Bästa golf driver – Driver golf bäst i test 2022

De bästa golf driver genom tiderna har fulländats genom åren så att de kan passa många olika sorters golfspelare. Men tyvärr finns det ingen golf driver som passar alla spelstilar och nivåer och det kommer aldrig att finnas även om toppmärken inför oändliga justerbarhetsmöjligheter.

Det råder dock ingen tvekan om att majoriteten av de mest omtalade och högst rankade golf driver på marknaden har en gemensam egenskap: de tar itu med dina brister.

Att köpa bästa golf driver är ingen lätt sak och du behöver göra din forskning ordentligt innan du köper en golf driver.

Lär känna din golf driver

Du kan skilja på en bra golf driver och en dålig golf driver genom prestanda. Och prestanda består av att prioritera det övergripande värdet som en golf driver ger sin användare. Detta inkluderar att titta på följande egenskaper.

Bästa golf driver 2022

Acer XV Titanium Driver

Acer XV Titanium Driver är ett utmärkt val för alla som letar efter en prisvärd golf driver av hög kvalitet. Den är tillverkad med titankonstruktion för ökad hållbarhet och minskad vikt, vilket gör den lättare att svinga. Den har också en stor sweet spot för större precision och förlåtelse. Den här golf drivern kommer garanterat att förbättra ditt spel och hjälpa dig att sänka ditt handikapp.

– Tillverkad med titankonstruktion för hållbarhet och minskad vikt

– Stor sweet spot för större precision och förlåtelse

– Förbättrar ditt spel och hjälper dig att sänka ditt handikapp

– Finns för både höger- och vänsterfattning

Acer XV Ultimate Thriver golf driver

Acer XV Ultimate Thriver är en av de bästa golfdrivarna på marknaden. Den har en elegant, aerodynamisk design som gör den lätt att svinga och ger dig mer distans från tee. Den här driverklubban är också lätt, vilket gör det smidigt att kontrollera dina slag. Den kommer i en standardlängd på 44 tum och finns i både höger – och vänsterhänta modeller.

– Elegant, aerodynamisk design ger dig mer distans från tee

– Lättvikt för smidig kontroll av dina slag

– Finns i höger- och vänsterhänta modeller

MacGregor Hybrid V FOIL Loft 24° golf driver

MacGregor Hybrid V FOIL-drivern är en av de bästa på marknaden. Den har en förtroendeingivande profil och en snygg design, vilket gör det till en fröjd att ha med sig ut på banan. Den höga MOI-designen säkerställer större stabilitet och förlåtelse vid felträffar. Konstruktions sulan ökar bollhastigheten gör att du slår längre distanser.

– Snygg design

– Dra nytta av en hög MOI-design för ökad stabilitet och förlåtelse

– Konstruerad sula ökar bollhastigheten för längre avstånd

– Förstklassiga komponenter inklusive anpassade lättviktsgrafitskaft och mjukt MacGregor-grepp

Dyra kontra prisvärda golf driver – vad är bättre?

Som golfspelare undrar jag fortfarande ofta, gör dyra golf drivers någon skillnad ? Svaret är inte så enkelt som du tror. Det beror på flera faktorer, särskilt vad du anser är ”dyrt”. Men också om hur erfaren och självsäker du är och känner för en premiumgolf driver, som normalt faller inom prisintervallet 5000 kr eller mer.

En billig golfdriver kostar runt 3000 kr eller mindre. Du kommer också att upptäcka en uppsjö av intressanta golf drivers och järnklubbor och wedges för det priset.

Att avgöra kvaliteten på en golf driver baserat på priset ger dock sällan en korrekt bild. Det finns flera golftillverkare som tar ut mycket höga priser för sina golf drivers, men de erbjuder inte så många funktioner som man skulle kunna hoppas.

Det är dock materialet som används i konstruktionen som bestämmer priset på en golf driver (mer om det senare).

Du får också mer justerbarhet i en golf driver som är relativt dyrare. Om du ännu inte har bestämt dig för klubbvikt (även mer om detta senare), behöver du mer justerbarhet för att byta golf driverns loft. Detta skulle innebära att betala lite extra för den extra bekvämligheten med justerbarhet.

Att betala för anpassade, utrustade golf driver kostar också mer pengar. Detta inkluderar att betala för antingen en komplett uppsättning eller enskilda golf drivers.

Noggrannhet vs. avstånd – vad vill spelarna ha?

En sak som verkligen höjer noggrannheten i prestanda är ditt kriterium för att välja axel. Precision här syftar förresten på hur konsekvent du slår raka skott med en golf driver.

Avstånd är en annan viktig faktor som påverkar en golf drivers prestanda. Faktum är att avstånd är mycket viktigare än konsekvens för vissa golfare. Varje spelare, oavsett skicklighetsnivå, slutar med att ta hänsyn till avståndet, utöver noggrannhet och konsekvens när de väljer rätt golf driver.

Att välja det perfekta skaftet är ett sätt att balansera noggrannhet och avstånd i prestanda. Skaft är kategoriserade i olika slitsar baserat på deras material och flexibilitet – från för flexibla till extra styva.

