta låghandikappare använder grafitskaft eftersom de är lättare än stålskaft och kan ge högre svinghastigheter och avstånd.
 1. Medelhandikappare:
 • Skaftets flex: Medelhandikappare kan dra nytta av en Regular eller Stiff flex, beroende på deras svinghastighet och svingstil. Regular flex är lämplig för spelare med måttlig svinghastighet, medan Stiff flex passar bättre för de med något högre svinghastighet och mer konsekventa svingar.
 • Vikt: Medelhandikappare kan använda ett brett utbud av skaftvikter beroende på deras personliga preferenser och svingdynamik. Generellt kan en lättare vikt hjälpa spelare att generera högre svinghastigheter och avstånd, medan en tyngre vikt kan erbjuda bättre känsla och kontroll.
 • Material: Grafitskaft är det vanligaste valet för medelhandikappare, eftersom de ger en bra balans mellan vikt, känsla och prestanda.
 1. Höghandikappare:
 • Skaftets flex: Höghandikappare har ofta lägre svinghastigheter och kan dra nytta av mjukare skaft, såsom Senior eller Ladies flex. Dessa flexalternativ är mer förlåtande och hjälper till att generera högre bollflykter och avstånd.
 • Vikt: Lätta skaft är vanligtvis lämpliga för höghandikappare eftersom de hjälper till att öka svinghastigheten och därmed öka avståndet. Lättare skaft kan också bidra till att minimera slice eller hook (svängande bollar) och öka riktningarna.
 • Material: Grafitskaft är det vanligaste valet för höghandikappare, eftersom de är lätta och enklare att svinga än stålskaft. Grafitskaftet kan också hjälpa till att dämpa vibrationer, vilket kan minska riskerna för armbesvär.

Loft / Lie

Loft och lie är två viktiga faktorer som påverkar prestanda och bollflykt på en golfdriver. Här är några riktlinjer för att välja rätt loft och lie för din driver:

 1. Loft: Loftet på en driver uttrycks i grader och beskriver vinkeln mellan klubbhuvudet och skaftet. Vanliga loftalternativ för drivrar är mellan 8 och 13 grader. Ju högre loft, desto högre bollflykt och mer spin, vilket kan minska längden på dina slag men öka precisionen och riktningskontrollen.
 • Låghandikappare: Låghandikappare har ofta högre svinghastigheter och kan dra nytta av drivrar med lägre loft, vilket ger mindre spin och ökad längd. Loftet på en driver för låghandikappare ligger vanligtvis mellan 8 och 10 grader.
 • Medelhandikappare: Medelhandikappare har vanligtvis en något lägre svinghastighet än låghandikappare och kan dra nytta av en driver med högre loft (vanligtvis mellan 10 och 12 grader). Detta ger mer bollflykt och kan öka avståndet.
 • Höghandikappare: Höghandikappare har vanligtvis lägre svinghastigheter och kan dra nytta av drivrar med högre loft (vanligtvis mellan 12 och 14 grader), vilket ger högre bollflykt och mer spin. Detta kan hjälpa till att kompensera för en bristande svingteknik och förbättra längden och riktningen på dina slag.
 1. Lie: Lie är vinkeln mellan klubbhuvudet och marken vid adressering. En korrekt lie-vinkel kan bidra till att optimera bollflykt och riktningskontroll.
 • Låghandikappare: Låghandikappare har vanligtvis en mer aggressiv sving och kan dra nytta av en lite flackare lie-vinkel för att undvika slice eller hook. En lie-vinkel på 56-58 grader är vanligt för låghandikappare.
 • Medelhandikappare: Medelhandikappare kan dra nytta av en lie-vinkel på 59-61 grader, vilket ger en neutral bollflykt.
 • Höghandikappare: Höghandikappare kan dra nytta av en lite brantare lie-vinkel på 62-64 grader för att undvika slice eller hook och förbättra riktningen på sina slag.

