Bästa golfsetet

Nu är sommaren runt hörnet och det är dags för golfsäsongen att dra igång på riktigt igen. Men för att kunna spela riktigt bra och få njuta ordentligt av golfspelandet så behövs det självklart det bästa golfsetet. I denna artikel kommer du att få läsa lite om olika golfset, för att sedan kunna bestämma dig för vilket golfsett som passar dig absolut bäst.

De bästa golfseten för män

WILSON 1200 TPX HERR

Detta är ett helt och hållet komplett golfset som rekommenderas för herrar. Detta golfset är riktigt bra både för dig som är nybörjare och för dig som är lite mer erfaren av golf. Detta setet inkluderar många olika klubbor som kommer att ge dig en riktigt bra bredd i alla långa golfslag, men setet innehåller också klubbor som kommer fungera utmärkt både i fairway och i ruffen. Klubbornas skaft är gjorda av ett mjukt grafitmaterial som gör det väldigt bekvämt för dig att hålla i. Själva materialet på skaftet gör det också mycket enklare att svinga lösa svingar med klubborna.

Själva bagen som klubborna kommer i är väldigt smidig och har många små och smidiga fack där du kan förvara saker som du inte vill hålla i händerna under golfrundan. I facken får det inte bara plats golfutrustning och golfklubbor, det finns också plats för bland annat kläder.

SKYMAX ELITE HERR HALVSET

Detta är ett riktigt bra golfset som passar utmärkt för dig som är ute efter ett halvset. Detta är golfsetet för dig som verkligen vill få med de allra viktigaste klubborna men fortfarande vill ha ett relativt billigt golfset. Det finns med klubbor som passar utmärkt för både långa och korta slag och det finns även klubbor som du kan använda om det uppstår svåra situationer.

Detta golfset har en tillhörande bag som är både snygg och smidig. Golfbagen har några olika fack där du kan placera saker som du inte vill ha framme under spelets gång. Golfbagen har också smidiga axelremmar så att du enkelt kan bära med dig ditt golfset. Just tack vare att detta är ett halvset så kommer det bli mycket enklare att bära med sig runt banan och du behöver inte vara orolig för att få ont i ryggen. Detta setet passar absolut dig som känner att du inte behöver ett fullstort golfset men ändå vill ha ett set som fungerar och finns med under kategorin billiga golfset. Detta set fungerar utmärkt både för vänster och högerhänta.

De bästa golfseten för damer

MACGREGOR STARTERPACK CG3000 LADIES

Detta set är ett fullvärdigt damset som passar perfekt för dig som är nybörjare på att spela golf men samtidigt känner att du vill ha ett set som du kan utvecklas med. Med detta set så har du tillgång till alla de klubbor som du behöver för att köra en riktigt bra runda på golfplanen. Setet innehåller klubbor både för långa slag och även för de kortare slagen. Med hjälp av hybridklubban som finns med i detta set så kan du få till riktigt bra spellägen i ruffen.

Detta set kommer tillsammans med en golfbag som kallas för vagnbag. Detta innebär att du kommer behöva en golfvagn, en golfvagn kan du självklart köpa separat men du kan också hyra en golfvagn på golfklubben som du spelar på. Golfbagen har många smidiga och smarta fack där du kan förvara golfsaker och andra saker som du inte vill ha framme under spelets gång. Med detta set så får du möjlighet att välja bland många klubbor på banan och du får också en golfbag som rymmer väldigt mycket saker. Du som behöver ett komplett golfpaket för att kunna spela golf på bästa sätt, ska inte tveka en sekund på att köpa just detta setet.

SKYMAX ELITE DAM GRAFIT HALVSET

Detta set är ett halvset som passar dig som är ute efter ett lite billigare set som du kan använda som nybörjare och sedan utvecklas med. Detta halvset är perfekt för dig som känner att du inte behöver exakt alla klubbor ute på banan utan nöjer dig helt enkelt med de allra viktigaste klubborna. Det finns en bra och stor variation på klubborna, vilket innebär att det alltid finns någon klubba som passar just de slag som du ska göra.

Detta set kommer tillsammans med en lite enklare variant av bärbag, bärbagen har dubbla selar, vilket gör det väldigt bekvämt för dig att bära runt på bagen med klubborna i. Just på grund av att detta är ett halvset så kommer du inte få ont i ryggen av att bära runt det på banan, setet är nämligen inte alls tungt att bära runt på. Med tanke på att det finns många förvaringsfack så kommer du enkelt att kunna förvara saker som du inte vill bära med dig på planen. I facken kan du förvara bland annat kläder och annan golfutrustning som du behöver ha med dig men som du samtidigt inte behöver ha framme för stunden. Detta set rekommenderas både till nybörjare och till lite mer erfarna golfare som är ute efter ett lite mer billigare dam set.

Frågor och svar

  • 1. Kan jag få tag på ett lite billigare set?

Ja, självklart kan du få tag på ett lite billigare set, i vissa fall så erbjuder vissa butiker golfset rea där du kan få tag på riktigt billiga golfset.

  • 2. Behöver jag köpa ett nytt set när jag inte längre är nybörjare?

Nej, många av seten för nybörjare går även att använda när du är mer erfaren utav golf.

  • 3. Vad kostar ett golfset?

Ett set brukar oftast vara relativt dyra när det inte är rea. Detta innebär att du får räkna med att betala från 2000 och uppåt.

  • 4. Är det någon skillnad i priset mellan dam och herr set?

Nej, det ska inte vara någon betydande stor skillnad i priset mellan herr och dam set.

  • 5. När kan det vara bra att ha ett halvset?

Ett halvset är bra för dig som känner att du klarar dig på endast hälften av klubborna och vill få ett lite billigare set men med alla klubbor som du kan tänkas behöva.

Uppdaterad 2022-12-27