Bästa golfklockan – Stort golfklocka bäst i test 2022

Innehållet har annonslänkar från Amazon, Outnorth, Proffmagasinet och Onlinegolf.se

Precis som många andra sporter så är golf en sport som är i ständig utveckling. Spelet blir mer och mer avancerat och allt fler människor ansluter sig för att ta del av sporten. Om du vill bli riktigt duktig gäller det att träna mycket, men du kan också använda dig av bra utrustning som sänker ditt handikapp. Ett exempel på en sådan utrustning är golfklockan. Golfklockan kan vara till mycket stor hjälp och kommer med många olika funktioner och finesser. Idag finns det till och med golfklockor med GPS och med tillhörande appar. En golfklocka kan även användas som en aktivitetsklocka.

Aktuella kampanjer på golfklockor

I detta bäst i test för bästa golfklockan har vi plockat ut tre modeller som lämpar sig för de allra flesta spelare. Vilka funktioner som golfklockorna har varierar mellan de olika modellerna och tillverkarna. Innan du tar ett beslut om vilken klocka du ska köpa rekommenderar vi att du även läser igenom vår köpguide som du hittar längre ner i testet. Letar du efter en golfklocka Garmin? Klicka på länken så kommer du till dem.

Topp 3 bästa golfklockan 2022

Nu ska vi då titta närmare på de tre golfklockor som vi har valt ut. Testet har utförts mycket grundligt och vi har varit noga med att titta på alla aspekter, t.ex. hur bra GPS:en fungerar och om klockorna mäter distans som de ska. Sen har vi också känt efter så att klockorna verkligen är bekväma att använda sig av i samband med spel. Att ha en stor och tung klocka på armen är inte till din fördel om du vill kunna förbättra ditt spelande, och det är troligtvis just därför som du vill ha en klocka från första början.

1. Garmin Approach S10 – svart

Garmin Approach S10 är vinnaren i vårt bäst i test och en golfklocka som du kommer att ha stor användning för. Här får du en klocka som har en snygg och stilren design med många funktioner, samtidigt som den är väldigt lätt att använda och bära. Garmin Approach S10 innehåller bland annat en hel del förladdade kurser och genom dessa kan du få tillgång till över 41 000 olika golfbanor i världen. Du får också en gratis kursuppdatering, så att du alltid kan spela så optimalt som möjligt.

Yardages kan du hitta på både mitten, framsidan och baksidan av klockan och du kan också se eventuella hinder. Garmin Approach S10 kan också hålla koll på dina poäng, total tid och distans för att du ska få en riktigt bra sammanfattning av spelrundan. Den högkänsliga GPS:en regarera snabbt och smidigt för att du ska kunna upptäcka avstånd, faror och mer därtill. Se fler Garmin golfklockor här.

Fördelar

 • Enkel och smidig att bära
 • Högkänslig GPS
 • Tillgång till över 41 000 golfbanor

Nackdelar

 • Kontrollknapparna kan vara svåra att komma åt om du har större händer
 • Uppdaterar inte alltid hål så snabbt som man kan önska

2. Garmin Approach S42 och S40

På andra plats i vårt bäst i test hittar du ytterligare en golfklocka från Garmin. Här är det Garmin Approach S40 som vi ska titta närmare på. Denna snygga och praktiska klocka är specifikt framtagen för golfspelaren och kommer med en lätt och användarvänlig pekskärm. Garmin Approach S40 kommer i färgen svart och är tillverkad i rostfritt stål. Precis som Garmin Approach är den utrustad med över 41 000 golfbanor, så att du kan spela överallt i hela världen.

Med hjälp av Green View funktionen kommer du att kunna göra en manuell pin-positionering mycket snabbt och effektivt. På detta sätt kommer du att kunna mäta distans från både bakre och främre delen av greenen, men du kommer också att kunna upptäcka hinder och faror, samt ”doglegs”. Utöver att fungera som en riktigt bra golfklocka kommer du också att kunna använda din Garmin till vardagsaktiviteter, t.ex. att räkna steg, trappsteg och mycket mer.