Till exempel, ett extra flexibelt skaft böjer och vrider sig mer i takt med hur det interagerar med bollen under leveransen, så det genererar mer av en ”kick” under stöten. Och detta är bra för nybörjare som har en långsammare svinghastighet.

Ett styvare skaft, däremot, ger mer kontroll till golfaren och kan generera mer kraft, förutsatt att du har en snabbare svinghastighet. Detta är vad avancerade spelare förväntar sig – ökat avstånd plus precision i sina prestationer.

Jag vill också påpeka att många proffsgolfare anpassar sina golf driver för att passa deras personliga behov. Genom att välja rätt längd, vikt och flexibilitet kan du anpassa din svinghastighet om standardkonfigurationen resulterar i inkonsekventa raka slag.

Gör rörliga vikter i en golf driver någon skillnad?

På tal om att anpassa hur golf drivern känns för jämnare och rakare skott, så är en golf driver med rörlig vikt ett bra alternativ. Rörliga vikter kan påverka bollens hastighet drastiskt – någonstans mellan 250 rpm och 500 rpm. Dessa är mer mångsidiga genom att du kan få tillgång till två olika sätt att justera golf driverns detaljer…

Hosel

En justerbar hosel låter dig höja eller sänka golf driverns loftvinkel. Detta påverkar hur högt eller lågt golfbollen flyger från tee efter ett slag.

Mer moderna och justerbara vikter i din golf driver låter de dig självständigt justera klubbans liggvinkel utan att störa loftvinkeln och vice versa. Liggvinkeln, som namnet antyder, hänvisar till riktningen golfbollen tar direkt efter att den har slagits.

För att visa detta med ett exempel, om din golf drivers liggande vinkel är mer upprätt, förbättrar det dina chanser att inte missa ett slag. Medan en platt liggvinkel kan göra precis tvärtom. Så det hjälper dig med dina bilder om du behöver den där extra justerbarheten.  

Tyngdpunkten

Ett annat imponerande och effektivt sätt att påverka dina golfslag är att flytta golf driverns locusvikt fram och tillbaka. Genom att justera vikten mot ryggen resulterar det i en högre bollhastighet. Och omvänt, att ta vikten framåt ger dig en närmare, mer penetrerande bana där lanseringen inte är lika hög men det är bättre utrullning

Du kan också anpassa vikten till golf driverns häl eller tå. Detta påverkar rotation av golfbollen före och efter att ha slagit bollen.

Golf driverns funktioner – Detaljerad funktionsuppdelning

Du är en expert när du har listat ut vad du kan förvänta dig av en golfdriver baserat på dess kapacitet och känsla. Nedan har vi listat några saker du bör tänka på när du köper golf driver online.

Att välja rätt material

Vad är golf drivern gjord av ? Du hittar en driver av antingen titan eller komposit. Detta påverkar klubbens förlåtelse, stabilitet och hållbarhet.

Titan är det mest använda eftersom det är starkt och hållbart utan extra vikt. För att få mer distans, även med en lägre svinghastighet, fungerar titan bäst. Klubbhuvuden i titan har också en större sweet spot, vilket hjälper dig att undvika missar och skjuta rakare och mer exakt.

Komposit, å andra sidan, är en kombination av material. Kol- och titanblandningar är de vanligaste kompositblandningarna. Kolet ser till att klubbhuvudet är lätt och välbalanserat. Medan titan ger kraft, optimerar hastigheten och stabiliteten.

Andra material för klubbhuvuden är volfram med titan eller kol med volfram. Av dem alla är den mest populära blandningen kol och titan.

Hitta din perfekta passform

Storleken spelar roll, särskilt när du vill ha en större träffpunkt eller en punkt för att slå rakare slag mer konsekvent.

Det finns ingen universell, one-size-fits-all golf driver. Men det finns mindre storlekar och större storlekar. Den förra är lämplig för pro-nivå och avancerade spelare. Sådana golf driverhuvuden är i storleken 420cc till 460cc.

Nybörjare får mer utrymme att utvecklas och färre dåliga slag. Ett större, tekniskt driverhuvud på 563-480 cc används vanligtvis med nybörjarvänliga golfdrivers som även passar spelare med högt handikapp.

Mer specifikt måste du också ta hänsyn till golf driverns längd. Den typiska mätningen baserat på testning och forskning är följande.

För män är klubblängden på en golf driver 45 till 48 tum.

För kvinnor är det 43-44 tum.

Att välja rätt axelmaterial/flex på din golf driver

Vi har redan pratat med dig om skaftflex (i avsnittet Noggrannhet vs. avstånd). Än en gång vrider sig flexibla skaft (vanliga, seniora, damer) mer. Och just för det är de ett mer passande val för golfare med lägre svinghastighet. Medan Stiff och Extra-Stiff skaft ger mer kontroll för mer kraft, vilket kan hanteras bra bara om du har en snabbare svinghastighet.

