Bästa golfbollen 2023 – Golfboll bäst i test

Innehållet har annonslänkar från Amazon, Proffmagasinet, Nordicagolf.se och Onlinegolf.se

Med en riktigt bra golfboll kan du se till att du presterar som bäst i närspelet. Längd har naturligtvis också en stor betydelse, men några meter extra med din driver kommer sällan att ändra slutresultatet i någon direkt utsträckning. I närspel kan du dock komma att tjäna in en hel del slag om du har rätt förutsättningar och en av dessa förutsättningar är att investera i bästa golfbollen.

3 Bästa golfbollarna 2023

Callaway golfbollar

Bästa golfbollarna 2021 från Callaway

Titleist golfbollar

Titleist golfboll bäst i test

Bridgestone golfbollar

Tiger Woods Golfbollar

Många nybörjare har svårt att förstå hur en golfboll kan vara avgörande för hur bra spelet blir. Alla bollar är väl likadana, eller? Nej, riktigt så är det faktiskt inte och det kan skilja otroligt mycket mellan de olika modellerna och varumärkena. Tittar vi på de bollar som professionella spelare använder sig av är det främst tourbollar som står i fokus. Dessa golfbollar är kända för att vara lätta att kontrollera och spinna mycket, vilket är en stor fördel i samband med inspelet. Idag anses Titleist Pro V1 fortfarande vara en av världens bästa golfbollar och därför har den en självklar plats i vårt bäst i test. Bästa

Aktuella kampanjer på golfbollar

Topp 4 bästa golfbollen 2023

Nu är det dags att titta på de golfbollar som vi har valt ut till vårt bäst i test. Vi börjar med testvinnaren och fortsätter därefter med andra högkvalitativa modeller.

1. Callaway SuperSoft golfbollar

Callaway är ett varumärke som verkligen har gjort sig populär hos golfspelare över hela världen. Vi har valt att lista Callaway SuperSoft som vår vinnare i detta bäst i test och det är helt enkelt för de många finesser som golfbollen har. Skaparna bakom Callaway SuperSoft har sett till att använda sig av modern teknik för att skapa en produkt med så hög bollhastighet som möjligt. Callaway SuperSoft har också en fantastiskt hög kompression och ett unikt mönster. Det är tack vare HEX-mönstret på Callaway SuperSoft som säkerställer att bollen inte spinner iväg fullt lika mycket som många andra alternativ.

Fördelar

 • Designad med HEX-mönster
 • Hög bollhastighet
 • Kommer från känd tillverkare

Nackdelar

 • Lämpar sig bäst för lägre svinghastigheter

2. Titleist Pro V1 golfbollar

TItleist Pro V1 är golfbollen för dig som vill använda samma ”verktyg” som proffsen använder sig av. TItleist Pro V1 har dominerat marknaden sedan den släpptes, vilket var hösten år 2000. Under många tourtävlingar runt om i världen har den kunnat visa sig överlägsen när det kommer till vinster. Tillverkaren jobbar hårt för att se till att komma ut med nya versioner med uppdaterade finesser på löpande band. Den senaste versionen lanserades 2019 och det är designen och kvaliteten som är avgörande för golfbollens prestanda. I tillverkningsprocessen har man verkligen tänkt på allt från spinn, längd och att alltid hålla sig till likvärdiga egenskaper.

Fördelar

 • Passar spelare på alla nivåer
 • Hög kvalitet och design som ökar prestanda
 • Utvecklad tillsammans med tourspelare

Nackdelar

 • Passar inte för den som vill ha lägre spinn

3. Callaway Chrome Soft

På plats nummer tre i vårt bäst i test hittar du ingen mindre än Callaway Chrome Soft. Callaway var länge ett varumärke som inte var speciellt uppskattat, men tack vare deras Chrome Soft lyckades man charma de allra flesta golfspelare. Callaway Chrome Soft är en boll med en mjuk känsla och där du får en riktig premiumprestanda. Jämför man med gårdagens Callaway Chrome Soft har man sett till att behålla alla de egenskaper som gjorde den så älskvärd, men med en liten twist. Dubbelkärnan har man valt att behålla, men här har man istället fokuserat på en inre kärna av större slag. Mantelskiktet på utsidan ger dig en spinn som är konsekvent.

Fördelar

 • Mjuk kärna
 • Levererar mer längd från tee
 • Finns i flera färger

Nackdelar

 • Passar främst för mellan- och lågt handikapp

4. Bridgestone Golf Tour B XS – Tiger Woods Edition

Med Bridgestone Golf Tour B XS – Tiger Woods Edition kan du spela som proffset själv, åtminstone efter en del träning om du är nybörjare. De här golfbollarna har uppfunnits med ett alldeles nytt och reaktivt omslag och en betydligt mjukare känsla. Det gör att du får en ordentlig konkurrensfördel. På bollarna kan du hitta Tiger Woods egen stämpel och orsaken till detta är för att han själv använder sig av dem.