Fördelar

 • Mäter golfspel såväl som vardagliga aktivieter
 • Stor och användarvänlig touchskärm
 • Mäter distans från alla delar av greenen

Nackdelar

 • Kan ha svårigheter med uppdateringar

3. Garmin Approach S10 – grå

Garmin Approach G10 i färgen grå är egentligen samma golfklocka som vår testvinnare. Orsaken till varför vi har tagit med denna klocka flera gånger, men i olika färger, är helt enkelt för att lista de bästa klockorna på marknaden. Garmin Approach S10 – grå är liten och behändig, samtidigt som den ger dig all information du behöver för ett förbättrat golfspel. Klockan tar inte upp något utrymme och skärmens storlek kan jämföras med gårdagens femkrona. Med den här klockan kommer du att kunna mäta avståndet till greenen, men du får också information om layups och hinder.

Garmin Approach S10 – grå har en GPS som heter duga och du får nästan lika precisa avstånd som om du hade använt sig av en laser. Trots att skärmen är riktigt liten kommer du fortfarande att få en riktigt bra och tydlig grafik. Om du vill ha en smidig och bra ”maskin” som hjälper dig på golfbanan är Garmin Approach S10 – grå helt rätt för dig!

Fördelar

 • Mycket precisa avstånd
 • Liten men tydlig skärm
 • Mäter green, hinder och layout

Nackdelar

 • Många knapptryck för att byta mellan funktioner

Viktigt att tänka på när du köper en golfklocka

Det finns flera saker som du bör tänka på innan du köper en klocka till golf. En av de viktigaste sakerna att ha i åtanke är vilka behov det är som du har och varför du vill ha en golfklocka till att börja med. Alla spelares behov kan se olika ut. Det finns de som vill ha golfklockor för att kunna gå från en hobbynivå till en mer professionell nivå, men det finns också de som vill ha klockan som mer av ett hjälpmedel. Att säga vilken klocka som är det bästa valet för alla spelare är således omöjligt. Vi tycker ändå att de klockor som vi har valt ut till testet är riktigt bra och håller en hög kvalitet.

Är det så att du vill köpa en klocka för att du vill kunna göra ditt spel mer avancerad rekommenderar vi att du satsar på en klocka av hög kvalitet och som har många funktioner. Det kommer att vara till stor hjälp för dig om du planerar att börja tävla inom sporten. Med funktionerna kommer du kunna göra förändringar och justeringar, för att på så vis förbättra ditt spel.

Marknaden erbjuder idag många olika typer av golfklockor och de flesta är idag sammankopplade med användarvänliga appar. Är det så att du bara planerar att använda din klocka till hobbyspel kanske det räcker gott och väl med de mest grundläggande funktionerna som distansmätning och GPS. Ytterligare en sak som är viktig att du har i åtanke är att du bör välja bort modeller som är alldeles för tunga och klumpiga. När du slår ditt slag ska du nästan inte känna av klockan överhuvudtaget. Om den är obekväm och tung är risken stor att du upplever den som ett störningsmoment och då kommer utrustningen att vara ett hinder istället för ett hjälpmedel.

I slutändan är det dock bara du som kommer att kunna svara på vilken golfklocka som är bäst för just dig. Med vårt bäst i test kommer beslutsprocessen däremot att bli både enklare och snabbare.

Pris – Vad kostar en golfklocka?

Hur mycket kostar egentligen en golfklocka och måste du köpa den allra dyraste modellen? Vi önskar att vi kunde säga ett exakt belopp för hur mycket en golfklocka kommer att kosta dig, men precis som behovet varierar så kommer även priserna att skilja sig väldigt mycket åt. Ju fler funktioner och ju högre kvalitet en golfklocka har, desto dyrare kommer den också att vara. Precis som med de flesta produkter på marknaden så kan vi säga att regeln ”du får vad du betalar för” gäller även här. Om du betalar ett högre pris för din klocka kommer du också att kunna använda den till fler saker.