Sedan finns det en annan faktor att tänka på när man tänker på skaftet, och det är dess material. Det populära valet är grafitskaft av den enkla anledningen att den är mer lätt, så det krävs inte mycket för att svänga. När det gäller stålaxlar, accelererar de också avstånd som grafit men med en snabbare svinghastighet (perfekt för golfproffs!).

Skaftmaterial påverkar avstånd och bana lika mycket som skaftflexibilitet påverkar avstånd och noggrannhet.

Prioritera driverns vikt

Det genomsnittliga viktintervallet för en golf drivers fall är mellan 275 gram och 310 gram. 275 gram är det lättaste, så det ökar hastigheten för amatörer. Och den tyngsta golf drivern är lämplig för proffsspelare som vill ha mer kontroll när det gäller hur mycket kraft golfklubban genererar.

Tyngre golf driver är också bra för att skära runt specifika kurvor på greenerna.

Bestämma den bästa loftvinkel 

En golf drivers loftvinkel bestämmer bollens bana, start och naturligtvis den viktigaste delen, avståndet. Det är också här en golf drivers förlåtelse kommer under testet. Hur mycket ”ger” golf drivern för att du ska slå rakare skott mer exakt?

Olika golf driver erbjuder olika loftvinklar . Men du måste bestämma dig baserat inte bara på vad golf drivern erbjuder utan din egen svinghastighet. Ju högre svinghastighet du har, desto lägre loftvinkel. Och ju lägre loftvinkeln är, desto lägre blir bollens bana (och vice versa).

Så för den genomsnittliga höga svänghastigheten på 140 km/h eller uppåt till 170-200 km/h, bör loftvinkeln vara lägre än 9 grader. Den genomsnittliga låga svinghastigheten, någonstans mellan 100 km/h och 140 km/h, loftvinkeln är högre. Och det är mellan 10 grader och 14 grader.

Enkelt uttryckt, en amatör väljer ofta en högre loftvinkel för att möta hans/hennes långsammare svinghastighet. Medan en avancerad spelare eller någon med mer erfarenhet siktar på en lägre loftvinkel för att matcha deras snabbare svinghastighet.

Bästa tiden att byta ut min golf driver

Även om svaret inte är detsamma för alla, kan en golf driver runt 3-5 år behöva bytas ut. Men detta beror också på hur sliten golf drivern ser ut och hur det påverkar prestandan. Till exempel är en plötslig minskning av längden ofta ett resultat av en spricka i eller skada på klubban/klubbhuvudet.

Om du spelar fler än 40 rundor per år , bör du byta ut din golf driver vart tredje år . Mellan 30 och 40 omgångar per år kan du vänta i 3-4 år. Medan mindre än 30 omgångar betyder att du bara spelar under helgerna eller på fritiden, så är det bra att byta ut golf drivern om 5 år.

Det är också viktigt att byta ut din nuvarande golfdriver om något av följande inträffar:

Vanliga skador som kan ha påverkat dina knän, armbågar, rygg etc.

Ändring av svinghastighet eftersom du har övat mycket och nu har nått en punkt där du har utvecklats från kategorin golfare med en svinghastighet under genomsnittet. Eller vice versa – till exempel har din svinghastighet minskat på grund av bristande styrka och snabbhet sedan du nu passerar 50-årsgränsen.

Ändring i temperatur – kallare temperaturer tenderar att minimera driverlängden med runt 10 meter.

Spela på högre höjd – ju högre höjd, desto längre/längre flyger din golfboll.

Vad är golf drivern nummer ett?

Golfspelare letar alltid efter den bästa golf drivern för att förbättra sitt spel. Den senaste tekniken för golfdrivers kan hjälpa golfspelare att få längre och rakare slag. Så vilken är den bästa golfdriven? Den bästa golfdriven kan variera beroende på golfspelarens individuella sving och spelstil. Några av de mest populära golfdrivarna på marknaden är från golfmärken som exemepelvis TaylorMade, Ping, MacGregor, Titleist, Callaway och Wilson

Vilken är den bästa golf drivern för en höghandikapparen?

Callaway är populär för sitt lättare men starkare titanmaterial. Detta är ett fantastiskt val för en höghandikappare som vill att golfbollen ska komma lite längre utan att tappa greppet om hastighet och bana. Allt på grund av Callaways Jailbreak-teknik och Cyclone Aero-formning.

Vilken är den bästa golf drivern för en medelhandikapparen?

Om du är en medelhandikappare betyder det att din svinghastighet ligger på runt 100-120 km/h men att du letar efter en liten extra boost. Då är Wilson Prostaff Driver något för dig. Den erbjuder högre förlåtelse (Radial Weighting) med bättre justerbarhet för att få dig till en snabbare bollhastighet.   

Hur förlåtande bör en ny golf driver vara?

Vad gör den mest förlåtande golf drivern? Utöver att öka bollhastigheten lägger en förlåtande golf driver till extra distans och korrigering av slagform med runt 10 meter eller mer.

Uppdaterad 2022-12-27