Bästa nybörjarset golf – Bäst i test 2023

Har du äntligen fått ditt gröna kort? För många nybörjare växer intresset för golf med rask takt och ett dugligt golfset behöver införskaffas fort. Det finns många alternativ på marknaden och även olika åsikter om vilka egenskaper som är viktigast. I det här testet får du hjälp på traven med att välja dina första golfklubbor. Häll upp en kopp kaffe, luta dig tillbaka och låt dig inspireras till ditt bästa nybörjarset för golf! Samtliga set i detta test innehåller allt en nybörjare behöver för att klara banor av varierad längd och utformning. Bästa nybörjarset golf är en komplett guide för dig som är ny och inte riktigt har koll på vilken utrustning du behöver för att komma igång med din nya hobby.

Topp 3 bästa nybörjarset golf

18 delar komplett uppsättning

bästa nybörarset golf 18 delar

Rife RX2 nybörjarset golf

nybörjarset golf - bäst i test

MacGregor DCT2000 golfset

Golfset för nybörjare MacGregor

Aktuella kampanjer nybörjarset golf

Sikta högt från början eller köpa en del i taget?

Precis som inom många andra materialsporter såsom landsvägscykling och sportfiske så är utrustningen en viktig förutsättning för att spela golf. I förälskelsens tidiga skede är det viktigt att hålla sig sansad och låta förnuftet finnas kvar. Att läsa på är en del av att utöva en materialsport.

Ett vanligt resonemang bland slipade försäljare är att det är lika bra att sikta mot stjärnorna redan från start. Världen är full av personer som älskar att lägga mycket pengar på något intressant, vackert och välgjort. Ett härligt nöje för den som har råd kan ju göra detta utan att fundera ett par extra varv. Vem tycker inte om att ha riktigt fin utrustning att vårda och växa med? Mer påkostad utrustning går snabbare att sälja om något behöver bytas ut.

En mellanvariant är att köpa ett enklare nybörjarset till lägre pris och ta sikte på att successivt byta ut en klubba i taget till något mer påkostat. På så vis får tiden utvisa vilken klubba som blir bästa köp på premiumnivå. Den som inte har bråttom har störst chans till att göra riktigt bra affärer i premiumsegmentet under lågsäsong – även inom golf.

Kusinens fynd från grannens garageloppis är det en del som förespråkar för nybörjare. Klubborna har utvecklats mycket med tiden, men gummit i greppet torkar ut efter några år. Ett golfset med några år på nacken kan därför tänkas behöva en del tillsyn. Du kan finna både nitlotter och guldkorn på andrahandsmarknaden. Kanske kan garagefyndet innehålla någon godbit som kan få en plats i samlingen?

Viktiga punkter att väga in

Sweet spot eller träffyta är den del klubban som ger den bästa träffen. Klubbor i nybörjarset har i regel en större sweet spot, vilket gör dem mer förlåtande. Klubbor lämpade för mer erfarna spelare har ibland en mindre träffyta men ger också ett bättre slag vid träff. Professionella spelare kan med test och mätningar i laboratorier få fram specialtillverkade klubbor anpassade för bästa resultat. Oavsett nivå får du mest glädje med det golfset som är optimalt för din nivå och erfarenhet.

Längden Se till så att klubbornas längd passar spelaren.

Grepp Klubbornas grepp är en vetenskap i sig och det finns många ”gör-det-själv-kit” på marknaden. Att uppgradera greppet är idag en enkel åtgärd som återbetalar sig direkt. För personer med stora händer finns överdimensionerade grepp.

Erfarenhet Ingen golfare är den andra lik och det finns en uppsjö av golfset för nybörjare. Det kostar inget att ta del av andras erfarenheter, registrera sig på ett internetforum och ställa en fråga.

Design och funktion Tillverkarnas modellserier erbjuder sin ergonomi och prestanda. För några är färg på golfbagen, förvaringsmöjligheter och smidighet faktorer att väga in. Att vilja se bra ut är inget att skämmas för och är även trevligt för andra. Har bag:en stativ eller möjlighet att rullas på hjul? Kommer du att orka slå en fokuserad sving efter några timmars promenad med bagen på axeln?

