Bästa golfresan 2023 – En guide för din nästa golfresa

Bästa golfresan

Hitta bästa golfresan – Sök nedan för att komma till solen och golfen

Golf är en sport som många människor tycker om att spela. Det är en aktivitet som trivs bäst när du har vänner eller familj att spela med, särskilt om du ska åka på en golfresa. Om du vill göra den bästa golfresan är den här artikeln för dig. Här kommer vi att diskutera vad som gör en bra golfbana och några av de bästa destinationerna i runt om i världen dit du kan åka för att hitta en golfresa som du aldrig glömmer. Vi kommer också att inkludera användbara tips om hur du bäst förbereder dig inför ditt nästa golfäventyr så att det går smidigt och att du får ut det mesta av vad vi hoppas du kommer kalla bästa golfresan.

Hitta din golfresa i Sverige:

Golfresor i Sverige från Greatdays.se

Golfresor och upplevelser från Upplevelse.com

Massor med olika golfresor i olika länder hittar du här hos Risskov.

Europas bästa golfbanor

Europa har många fina golfbanor som är värd att kolla upp inför sin nästa golfresa. Utöver det så är det got om ställen med god mat och dryck som man bör ha i beaktning när man ska resa iväg för att spela golf. Varje år åker tusentals golfspelare till Europa för att spela på några av de bästa golfbanorna i världen. Här är bara några av deras och våra favoriter. VI hoppas att du ska hitta din bästa golfresa i någon av dessa destinationer.

Bästa golfresa till Spanien

En golfsemester i Spanien kan vara ett utmärkt avbrott från vardagen för alla golfspelare. Spanien är mest känt för sina golfbanor, men landet har så mycket mer att erbjuda. Det är ett land med en lång historia av att ha styrts av olika makter, bland annat romare, visigoter, muslimer och andra européer. Du kan hitta rester av varje kultur i landet i dag. Många osm åker hit kommer hem och verkligen kallar det det bästa golfresan de gjort.

Spanien har över 4 000 golfbanor fördelade på 40 golfregioner. Spanien är mest känt för sina golfbanor, men landet har mycket mer att erbjuda. Spaniens mest kända golfbana är Valderrama Golf Club, som ritades av arkitekten Robert Trent Jones Sr 1979 i Sotogrande i Andalusien i södra Spanien. Golfklubben består av tre 18-hålsbanor i en dramatisk miljö med utsikt över Gibraltarsundet och Marocko i söder.

Ett av de bästa sätten att ta sig runt i spanska städer är att cykla. Stadsgatorna är tillräckligt breda för att rymma både cyklister och bilar, men är i allmänhet för smala för att bussar eller lastbilar ska kunna passera varandra under rusningstid. Cykling är så populärt att alla större städer har cykelbanor.

Bästa golfresa till Portugal

Portugal är ett vackert land med många golfbanor att erbjuda för din nästa golfresa, och den bästa tiden att åka på golfsemester i Portugal är under våren eller hösten. Med högre temperaturer och gott om solsken är detta en fantastisk tid på året för dig som vill utforska Portugals fantastiska landskap och spela några rundor på någon av deras många golfanläggningar. Golfspelare kan njuta av ett antal olika banor som finns utspridda runt om i landet, från Algarve där det finns gott om banor vid havet att välja mellan, till regioner i inlandet som Vale do Lobo som har röstats fram till Europas bästa golfresort. Oavsett vilken golfbana du väljer, var beredd på utmärkt service och utsökt mat. Många kallar Portugal bästa golfresan efter de besökt de vackra banorna och upplevet kulturen i Portugal.

Bästa golfresorna i Europa

I Europa finns några av världens bästa golfbanor och är populärt för att åka på golfresor till. Från Skottlands berömda St Andrews-bana till Spaniens El Camaleon – Europa har många fantastiska banor för golfintresserade. Men även om du inte är ett fan av sporten betyder det inte att din golfsemester i Europa blir tråkig. Det finns många andra saker du kan göra när du besöker dessa länder. Du kan delta i sightseeingturer eller spendera tid med att shoppa på lokala marknader och boutiquer. Oavsett vilka intressen du har finns det något för alla på denna lista över de bästa golfsemestrarna i Europa!

Bästa golfresa till Polen

De flesta tror att de bästa golfresorna går till platser som Florida eller Kalifornien. Men vad folk inte vet är att Polen också har några av de bästa golfbanorna i världen. Att spela på dessa banor kommer att bli en upplevelse som du aldrig glömmer. Detta ger dig ganska många alternativ när du funderar på vart du ska åka på din bästa golfresa någonsin.

Det finns många vackra platser att besöka i Polen med sin rika historia och kultur. Det bästa sättet att utforska alla dessa platser är att hyra en bil eller buss. Du kan också ta en bussresa som visar dig runt bland de bästa turistattraktionerna om du inte är säker på att köra bil i ett annat land.

Golfresa till Skottland

Skottland är en av de bästa platserna för en golfsemester. Det finns många banor på olika platser, och alla har sina egna smaker med vacker natur, djurliv och vänliga lokalbefolkningen. Att åka på golfresa till Skottland är något som alla borde göra. Nedan kan ni läsa mer om olika golfbanor som är populära för folk som åkt på sin bästa golfresan till Skottland.