Fördelar

 • Sömnlöst omslag
 • Dual Dimple-teknik
 • Snabb bollhastighetsprestande

Nackdelar

 • Utvecklad för spelare med en sving över 105mph

Viktigt att tänka på när man väljer en golfboll

Du är alltså på jakt efter riktigt bra golfbollar men helst kanske den bästa golfbollen. Då rekommenderar vi att du först läser igenom vår kompletta köpguide. Orsaken till detta är helt enkelt för att utbudet av golfbollar är enormt och även för den avancerade spelaren kan det vara knepigt att veta vilken boll man ska spela på. Även om det kan låta komplicerat är det egentligen ganska enkelt, men för att det ska bli enkelt behöver du ha förståelse för de olika kategorier som bollarna delas in i. Även om golfbollarna till synes kan se likadana ut, så beter de sig mycket olika. Det är exempelvis vanligt med modeller som spinner.

För att du ska kunna hitta den bästa golfbollen för dig måste du först fundera på vad det är för styrkor och svagheter som finns i ditt spel. Kanske är det så att du har problem med att stoppa golfbollen vid greenen? Då kan det vara en god idé att satsa på en boll med mycket snurr. Är det istället din silce/hook som du har problem med kan en boll med mindre spinn vara att rekommendera. I de allra flesta fall gäller det att prova sig fram och tyvärr kan vi inte peka på en modell och säga att den passar alla. Målet med dina nya golfbollar ska vara att du trivs med dem!

Även om det kan kännas roligt att testa på nya golfbollar med jämna mellanrum rekommenderar vi att du fortsätter att spela på samma golfboll. Med det menar vi inte att du inte kan byta boll eller se dig om efter nya varumärken, utan att du helt enkelt ska hålla dig till samma kategori. På så sätt kommer du att lära dig hur din modell fungerar och det ger dig möjlighet att utveckla ditt spel mycket mer, eftersom du inte behöver fundera på hur bollen ska bete sig. Det är inte helt ovanligt att många spelare väljer att spela med de bollar som man hittar på banan. Det här är ett riktigt praktexempel på hur du kan spara in många slantar, men är det en bättre score som du är ute efter kommer det inte att gynna lika mycket.

Pris på golfbollar

Hur mycket du kommer att få betala för din golfboll beror på ett flertal olika faktorer. Till att börja med kommer valet av ”typ” att ha betydelse, men också tillverkaren bakom bollen är avgörande för priset. Är du på jakt efter de bästa golfbollarna på marknaden kan du räkna med en kostnad på cirka 500-700 kronor/dussin. Letar du efter billigare alternativ kan du hitta golfbollar för cirka 200 kronor.

Idag är det väldigt vanligt att vilja satsa på de bästa och mest populära produkterna inom golf. Vi förstår att det kan vara lockande, speciellt om de anses väldigt bra för spelet. Att lägga 700 kronor på ett dussin golfbollar kan dock svida en hel del i mångas fickor. Ett alternativ kan vara att handla begagnade golfbollar istället. En begagnad golfboll i fint skick fungerar precis lika bra som en ny, men satsa inte på de allra billigaste modellerna. Du kommer ändå att spara in mycket pengar. Vill du inte köpa begagnat är det rekommenderat att du vänder dig till internet, där priserna oftast är mycket lägre.

Kvalitet

Kvaliteten är viktig för att du ska få ut så mycket av dina golfbollar som möjligt. Vi rekommenderar att du väljer bollar från en känd tillverkare för att kunna säkerställa detta, även om det innebär att du måste betala lite mer.

Varumärke

Vilket varumärke som du ska köpa på dina golfbollar är upp till dig själv att bestämma. För många kan valet av varumärke vara väldigt viktigt, eftersom det kan vara avgörande för hur högkvalitativa och bra som golfbollarna är. Är du novis inom sporten kan det vara svårt att veta vilket varumärke som är bäst eller helt enkelt vilket du ska satsa på. Har du någon golfintresserad vän eller bekant i närheten kan det vara en god idé att rådfråga innan du gör ditt val. Bästa golfbollen bör göras nogrann research innan man köper den.

Idag finns det tillverkare av golfbollar över hela världen, men det är inte alla som har lyckats göra sig ett namn. Några varumärken som länge har varit mycket populära och eftertraktade är bland annat TItleist, Callaway Golf, TaylorMade, Bridgestone Golf, Srixon och Pinnacle. Vi kommer inte att gå in djupare på de olika tillverkarna och varumärkena här, men är du intresserad av att veta mer finns det massor med information på nätet.

