Bästa golfkeps

Innehållet har annonslänkar från Nordicagolf.se och Mitoosports.se

Du behöver en hel del utrustning för att klara golfrundan på bästa sätt. Golfklubbar är en självklarhet tillsammans med golfbollar och peggar, men du behöver också bekväma och funktionella kläder. Golfkläder med skön passform tillverkade i högpresterande material finns i en mängd olika modeller och stilar. Här ska vi ta en titt på golfkepsar för vilken är egentligen den bästa kepsen?

Klädkoder när du spelar golf

Innan vi går in närmare in på golfkeps till dam, herr och barn ska vi nämna något om de klädkoder som finns på en del golfbanor. Förr var det vanligt med en sträng och konservativ klädkod. Idag är det ofta en mer avslappnad stil som gäller. Tänk dock på att det finns klubbar som fortfarande har en striktare klädkod. Detta är mer vanligt på golfklubbar utomlands än här i Sverige. Information om vad som gäller finns oftast på golfklubbens webbsida.

Känner du dig osäker när du ska ut på en ny golfbana är det alltid bra att undvika jeans och gympaskor. Satsa på bra och funktionella träningskläder och ett par bekväma golfskor. Många väljer också att spela golf i chinos och det brukar fungera bra. Tänk bara på att kläderna inte ska begränsa ditt spel utan att passformen är på ett sådant sätt att du kan ta ut hela svingen utan att det drar och känns obekvämt. Komfort och funktion är viktigt när det kommer till golfkläder och det är också här som kepsen kommer in.

Hitta bästa golfkepsen

För att skydda huvudet från solens strålar och slippa bli bländad är det bra att sätta en golfkeps på huvudet när du ska ut på en golfrunda. Kepsar finns i en mängd olika modeller, färger och storlekar. Många kepsar går att justera i storleken för en optimal passform. Detta görs ofta med hjälp av ett band eller en knäppning i nacken. Det finns också kepsar på marknaden i olika storlekar. Dessa kepsar har en hel baksida vilket ger en mycket snygg och stilren design. När det kommer till skärmen finns golfkeps med rak och böjd skärm. Vilken du väljer är en smaksak.

Materialet är en viktig faktor vid köp av golfkeps. Kepsen ska vara tillverkad i ett funktionsmaterial som andas och leder bort fukten och håller dig sval och bekväm. En annan faktor som styr valet är priset. Kepsar finns i en mängd olika prisklasser och har du tur hittar du en golfkeps på rea.

Golfkeps herr

Golfkepsar till herr är tillverkade av lätta och snabbtorkande material. Många har också ventilationshål och absorberande svettband. Kepsarna kommer i en rad olika modeller och färger. Vill du inte ha en golfkeps på huvudet när du ska ut på en golfrunda kan du istället ha en så kallad brittisk golfkeps, en flat cap. Vi kallar dessa kepsar ofta för gubbkeps och de finns i många olika modeller, en del är lite rakare och andra mer pösiga. Kepsarna finns också i flera olika färger och mönster.

Golfkeps dam

Utbudet av snygga och funktionella kepsar till dam ökar hela tiden på marknaden. En damkeps håller håret på plats så att du slipper få det i ansikten under svingen. Kepsen ser också till att du inte får svettdroppar i ögonen och skyddar så klart också mot solens varma strålar. Du kan välja mellan flera olika modeller. De flesta kan justeras i storleken i nacken. Många kepsar till dam har en något lägre passform än kepsar till herr för att bättre passar damer och tjejer.

När det kommer till färger finns golfkeps till dam i en mängd olika nyanser. Du hittar till exempel svarta, mörkblåa och vita kepsar men också bland annat röda och rosa. Om du inte vill ha en keps på huvudet kan du prova en sportig solskärm istället. Även dessa håller håret på plats och skyddar från solen.

Golfkeps barn

Också till barn finns många kepsar att välja mellan i olika modeller och färger. De flesta går att justera i storleken. Barn har ofta känsligare hud än vuxna och därför är det extra viktigt att skydda huvud och ansikte mot solens starka strålar. Skärmen på kepsen skyddar huvudet och ger skugga åt ansiktet så att barnet slipper bli bländad. Barnet kan då koncentrera sig på golfspelet istället, och det är ju precis det man vill när man är ute på golfbanan, eller hur? Vi rekommenderar också att barn använder en solskyddsfaktor om det är en varm och solig dag på banan.

Ta hand om din keps

Om du tar hand om din keps kommer den att hålla längre och också behålla sin passform bättre. Låt den därför gärna ligga framme ett tag eller häng upp den på en krok efter golfrundan. Då hinner den torka till ordentligt och kepsen blir fräsch att sätta på huvudet igen nästa gång det är dags att ge sig ut. Det går att tvätta en golfkeps om den har blivit mycket smutsig. Bäst resultat brukar du få om du tvättar för hand med kallt vatten och inte slänger in kepsen i tvättmaskinen och torktumlaren.

På och av med golfkepsen

Det finns egentligen inga regler om när du ska ta av och på kepsen. Vill du vara riktigt artig är det snyggt att ta av kepsen när du ska hälsa på dina golfkompisar innan ni går ut på golfrundan. När rundan är slut och ni ska tacka varandra för spelet är det också artigt att ta av kepsen, likaså om ni ska gå in i klubbhuset eller ska ta en bit mat eller något att dricka i golfrestaurangen. Det finns inga regler om detta med det kan vara en snygg gest.

Frågor och svar om golfkepsen

Varför ska man använda en golfkeps?

Den skyddar huvudet mot solens strålar och du slipper bli bländad av solen men kepsen är också en snygg accessoar till dina golfkläder.

Vilket material ska en golfkeps vara tillverkad av?

Det är viktigt att materialet i kepsen andas och transporterar bort fukten så att du håller dig sval under golfrundan.

Finns golfkepsar i olika storlekar?

De flesta kepsar går att justera i storlek med hjälp av ett band eller en knäppning i nacken. Det finns också kepsar i olika storlekar.