De bästa golfbanorna i Skottland

– Muirfield Golf Club

Muirfield Golf Club är mest känt för sin golfbana. Den ligger i East Lothian, Skottland. Muirfield har varit värd för många viktiga turneringar, bland annat British Open sex gånger. Världens bästa golfspelare har kommit till Muirfield för att tävla.

– St Andrews Links

St Andrews Links är mest känt för den ikoniska golfbanan St Andrews Golf Course. Banan är vanligtvis i bra skick och har mycket rättvisa och snabba greener. Det är en ganska svår bana att spela, men det finns några ganska enkla hål som gör att alla golfare kan spela på den här golfbanan.

– Royal Troon Golf Course

Royal Troon Golf Course är en världsberömd golfbana. Banan ligger i Skottland och är mest känd som platsen för den tredje och sista rundan av The Open Championship varje år. Denna 18-hålsbana passar bäst för erfarna golfspelare som gillar utmanande banor med en användning av unika utmaningar för sina spel. Den öppnade 1923 och har stått värd för många stora turneringar genom åren, bland annat British Amateur Championship och 34 Opens.

Det bästa med den här banan är den fantastiska utsikten från hålen och den lämpar sig bäst för erfarna spelare. Om du aldrig har varit här tidigare rekommenderar jag att du bokar en tee time tillsammans med en vän så att ni kan njuta av era rundor tillsammans.

– Turnberry Resort Hotel & Golf Club

Turnberry Resort Hotel & Golf Club är en ikonisk destination för golfresor. I en ny bok med titeln The World’s Best Golf Vacations anges Turnberry som en av de bästa golfresmålen i världen.

Det finns många skäl att välja Turnberry Resort Hotel & Golf Club som din bästa golfresedestination. Till att börja med finns det fyra prisbelönta golfbanor på anläggningen. Parkeringen på denna bästa golfresort är endast självparkering och är gratis för resortens gäster. Golfspelare kommer också att uppskatta att det inte finns någon caddieavgift på denna golfresort (även om de kräver betalning om du vill ha lunch).

– Prestwick Golf Club

Prestwick Golf Club är en av de bästa golfresorna i världen, eftersom den är värd för prestigefyllda turneringar som British open. Det som gör denna golfresa unik är att den ger besökarna inte bara en möjlighet att spela på några av världens bästa banor, utan också att utforska fantastiska kustlandskap.

Om du letar efter en högkvalitativ bana med utmanande nivåer skulle Prestwick Golf Club passa bra för dig. Om du letar efter en mer naturskön bana med mindre svåra hinder, så är detta inte den bästa golfresan för dig.

Golfresa till Turkiet

Turkiet är ett land som har blivit alltmer populärt bland resenärer. Att åka på golfresan till Turkiet är inget du kommer ångra. Turkiet har många banor att välja mellan och du kommer att kunna njuta av ditt livs golfresa. Att kalla det bästa golfresan är kanske att ta i men vi vet att du inte kommer ångra dig om du väljer att åka hit och spela golf.

Varje dag besöker människor från hela världen Turkiet för att spela golf. Den finaste golfresan i Turkiet är en tur och returresa på tre dagar och två övernattningar till Istanbul och Antalya. Du kan njuta av båda destinationerna utan några problem.

Frågor och svar om golfresor

Kan man göra en golfresa som nybörjare?

Ja, du kan åka på en golfresa som nybörjare. Det finns många olika golfresor som är utformade för alla nivåer av golfspelare, från nybörjare till experter. Faktum är att många orter och hotell erbjuder speciella golfpaket som inkluderar lektioner och greenfee. Du behöver alltså inte oroa dig – du kan definitivt njuta av en golfresa även om du är nybörjare.

Kan man åka på en golfresa med all inclusive?

Ja, du kan åka på en golfresa med all inclusive. All inclusive-golfresor inkluderar vanligtvis alla dina golfbehov, såsom greenfee, tee times och hyra av golfbilar. De inkluderar också ofta transport till och från golfbanan samt boende och måltider.

När börjar golfsäsongen?

Det är det finna med att åka på en golfresa. Golfsäsongen är alltid igång någonstans i världen och på många platser så slutar aldrig golfsäsongen. Just därför är det alltid kul att åka iväg på en golfresa under vinterhalvåret och få avnjuta några rundor golf i härligt väder.

Kan man åka på en golfresa under pågående pandemi?

Ja, du kan fortfarande åka på en golfresa under en pandemi. Även om det är bäst att undvika stora folkmassor och platser där det är mer sannolikt att du smittas av viruset, finns det fortfarande gott om bra golfdestinationer där du kan njuta av en avkopplande semesterresa. Viktigt att kolla upp vad som gäller till landet du ska åka till och följa de restriktioner som det landet har. Vilka tester behöver man göra för att få resa in i olika länder är inte samma regler som vi har i Sverige så gör noga research på vad som gäller.

Uppdaterad 2022-12-27

Finns det någon mer utrustning du behöver när du ska ut och resa, bra golfskor och ett riktigt bra resefodral för golfbagen är att rekommendera.

Rulla till toppen