Enkelt uttryckt, en amatör som är nybörjare eller medelgolfare väljer ofta en högre loftvinkel för att möta hans/hennes långsammare svinghastighet. Medan en avancerad spelare eller någon med mer erfarenhet siktar på en lägre loftvinkel för att matcha deras snabbare svinghastighet.

Vanliga och bra märken på golfdrivers

Det finns många bra golfmärken som erbjuder högkvalitativa drivrar till olika typer av spelare. Här är några av de vanligaste och mest populära märkena och vilka typer av spelare de har klubbor för:

 1. TaylorMade: TaylorMade är ett populärt märke som erbjuder en mängd olika drivrar för olika typer av spelare. De har klubbor för både låg-, medel- och höghandikappare. TaylorMade är kända för sina innovativa teknologier, såsom Twist Face-teknik som hjälper till att minimera misshits.
 2. Callaway: Callaway är ett annat populärt märke som erbjuder högkvalitativa drivrar för olika typer av spelare. De har klubbor med olika loft, lie och flexalternativ, vilket gör att spelarna kan hitta en driver som passar deras svingstil och nivå. Callaway är kända för sin Jailbreak-teknik som ökar bollhastigheten och ger längre avstånd.
 3. Titleist: Titleist är ett välrenommerat märke som erbjuder högpresterande drivrar för seriösa golfare. De har klubbor för både låg-, medel- och höghandikappare, men deras klubbor är främst utformade för avancerade spelare som söker maximal kontroll och precision. Titleist är kända för sina högkvalitativa material och prestandaoptimering.
 4. Ping: Ping är ett annat populärt märke som erbjuder högkvalitativa drivrar för spelare på alla nivåer. De har klubbor med olika flexalternativ och loft, så att spelarna kan hitta en driver som passar deras svingstil och preferenser. Ping är kända för sina innovativa teknologier, som turbulatorer som hjälper till att minska luftmotståndet och öka hastigheten på klubban.
 5. Cobra: Cobra är ett annat populärt märke som erbjuder högkvalitativa drivrar för olika typer av spelare. De har klubbor med olika flexalternativ, loft och lie, vilket gör att spelarna kan hitta en driver som passar deras svingstil och nivå. Cobra är kända för sina innovativa teknologier, såsom deras E9-teknik som ökar bollhastigheten och ger längre avstånd.

Bästa tiden att byta ut din golfdriver

Även om svaret inte är detsamma för alla, kan en golf driver runt 3-5 år behöva bytas ut. Men detta beror också på hur sliten golf drivern ser ut och hur det påverkar prestandan. Till exempel är en plötslig minskning av längden ofta ett resultat av en spricka i eller skada på klubban/klubbhuvudet. Man kan också ta hänsyn till den tekniska utvecklingen, inom ett visst tidsspann så kan det hända rätt mycket som kan ge dig fördelar i ditt spel.

en klassisk träklubba för golf

Om du spelar fler än 40 rundor per år , bör du byta ut din golf driver vart tredje år . Mellan 30 och 40 omgångar per år kan du vänta i 3-4 år. Medan mindre än 30 omgångar betyder att du bara spelar under helgerna eller på fritiden, så är det bra att byta ut golf drivern om 5 år.

Var kan man köpa en golf driver till vettigt pris?

Det finns många platser där man kan köpa en golf driver till vettigt pris. Här är några alternativ:

 1. Online golfbutiker: Det finns många online golfbutiker som säljer golfklubbor, inklusive drivrar, till konkurrenskraftiga priser. Populära onlinebutiker inkluderar Golfbidder, Golfdiscount, Dormy och Nordicagolf.
 2. Återförsäljare av begagnade klubbor: Att köpa en begagnad golfklubba kan vara ett bra alternativ för att spara pengar. Det finns som alltid risker med äldre utrustning.
 3. Outletbutiker: Många golfmärken har outletbutiker där man kan hitta golfklubbor till rabatterade priser. Exempel på märkesoutletbutiker är Nike Factory Store, Adidas Outlet och Under Armour Outlet.
 4. Sportbutiker: Stora sportbutiker som Stadium, Intersport och XXL kan också erbjuda konkurrenskraftiga priser på golfklubbor, inklusive drivrar.

