Bästa golfbyxor till herr

Ett par golfbyxor herr ska vara tillverkade i ett stretchigt och högpresterande material men de ska också ha bekväm passform. Detta är viktigt för att få en optimal komfort på golfbanan och ha total rörelsefrihet i slagen. Ett par golfbyxor ska så klart också vara snygga och passa din personliga stil. I den här artikeln kan du läsa mer om golfbyxor och vad som kan vara bra att tänka på när du ska köpa ett par nya.

Hitta din stil

Golf har länge varit en ganska konservativ sport och detta har synts också på golfkläderna. I dag finns dock golfkläder i en mängd olika modeller, stilar och färger. Ibland när du spelar golf utomlands kan du råka på olika klädkoder. Kontrollera därför om den golfbanan du ska spela på har en klädkod. Du kan oftast hitta vilka regler som gäller på klubbens webbsida.

När det kommer till modeller finns golfbyxor till herrar i både slim fit med en smal passform och regular fit med en normal passform. Det är helt enkelt upp till dig vilken stil och modell som passar dig bäst. Också när det kommer till färger finns många olika golfbyxor att välja mellan. Vita och svarta golfbyxor till herrar är klassiska och passar alltid bra. De är också enkla att matcha med olika tröjor, västar och jackor. Vill du klä dig riktigt klassiskt på golfbanan väljer du ett par rutiga golfbyxor till herrar. Det är svårt att tänka sig ett mer traditionellt klädesplagg på golfbanan än ett par rutiga byxor som slutar strax under knäna, eller hur? I dag hittar du så klart också hellånga rutiga byxor, men golfbyxor finns också i en mängd andra färger och mönster. Blå eller grå golfbyxor är lätta att matcha med olika överdelar men du kan också hitta golfbyxor i glada färger som rött, gult och grönt.

Passform och funktion

Det är viktigt att golfbyxorna är lätta och sköna att ha på sig. De ska ge dig en god rörlighet så att du inte känner dig begränsad i slagen. De ska också ge optimal komfort när du går. Byxorna bör vara sydda i ett tyg som andas och transporterar bort fukt. Golfbyxor till herr i stretch ger dig ett par riktigt bekväma byxor. Det är också bra om golfbyxorna har fickor, gärna både fram- och bakfickor. Det underlättar för förvaring av peggar, bollar och scorekort. Många uppskattar också om golfbyxorna har hällor för ett bälte.

Tänk på att golfsäsongen är lång. Vissa år kan du börja spela golf redan tidigt på våren och har du tur med vädret kan du spela långt in på hösten också. Detta innebär att du behöver golfbyxor för många olika säsonger. Det finns tunna golfbyxor för soliga dagar, men det finns också varma och fodrade golfbyxor till herrar. Till en regnig dag på golfbanan kan det vara bra med ett par byxor tillverkade i ett vattentätt eller vattenavvisande material. Prova gärna att klä dig efter lager-på-lagerprincipen. Då kan du ta av och på kläderna beroende på om du är varm eller kall, och du känner dig bekväm under hela rundan.

Ska du ut på golfbanan en varm sommardag kan det också vara smart att satsa på ett par golfshorts. Ett par golfshorts håller dig sval och bekväm när solen skiner ute. Golfshorts finns i olika längder och färger. Du kan hitta shorts i stilrena färger som blått, svart och vitt men också i en mängd andra kulörer. Du kanske vill ha ett par röda shorts eller varför inte ett par rosa? Självklart ska shortsen vara snygga och stilsäkra men de ska också, precis som ett par golfbyxor, vara bekväma och tillverkade i ett stretchigt funktionsmaterial som andas och ge optimal komfort och rörlighet.

Då många golfbyxor och golfshorts till herrar har en optimal passform med skön komfort kan de också användas på fritiden eller på jobbet. De är lika sköna att ha på sig på en långpromenad som på ett jobbmöte eller en dag på stan! Matcha byxorna med en ledig t-shirt eller en mer formell skjorta beroende på vad du ska göra. Sköter du om dina nya golfbyxor ordentligt kommer de att hålla länge. Följ helt enkelt de tvättråd som finns på plagget.

Stort sortiment från flera olika varumärken

Det finns många varumärken som tillverkar snygga golfbyxor i olika funktionsmaterial, och det finns både billiga golfbyxor till herr och dyrare. Några populära märken är till exempel J Lindeberg Golf och G/Fore. J Lindeberg Golf erbjuder många golfbyxor i klassiska modeller i traditionella färger, och hos G/Fore kan du hitta många trendiga byxor i härliga färger och snitt. Andra populära varumärken som har golfkläder är Performance Golf, Hugo Boss Golfkläder, Röhnisch Golf och Under Armour Golf.

Vad är speciellt med golfbyxor?
Många golfbyxor är tillverkade av lätta och flexibla material som andas och transporterar bort fukt så att du kan känna dig sval och bekväm en hel dag på golfbanan.

Vad är bra golfbyxor?
Det är ett par bekväma golfbyxor med skön stretch som är tillverkade i ett funktionsmaterial med god andningsförmåga. Golfbyxorna ska ge dig en stor rörlighet så att du inte känner dig begränsad i dina slag, när du går eller när du ska plocka upp golfbollar. Det hjälper dig att hålla fokus på spelet.

Finns det golfbyxor i olika modeller och färger?
Ja, det finns många olika golfbyxor i dag och du kan välja modeller med både en smal passform och en rak passform. Vita, svarta och blåa golfbyxor är klassiska men du kan också hitta golfbyxor i mer färgglada kulörer som till exempel röda, rosa och gröna. För regniga dagar på golfbanan finns golfbyxor i vattenavvisande material, när det är kallt ute kan du välja ett par fodrade varianter och för en varm sommardag finns snygga golfshorts.

Vilka egenskaper ska golfbyxor herr ha?
Satsa på ett par golfbyxor i ett lätt och stretchigt material som andas. Det maximerar din komfort och du kan koncentrera dig på spelet. Att ha en god rörelsefrihet är viktigt på golfbanan för att inte uppleva sig begränsad i sitt spel.

Uppdaterad 2022-12-27

Rulla till toppen