Bara för att en klocka är billigare behöver det dock inte betyda att den är sämre. Det kan helt enkelt vara så att den bara kommer från en mindre känd tillverkare eller att den inte har speciellt avancerade funktioner. Tittar vi på hur priserna ser ut för de vanligaste modellerna och varumärkena idag ligger de vanligtvis någonstans mellan 1000-10 000 kronor. Är det så att du vill sänka dig ännu mer i pris finns det oftast budgetmodeller i form av ”träningsklockor” som du kan använda dig av istället. Dessa klockor är däremot inte framtagna specifikt för golf.

Kvalitet – Hur är hållbarheten på en golfklocka?

Det är viktigt att den golfklocka som du väljer att köpa är tillverkad av material i en hög kvalitet. Detta är kanske lite extra viktigt om du har valt att lägga ut mycket pengar på ditt tillbehör till sporten. Betalar du dyrt vill du naturligtvis vara säker på att klockan kommer att hålla måttet och att du kommer att ha stor användning för den länge.

Visst kanske det inte smärtar lika mycket om en billigare klocka går sönder snabbare, eftersom den inte var lika dyr i inköp, men det är fortfarande inte roligt med trasig utrustning. När du ska välja en golfklocka rekommenderar vi därför att du inte bara stirrar dig blind på priset, utan att du också tittar på material och tillverkare. De tillverkare som är populärast kan vara ett säkert kort för den som vill säkerställa hög kvalitet och garantier. Just garanti är något som du inte bör åsidosätta när du ska köpa golfklocka. Oavsett pris bör du få med en garanti på din produkt.

Varumärke – Vilket märke ska jag välja för min golfklocka

För vissa golfspelare är varumärket något som är mycket viktigt, medan andra inte kan bry sig mindre. Frågar du oss skulle vi säga att varumärket har mindre betydelse och att det främst är funktionerna och kvaliteten som ska vara de styrande faktorerna. Bushnell och Garmin är två varumärken som har blivit mycket uppmärksammade och det finns goda anledningar till varför. Dessa golfklockor kan verkligen prestera i alla situationer och passar både hobbyspelare såväl som proffsen.

Något som kan vara värt att tänka på är att priset kan stiga ännu mer om klockan kommer från en känd tillverkare. Med det menar vi att en klocka kan kosta mer, bara för att den har ett känt namn bakom sig. Du kan hitta samma funktioner och egenskaper i en annan klocka från en annan tillverkare, men bara för att varumärket är populärt så stiger efterfrågan och således även priset. Är varumärket väldigt viktigt för dig ska du naturligtvis se till att välja den klocka som du vill ha, men glöm inte att titta på egenskaper, finesser, eventuella appar och funktioner först.

Fördelar och nackdelar med en golfklocka

Är du tveksam till om en golfklocka är något som skulle passa dig eller inte? Då kan det vara en bra idé att läsa igenom alla de fördelar som klockan har. Naturligtvis är det även viktigt att veta om nackdelarna, så att du kan göra ett mer medvetet beslut.

De främsta fördelarna med en golfklocka är att den är smidig att komma åt, eftersom den alltid sitter på din arm. Det gör att du inte behöver gräva i fickan för att få tillgång till den. Här finns det också många olika funktioner som greenvy, banguider och scorekort, men även uppföljningar av ronder. Den som vill kan använda sig av golfklockan som en sportklocka vid andra träningstillfällen.

Hur är det då med nackdelar? När det kommer till nackdelar skulle vi vilja säga att vissa klockor inte är så exakta som du kanske hade önskat dig. Klockorna ger bara bestämda avstånd på din bana och inte mått till flaggan. Du måste också se till att uppdatera mjukvaran och skapa dig ett konto. Vill du ha de mest exakta måtten du kan tänka dig kan en golfkikare vara ett bättre alternativ.

Vanliga frågor om golfklocka

När du ska köpa en golfklocka är det lätt att ha många frågor och funderingar, speciellt om du inte har använt dig av en golfklocka tidigare. Här nedan har vi listat några av de vanligaste frågorna som kan uppstå i samband med ett köp. Har du fler frågor som du inte får besvarade rekommenderar vi att du vänder dig till en fysisk butik som säljer golfartiklar för vägledning och rådgivning.