Förhoppningsvis så hittar du någon favorit i vår bäst i test lista, där finns det också länkar till inköpsställen med bra priser.

Så har vi gjort vårt test av bästa golf driver

Vi som experter har genomfört en noggrann och omfattande utvärdering av de bästa golf drivers på marknaden idag. Vår expertpanel består av erfarna golfare och tekniska experter som utförde en serie av tester för att bedöma prestanda, funktion och kvalitet hos varje driver.

Under testet använde vi olika mätningar och bedömningar för att avgöra vilka drivers som gav bäst prestanda för olika spelartyper och förmågor. Vi bedömde faktorer som längd, precision, kontroll och känsla vid träffen.

Efter att ha noggrant testat varje driver genom att slå många bollar med dem på banan och på driving rangen, fann vi att vissa modeller utmärkte sig över resten. Vi bedömde varje drivers tekniska specifikationer och förmågor, inklusive dess förmåga att generera hög hastighet, producera låg spinn och ge bra feedback vid träffen.

Efter vår omfattande utvärdering har vi identifierat en handfull av de bästa drivermodellerna som finns på marknaden idag. Våra rekommendationer inkluderar de modeller som ger högsta prestanda, bästa kvalitet och en förbättrad spelupplevelse för golfare på alla nivåer.

Efter att ha gett varje modell ett grundbetyg så har vi sedan korrigerat detta lite upp och ner utefter andras recensioner, betyg och kundomdömen.

Vanliga frågor om golfdrivers (FAQ)

Hur långt går en driver?

Generellt kan en golfare med en driver slå bollen mellan 200-300 meter i genomsnitt, men det finns golfare som kan slå bollen längre eller kortare än detta beroende på deras individuella förmågor.

Vad är en golf driver?

En golf driver är en klubba som används för att slå den första bollen på långa hål på en golfbana. Den har en lång och plan yta på huvudet som kallas ”face” och ett längre skaft än andra klubbor. Förr gick denna under benämningen trä 1.

Vad är loft på en golf driver?

Loft är vinkeln på driverns huvud som bestämmer hur högt bollen kommer att flyga vid träffen. Ju högre loft desto högre bollflykt, och vice versa

Vad är skillnaden mellan titanium och stål?

Titanium är lättare och starkare än stål, vilket ger en större sweetspot och mer förlåtande träffyta. Stål är tyngre och ger en mer konsistent känsla vid träffen, men har en mindre sweetspot. Båda materialen används i tillverkningen av golf drivers.

Sammanfattning

Här är en tabell som jämför några vanliga egenskaper för golfdrivers som passar för olika typer av spelare:

EgenskaperLåghandikappareMedelhandikappareHöghandikappare
Loft8-10 grader10-12 grader12-14 grader
Lie56-58 grader59-61 grader62-64 grader
Klubbhuvudets storlek440-460cc440-460cc440-460cc
ViktLättviktig (250-290g)Medelvikt (290-320g)Tung (320-360g)
FlexStiff eller X-StiffRegular eller StiffRegular – Senior – Ladies

Det är viktigt att notera att dessa egenskaper är generella riktlinjer och att varje spelare har sin unika svingstil och preferenser. Det är också viktigt att prova på olika klubbor och märken för att hitta en driver som passar dig bäst och hjälper dig att förbättra ditt spel.

I våra topplistor hittar du bra förslag som passar till olika typer av spelare.

Har du hittat din favoritboll ännu? Om inte så har vi en fin guide om bästa golfbollen här.

Författare:

Andreas Börjesson

Faktakontrollant:

Nils Konradsson

Uppdaterad

Testvinnare Golfdrivers

Bäst i test – test pågår

Rulla till toppen