Golfbollar för nybörjare

Golfbollar finns i olika priser och material. Det finns också en mängd olika golfbollar som är gjorda för olika typer av spelare. För nybörjare är det bäst att köpa billiga golfbollar som är gjorda av hållbara material. När du letar efter den bästa golfbollen för en nybörjare är det viktigt att ta hänsyn till pris, material och design. Billiga golfbollar är ett bra alternativ för nybörjare eftersom de är prisvärda och tillverkade av hållbara material. Golfbollar som är tillverkade av syntetiska material är idealiska för nybörjare eftersom de kan slås längre än golfbollar som är tillverkade av naturmaterial. Nybörjargolfare bör också tänka på golfbollens utformning. Golfbollar med en enkel design är lättare att kontrollera än golfbollar med en komplex design.

Billiga golfbollar på nätet

Du har säkert sett reklamfilmer på tv som säger att du inte kan slå priset och undrar: Är det verkligen möjligt att köpa billiga golfbollar på nätet? Du behöver inte undra längre.

Det finns många företag som säljer golfbollar på nätet. Du måste göra lite efterforskningar för att hitta de bästa priserna. Begagnade golfbollar hittar du oftast i golfshoppar på golfbanorna eller på välsorterade webbshoppar som exempelvis droppbollen.se.

En ny golfboll skiljer sig från en begagnad på så sätt att en ny boll kommer att vara mer konsekvent när det gäller de olika delarna av spelet. En sliten golfboll kan ha märken och repor som påverkar dess prestanda.

Den andra skillnaden är priset. En ny golfboll börjar med ett högre pris eftersom den förmodligen är i bättre skick än en begagnad golfboll.

Begagnade golfbollar sparar inte bara pengar, de är också bra för miljön. Och när vi återvinner dem minskar vi behovet av att skapa nya golfbollar. Det är en vinst för alla och speciellt miljön. Men att tänka på golfbollars pris är kanske inte alltid rätt väg att gå. Som träningsbollar är det perfekt då man vet att man kan tappa bort sina golfbollar utan att man behöver känna ångest över att det var en dyr golfboll man slog bort. Att köpa begagnade golfbollar på nätet är inte bara bra för plånboken utan även bra för miljlon då man återanvänder golfbollarna.

Topp 4 billiga golfbollar på nätet 2023

Callaway golfbollar

Begagnade golfbollar på nätet

Titleist golfbollar

begagnade golfbollar på nätet

Nike golfbollar

Begagnad och billiga golfbollar online

Bridgestone golfbollar

Golfbollar online

Vanliga frågor om golfbollar

1. Vilka kategorier kan golfbollar delas in i?

Det finns flera olika kategorier som golfbollar kan delas in i. Du hittar bland annat extra mjuka premiumbollar, premiumbollar, tourbollar, extra mjuka tourbollar och mellanklassbollar.

2. Vilken golfboll ska jag välja?

Här måste du titta på dina behov och vilken typ av spelare du är. Det finns mängder med olika golfbollar att välja mellan och alla har de olika egenskaper. Bästa golfbollen för dig är helt beroende på vilken nivå du är på.

3. Kan jag köpa golfbollar online?

Ja! Sanningen är att du på nätet får tillgång till ett större utbud och lägre priser. Billiga golfbollar på nätet finns på flertalet olika ställen.

4. Vilken golfboll är bäst?

För att veta vilken som är bäst måste du ta reda på vilken golfboll som är bäst för din personliga situation. Om du till exempel bara är en nybörjargolfspelare och inte kommer att slå så långt från tee, räcker det förmodligen med en billigare golfboll för långvarig användning. Om du är en mellan- eller avancerad spelare med högre svinghastighet och som ofta når utanför fairway, kan en boll med lägre kompression vara ett bättre val när det gäller hållbarhet.

5. Vilken golfboll passar medelgolfaren?

Det finns några saker du måste ta hänsyn till när du väljer golfboll. Det första är vilken typ av spelare du är – om du är nybörjare, medel eller avancerad. Den andra saken som du måste ta hänsyn till är vilken typ av golfbana du kommer att spela på.

För nybörjare och medelgolfare finns det två typer av golfbollar som rekommenderas- golfbollar med låg kompression och golfbollar med hög kompression. Golfbollar med låg kompression är utformade för spelare som inte har utvecklat mycket kraft ännu och som tenderar att missa bollen ofta. De är också idealiska för dem som spelar på banor med mjuka greener. Golfbollar med hög kompression är däremot utformade för mer erfarna spelare och för användning på hårdare underlag

Sammanfattning

Att välja golfbollar är inte så enkelt som det kan låta och det finns många saker som du måste tänka på. Här gäller det att hitta en golfboll som verkligen lämpar sig efter ditt typ av spelande. I vår bäst i test köpguide får du massor med bra information som gör beslutsprocessen enklare. Vinnaren blev ingen mindre än Callaway SuperSoft och orsaken till detta är den höga bollhastigheten och att den lämpar sig för alla olika typer av spelare. Vi rekommenderar att du läser på om de olika kategorier som golfbollar kan delas in i, för att veta vilken som passar dig bäst.

Uppdaterad 2022-12-27