Bästa golfkläder till herr

När du ska ut på en golfrunda vill du ha kläder som kombinerar stil med god funktion. Utbudet av golfkläder är stort och du kan hitta allt från byxor, shorts, tröjor och västar till skor, handskar och kepsar. Läs mer om bästa golfkläderna till herrar!

Denna sida innehåller reklamlänkar

Bästa Golfkläder Herr– Tips på bra sidor med golfkläder

bästa golfkläder för herrar

Köpguide Golfkläder Herr

text kommer……

Välkända varumärken för golfkläder

Det finns snygga, både dyra och billiga, golfkläder till herr från en mängd olika varumärken. Några välkända varumärken är Puma Golf, Peak Performance Golf, G/Fore och Hugo Boss. Golfsäsongen börjar på våren och slutar en bit in på höstkanten. Det innebär att du spelar golf både när det är varmt ute och när det är kallare väder. Du behöver därför kläder för många olika temperaturer.

En varm sommardag passar ett par shorts, en snygg t-tröja och en golfkeps perfekt och en kallare dag behöver du ett par golfbyxor och en varmare tröja. Ibland kan du också behöva addera en väst eller en jacka i ett vind- och vattenavvisande material som värmer skönt. De flesta varumärken erbjuder golfkläder för män i en mängd olika modeller, storlekar och färger. Var noga med att följa skötsel- och tvättråden som finns på kläderna för längre hållbarhet.

Kvalitet, funktion och passform

Golfkläder ska vara tillverkade i högpresterande material som transporterar bort fukt och andas så att du känner dig bekväm på golfbanan. Funktionsmaterialet i golfkläderna ska gärna också vara fuktavvisande och snabbtorkande. Det är också viktigt att kläderna har en välsittande passform.

Du vill ha en obegränsad rörlighet i golfsvinget men du vill också att kläderna ska ha en skön komfort när du går. Golfkläder till herr finns i både stora och mindre storlekar. Många golfkläder har också praktiska detaljer som till exempel dolda fickor, breda linningar och resårer för en riktigt härlig passform. Det finns faktiskt också golfkläder med inbyggd UV-faktor.

Vi har redan konstaterat att golfsäsongen är lång men även under en dag på golfbanan kan temperaturen variera stort. En bra rekommendation är därför att använda lager-på-lagerprincipen. Då är det enkelt att anpassa kläderna allt eftersom och du kommer att känna dig bekväm under hela golfrundan. Snygga golfkläder passar också bra att använda på fritiden. De passar helt enkelt dig som har en rörlig och aktiv livsstil.

golfkläder för herrar mode

Golfmode

Många golfkläder har en klassisk design med stilrena linjer och en traditionell passform. Kläderna är ofta enfärgade i till exempel vitt, svart och mörkblått. Klädkoden har nämligen varit ganska sträng och konservativ. I dag finns också mer trendiga golfkläder, ofta med en smalare passform. Du kan till exempel hitta kläder med olika mönster och i roliga färger som rosa, gult och grönt.

Ett exempel på detta är golfbyxor och golfshorts som finns i en mängd olika modeller och färger. Shortsen finns också ofta i många olika längder. Detsamma gäller för bland annat jackor, västar och kepsar. Vi vill också gärna passa på att säga något om golftröjor. Den traditionella golftröjan är v-ringad och kombineras gärna med en pikétröja. Självklart hittar du fortfarande många v-ringade golftröjor och även flertalet snygga pikétröjor, men numera finns också många andra modeller av golftröjor. Precis som med alla golfkläder ställer den perfekta golftröjan stora krav på både design och funktionalitet.

Det finns alltså mycket goda chanser att hitta kläder som har en bra passform, en härlig rörlighet och som passar dig perfekt stilmässigt. Det kan dock vara bra att känna till att vissa golfklubbar, särskilt utomlands, fortfarande har en strikt klädkod. Innan du ska ge dig ut på golfbanan kan det därför vara bra att kolla in golfklubbens webbsida för information om klädkod. Vårt tips är dock att undvika jeans och gympaskor vid osäkerhet.

Glöm inte bort golfskor och golfhandskar

Nu har vi pratat om golfkläder till herr men du behöver faktiskt också ett par stabila golfskor. Skorna ska ge dig ett bra fäste mot underlaget och en god stötdämpning. Det är inte roligt att ha trötta och tunga fötter när man ska vara ute på golfbanan en lång dag! Moderna golfskor finns i en mängd olika modeller och storlekar. De är designade för att anpassa sig efter fötternas rörelser och effektivt optimera kraftöverföringen så att du kan få till det perfekta golfslaget. En del golfskor har dubbar, så kallade softspikes, och andra golfskor har mönster på sulan för att ge ett bra fäste i gräset.

Många golfspelare upplever att de får ett mer stabilt grepp om golfklubban när de använder en golfhandske. Golfhandskar minskar också risken för att få skavsår och blåsor. Golfhandsken ska ha en bekväm passform och sitta ganska tajt. Du ska inte känna att du har handsken på dig, den ska bara finnas där. Golfhandskar är ofta tillverkade i läder men det finns också handskar tillverkade i syntetiska material.

Golfhandskar i syntetiska material är ofta väldigt slittåliga och hållbara. De klarar också väta bättre. Du vet väl att man bara har på sig en golfhandske när man spelar golf? En högerspelare har golfhandsken på sin vänstra hand och tvärtom för en vänsterspelare.

Och till sist – golfkepsen

En golfkeps fyller många funktioner. Den skyddar ditt huvud och du slipper få solen i ögonen under svingen. Golfkepsar finns i många olika modeller och färger. De flesta kepsar har någon slags justeringsmöjlighet i nacken så att du kan anpassa storleken efter ditt eget huvud och få en keps med optimal passform. Det finns också kepsmodeller i olika storlekar. Golfkepsarna är tillverkade i funktionsmaterial som håller borta fukten och håller dig sval och torr. Perfekt när solen skiner! Låt gärna kepsen ligga framme en stund efter golfrundan. Då får den en chans att torka upp ordentligt. Det ger en längre hållbarhet och skärmen behåller sin form.

När det gäller design finns ett brett utbud av golfkepsar. Vill du ha en enfärgad keps i vitt, svart eller blått eller kanske en mer färgglad variant? Hur vill du att skärmen ska se ut? Rak eller böjd? Du kan också prova en gubbkeps. Ibland kallas dessa kepsar också för brittiska golfkepsar. De ger en skön stil och är idag väldigt populära att bära, både på golfbanan och på fritiden.

snygga golfkläder

Frågor och svar

Vilka är de bästa golfkläderna?
Satsa på kläder som är bekväma att röra sig i, som ger stor rörelsefrihet och som är tillverkade av material som andas och leder bort fukt.

Hur viktigt är det med bra golfskor?
För att få till ett optimalt golfspel ska golfskorna ge bra fäste mot gräset, ge stöd till foten och vara bekväma.

Vilka material ska golfkläder vara tillverkade i?
Det är bra om dina kläder är tillverkade i funktionsmaterial med skön stretch. Då håller du dig torr och varmt samtidigt som du får god rörlighet i golfslaget.

Författare:

Andreas Börjesson

Faktakontrollant:

Nils Konradsson

Uppdaterad

Testvinnare Golfkläder Herr

Bäst i test – test pågår

Rulla till toppen