Bästa golfbyxorna

När du ska ut på golfbanan är det viktigt att du känner dig bekväm. Det är trots allt på golfbanan som du ska träna på ditt handikapp och få till några riktigt bra swingar. Om du då har kläder som skaver, halkar ner eller sitter för löst är det svårare att spela riktigt bra. Genom att investera i de bästa golfbyxorna för dig kan du göra golfupplevelsen mycket roligare.

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa ett bar bra golfbyxor. Det spelar ingen roll om det är ett par röda golfbyxor för dam eller ett par vita golfbyxor för herr. Den klädkod som tidigare gällde på banan är inte längre aktuell och idag kan du egentligen spela i vilka byxor du vill – så länge du är ”hel och ren”. Många som aktivt utövar sporten väljer dock ändå att investera i ett par klassiska golfbyxor som är framtagna specifikt för ändamålet. Ett par golfbyxor har en god andningsförmåga, är bekväma att röra sig i och är tillverkade i ett funktionsmaterial som håller dig varm och torr. Här ska vi titta närmare på hur du kan hitta de bästa golfbyxorna för dig och andra saker som hjälper dig i beslutsprocessen.

Köpguide för golfbyxor

Ett par högkvalitativa byxor för golf är något som bör finnas i alla golfares garderober och lådor. Många av de byxor som används på fritiden idag har en mycket snäv passform och sitter relativt tajt, något som kan bli obehagligt om du ska kunna röra dig fritt och böja dig upp och ner på golfbanan. Det finns få saker som är lika obehagliga som att ha på sig ett par byxor som är alldeles för tajta och som ständigt tar emot när du böjer dig ner eller när du ska få till en riktigt bra sving med drivern.

Byxor i olika färger

Det finns mängder med olika typer av golfbyxor att välja mellan som kommer i ett flertal olika färger. Idag kan du hitta de klassiska färgerna som vitt, svart och blått, men du kan även hitta byxor som är gröna, rutiga, randiga, enfärgade eller med specifika mönster. Du väljer själv det som passar dig bäst och det som du känner dig mest bekväm med.

Välj rätt storlek

Storleken är naturligtvis mycket viktig när du ska köpa ett par byxor till golf. Det enklaste och snabbaste sättet att välja rätt är att utgå från den storlek som du har i kläder idag. Det är inte helt ovanligt att vissa väljer att ha en storlek i snäppet större, just för att få mer rörelsefrihet. En annan orsak till att du kan vilja välja ett par byxor i en större storlek är helt enkelt för att de ska kunna ha en krympmån i tvätten. I det stora hela är det dock bäst att välja den storlek som du har idag.

Köp golfbyxor på REA

Många avstår från att investera i ett par riktiga och klassiska golfbyxor just för att de kostar mer än t.ex. träningsbyxor (som också är ett fungerande alternativ). Tack vare de många onlinebutiker som finns är det idag möjligt att få ett par byxor till ett riktigt lågt pris. Att köpa på REA innebär inte att du väljer byxor som är tillverkade i sämre material, utan är helt enkelt en prissänkning som du kan dra nytta av. Tycker du att det är jobbigt att ha koll på butikernas erbjudanden kan du registrera dig för nyhetsbrev och på så vis få uppdateringar om när byxor för golf finns till utförsäljning.

Billiga golfbyxor sämre än dyra?

Priset är vanligtvis en indikation på byxans kvalitet, men inte alltid. Idag kan du hitta golfbyxor med stretch eller golfbyxor med slim fit som håller en riktigt bra standard och klarar av runda efter runda utan några problem. Ett par billiga golfbyxor behöver således inte vara sämre än ett par dyra, men de dyrare byxorna är oftast tillverkade i material som har bättre egenskaper och som är mer slittåliga. Vet du med dig att du byter byxor ofta eller ska du t.ex. köpa golfbyxor till ett barn som fortfarande växer behöver du inte köpa de allra dyraste. Det räcker gott och väl med ett par i mellanprisklassen.

Valet av material

Valet av material är precis lika viktigt som när du ska välja storlek. Idag finns det golfbyxor i alla möjliga typer av material, där funktionsmaterial är det absolut vanligaste. Dessa funktionsmaterial säkerställer att du håller dig sval under varma sommardagar, samtidigt som de har en isolerande förmåga under höst och kylig vår. Här rekommenderar vi att du alltid satsar på ett material med en mycket god andningsförmåga så att du slipper bli fuktig och kall. Det finns t.ex. många byxor som är tillverkade i 100 % bomull, men även om bomull är mjukt och behagligt så andas det inte och torkar sällan snabbt om de blivit fuktiga.

Vanliga frågor och svar

1. Vilka olika typer av golfbyxor finns det?
Idag kan du hitta golfbyxor för alla möjliga typer av ändamål. Du kan t.ex. hitta fodrade byxor till höst och vår, men du kan också hitta golfshorts såväl som zip-off byxor som kan vara både helbyxa och shorts beroende på ditt behov. Det finns även byxor i olika modeller, där vissa sitter lösare och andra är mer slim fit.

2. Måste jag ha golfbyxor på banan?
Det finns ingen regel som säger att du måste ha specifika golfbyxor för att få befinna dig på banan och utöva din favoritsport. Förr fanns en klädkod att anpassa sig efter, men idag är det mer fritt. Ett par riktiga byxor för golf kommer dock göra spelupplevelsen bättre och bekvämare.

3. Finns det golfbyxor med muddar?
Under de senaste åren har det kommit ut många nya modeller som är bra alternativ till de mer klassiska alternativen. Det har t.ex. blivit mycket populärt att använda sig av byxor som är lite kortare i designen och som är utrustade med muddar längst ner. Dessa byxor är för många mer avslappnade och ser sportigare ut till designen.

Uppdaterad 2022-12-27

Rulla till toppen