1. Varför bör du välja en golfklocka som tillbehör?

Med hjälp av en golfklocka kan du se till att utvecklas inom ditt spel och på så vis ta spelandet till nya nivåer. Tack vare den information som golfklockan ger dig kan du spela mycket smartare och få den hjälp som du behöver under spelets gång. Några av de funktioner som klockorna har är att du kan få tillgång till distanser, men du kommer också att kunna spara ner information om hur många slag du utför under ett spel.

2. Kan en golfklocka användas i tävling?

Har du bestämt dig för att börja tävla i golf eller har du kanske redan utfört en hel del matcher, men vill förbättra ditt resultat? Då kan det falla sig naturligt att vilja ha en golfklocka med sig, men tittar vi på hur det ser ut idag är det enligt regler förbjudet att använda sig av klockor i dessa sammanhang. På en tävling kommer du inte att få ha din golfklocka och du får inte heller använda en avståndsmätare för golf. Om du däremot ska spela med vänner kan du med fördel använda klockan!

3. Vilka funktioner bör du satsa på?

Vilka funktioner som är viktiga för dig kan bara du svara på, men frågar du oss skulle vi säga att en golfklocka bör ha de grundläggande funktionerna som distans och GPS, men den bör även vara vattentät. Det sistnämnda är mycket viktigt om du planerar att spela golf även när solen inte skiner. Idag finns det dessutom klockor som kan visa dig information om din hälsa vid träning, vilket bland annat kan vara distans eller puls. Kom ihåg att läsa igenom produktbeskrivningarna noga innan du väljer, så att du är säker på att klockan kan leva upp till dina behov och önskemål.

4. Kan alla spelare använda en golfklocka?

Visst är det så! Alla golfspelare kan absolut använda sig av en bra golfklocka. Orsaken till varför du använder dig av den kan dock variera mycket kraftigt. Det är inte ovanligt att golfklockan används för att se hur nära greenen som spelaren har kommit, men den kan också användas till hinder och layups. Det sistnämnda är kanske vanligast hos golfare som är mer avancerade i sitt spelande.

5. Är en golfklocka vattentät?

För att du ska kunna använda dig av din klocka i alla olika väderförhållanden är det inte ovanligt att de tillverkas med en vattentät funktion. Dock är det inte alla modeller som är 100 % vattenresistenta och vi avråder dig starkt från att använda golfklockan när du simmar eller dyker. En viss vattentålighet har dock de allra flesta.

6. Vad är en aktivitetsklocka?

Aktivitetsklockor är perfekta för dem som tycker om att vara aktiva. De mäter inte bara dina steg, utan har också några ytterligare funktioner som hjälper dig att vara mer uppmärksam på hur mycket tid som har gått och vilka aktiviteter som utförts under dagen.
En aktivitetsklocka är ett utmärkt val om du vill hålla koll på både stationära aktiviteter som löpning eller cykling och rörelsebaserade övningar som simning för att hålla koll på dina dagliga konditionsmål. Att köpa bästa aktivitetsklockan kan vara svårt och vi rekommenderar att söka efter ett aktivitetsklocka bäst i test för att få mer information.

Sammanfattning

Har du kommit till slutet av detta bäst i test har du förhoppningsvis hitta din nästa golfklocka. Vi valde ut Garmin Approach S10 i färgen svart som vår testvinnare och det finns goda anledningar till varför. Den här klockan håller en hög kvalitet och ger dig all information som en golfspelare kan behöva. Du hittar även en hel del extrafunktioner och klockan är mycket lätt och smidig att ha på sig under golfrundan. Kom ihåg att fundera över ditt behov och ändamålet med golfklockan innan du väljer. Att bara välja en golfklocka utifrån varumärke eller pris kommer inte att ge dig den golfklocka som du vill ha. Det viktigaste är inte vad klockan kostar, utan hur stor användning du kommer att ha för den. Är du nybörjare kan du med fördel börja med en lite billigare klocka, för att på så vis få en riktigt bra instegsmodell. Klicka här för fler Garmin golfklockor.