Bästa golfset för nybörjare

#1 MacGregor DCT2000


Positivt:

 • Skaft i grafit
 • Idealt för nybörjare: 460 cc titandriver
 • Teknologi lämpad för nybörjare
 • Förlåtande egenskaper
 • Välj rullväska eller stativ
 • Malletputter ger god stabilitet och precision

Nackdelar:

 • Inga headcovers
 • Endast en färg på väskan

Bäst i test Detta golfset utmärker sig med sin snygga design och de förlåtande egenskaperna som många nybörjare har stor nytta av. Största tillåtna volym på driver, träffvänliga hybrid-, och järnklubbor samt en malletinspirerad putter ger en god grund att bygga vidare på.

”Vad är malletputter?”
En malletputter har överdimensionerat klubbhuvud, vilket ger mer centrerad tyngdpunkt och därmed ökar kontrollen. Spelare med en rak sving föredrar ofta dessa.

Varför 460 kubikcentimeter?
En nybörjare bör satsa på en driver med en volym på 460 cc. Den håller sig inom regelverket och ger samtidigt största möjliga träffyta.

Det USA-baserade företaget MacGregor har ett gediget förflutet med anor redan från 1800-talets första hälft. Överlag är spelare och experters utlåtanden överväldigande positiva i samtliga prissegment. Produkter frånMacGregor har ibland varit svåra att få tag på i Sverige, så får du chansen är det väl värt att slå till!

Återförsäljare, MacGregor DCT2000

#2 Rife RX2

Positivt:

 • Design som andas premium
 • Komplett med bag, drivers, järn- och hybridklubbor
 • Välbalanserad putter av premiumklass
 • Väska av låg vikt med stativ
 • Flera fickor försedda med dragkedja
 • Kommer inklusive headcovers för klubborna

Nackdelar:

 • Priset ligger i överkant för en del köpare

Premiumvalet
Är endast det bästa gott nog? RX2 är ett golfset för nybörjare som vill lägga några kronor extra på något riktigt bra. Aerodynamisk design och teknologi som ger längre räckvidd och ökad precision. Tillverkaren Rife tog marknaden med storm under tidigt 00-tal då de lanserade sin överdimensionerade putter som är känd för sitt välbalanserade utförande. Det här är en uppsättning att räkna med även när ditt handicap sjunkit så lågt att det imponerar på vännerna.

Återförsäljare av Rife RX2

#3 Precise golf S7 18

Positivt:

 • Väldigt mycket golfset för pengarna
 • 460cc lättviktsdriver ger lång räckvidd och stor sweet spot
 • Klubbornas grepp är väl tilltagna
 • Säljs i två storlekar
 • Prispressare
 • Lättviktsbag

Nackdelar:

 • Designen kan diskuteras
 • Material och kvalitetskänsla
 • Prestandaegenskaper i budgetklass

Mycket för pengarna
Välkommen till det sparsamma prissegmentet! Här har Precise Golf imponerat med detta kompletta golfset för nybörjare som går att beställa i olika varianter. Dels saluförs det i olika storlekar vilket är uppskattat. Det finns en lillebror med färre klubbor. Bag:en är tillverkad med funktion i åtanke. En förlåtande titandriver av maximala mått utgör grunden för detta golfset, vars innehåll ger nybörjare en rik uppsättning alternativ på olika avstånd i alla miljöer. Jämfört med lite mer påkostade produkter är det ändå priset som Precise Golf S7 konkurrerar med.

Återförsäljare av Precise Golf S7

Klubborna som behövs i nybörjarset för golf:

 • Driver är klubban som slår riktigt hårt och är den bästa för att komma långt. Används vid tee (utslagsplats).
 • Putter – Används på green (det välklippta området omkring hålet) för att slå i bollen.
 • Järnklubbor används för medellånga slag och har en träffyta med varirat loft (vinkel). Vinkeln är mellan 16°–45° och benämns med siffror fån 1-9 (t.ex. har Järn 9 kort vinkel och lämpar sig för korta slag). Järnklubborna är en viktig del av ett nybörjarset och utgör vanligtvis en tredjedel av utrustningen.
 • Wedge är en mer precisionsinriktad variant av järnklubban som lämpar sig för att få bollen att nå green samt rullan närmare hålet.
 • Hybrid är precis som namnet antyder en kombination av material och design. Järn och trä kombineras för att dra fördel av de egenskaper som de båda materialen erbjuder. Hybriden ger pålitlig bollträff och når riktigt långt.

Fler tips inför golfset nybörjare köpet

Hur ser banan och de personliga förutsättningarna ut?
De lokala förutsättningarna kan självklart vara bra att väga in. Kommer du att spendera mycket tid på en korthålsbana är det värt att satsa på hybrider och järnklubbor snarare än drivern. Äldre personer och personer med fysiska besvär kan med fördel titta på en lättare bag, alternativt titta på vilka andra lösningar som finns.

Verklighetsförankrade ambitioner
En tusenlapp på klubborna kommer inte hålla en nybörjare strikt på fairway från tee till hål. Det kommer frustrerande stunder i ruff och bunker som varken pengar eller snygga skor kan ordna. Att spela golf är något som många förknippar med avkoppling och glädje i friska luften. Även om det är kul att nå resultat så är det ändå en hobby för de allra flesta. Det är betydligt viktigare att förstå grundläggande golfetikett än att ha påkostade klubbor. Satsa på det som blir bäst för dig och dina ambitioner.

Markera träffytan
Det är mycket nytt att hålla reda på i början av karriären. Ett tips inför kommande säsong är att med hjälp av en whiteboardpenna mäta upp sweetspot eller träffyta. Att måla hela bollen i en färg som syns väl på klubban ger en markering som visar exakt var huvudet träffar bollen. Du kan följa utvecklingen och även anpassa val av träningsupplägg samt utrustning därefter.

Annat innehåll att fylla väskan med

 • Regnkläder och paraply
 • Golfskor som är bekväma och funktionella
 • Papper och penna
 • Något att rengöra klubbor med
 • Peggar

Nybörjarset golf dam

Ett nybörjarset golf dam kan vara ett bra sätt att komma igång med denna fantastiska sport. När du letar efter ett set för nybörjare är det viktigt att hitta något som är prisvärt och erbjuder bra kvalitet. Det finns många olika nybörjarset golf dam på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilket man ska välja.

Wilson ProStaffs är ett av dessa nybörjargolfset och är perfekt för dig som vill lära dig golf utan att lägga för mycket pengar på dit nybörjarset golf för dam.

Deras nybörjarset innehåller golfklubbor som är en bra start just för att komma igång. Det ingår ingen driver eftersom de rekommenderar att nybörjarspelare köper en enskild klubba allteftersom de utvecklas i sin kunskapsnivå.

Det bästa sättet att avgöra vilket golfset för nybörjare dam som är rätt för dig är att ta hänsyn till din budget och vilken typ av golfspel du vill bedriva. Om du bara börjar och inte är säker på om du kommer att hålla dig till golfspelandet kan det vara klokt att välja ett prisvärt golfset. Om du däremot vet att du kommer att spela ofta och vill ha den bästa möjliga utrustningen så kan man välja ett dyrare nybörjarset för golf.

Golfnybörjarset golf herr

När du börjar spela golf är det viktigt att ha rätt utrustning. En nybörjarutrustning för män innehåller vanligtvis en driver, en 3-wood, järn 5-9, en pitching wedge och en putter. Klubbhuvudena är utformade för nybörjare och skaften är vanligtvis kortare och lättare än de i mer avancerade set.

Golfspelare behöver också köpa några grundläggande tillbehör, till exempel golfbollar, golfpeggar, och golfhandskar. Det är en bra idé att börja med ett litet antal golfklubbor och lägga till fler i takt med att dina färdigheter förbättras.

Klubbornas längd

Spelarens längd avgör vilka golfklubbor som passar. Det kan också variera beroende på armarnas längd och benens längd i förhållande till resten av kroppen. Avståndet från handleden till golvet brukar mätas tillsammans med kroppsländgen. Om du hittar en standardtabell bör det räcka för att komma igång med sporten på ett trevligt sätt. Det finns spelare som experimenterar med olika grepp och finjusterar längden genom att kapa sina klubbor. Allt för bästa tänkbara komforten och få den perfekta svingen.

Hoppas denna guide är till nytta och stort lycka till med inköpet!

Uppdaterad 2022-12-27