Bästa regnställ för golf – Bäst i test regnkläder golf

Innehållet har annonslänkar från Outnorth, och Outdoorbutiken

När man är ute på en trevlig golfrunda så är avbryta pga. av regn det sista man vill göra. Var sig du befinner dig på svensk mark eller åkt iväg utomlands så är det viktigt att ha med sig ett bra regnställ i sin golfutrustning som har bra kvalité och håller regnet borta. I den här guiden ska vi guida dig till bästa regnstället för golf som gör att du med all säkerhet kan känna dig trygg och framför allt torr under din golfrunda. Vi kommer gå igenom allt från vattenpelare, andning och elasticitet. I guiden nedan så hjälper vi dig hitta regnställ för golf som uppfylelr alla de krav ett bra regnställ ska ha och med fokus på att kunna golfa i det.

Bästa GORE-TEX regnställen för golf

GORE-TEX regnställ för golf är ett bra val och även snyggt. För att förstå vad GORE-TEX är så måste vi gå in på hur själva materialet är uppbyggt. Det tunna membranet har mikroskopiska porer som är 20 000 gånger mindre än en regndroppe. Det gör att vattendroppar inte kan tränga igenom materialet.

Hitta rätt GORE-TEX regnjacka för män

Herr GORE-TEX jacka

Herr regnställ för golf i GORE-TEX

Hitta rätt GORE-TEX regnjacka för dam

Dam GORE-TEX jacka

Dam regnställ för golf i GORE-TEX

Bästa regnjackorna för golf

Kommer snart

Bästa regnbyxorna för golf

Kommer snart

Regnställ för golf – Ordlista

Vad menas med andning för ett regnställ?

Som alla vet så är det rätt varmt att gå runt med en regnställ under en längre period så för att vi ska kunna känna oss bekväma under tiden det är regn och inte svettas som en gris så vill vi ha material som andas. Med det menas att regnstället släpper igenom fukt och ånga som kroppen producerar. För att tala klarspråk så är det svett vi pratar om. Många regnjackor har så man kan öppna ventilation fickor under armarna och andra ställen så man ska få cirkulation på luft.

Vilken elasticitet behöver du?

Är tanken att du mest ska sitta på sidan om och titta på så kan du välja ett regnställ som exempelvis galon. Men som spelare så vill du ha regnkläder med stretch så man lätt kan genomföra sina slag på bästa tänkbara sätt. Ett billigare regnställ tillhandahåller ofta inte det så vi rekommenderar att kolla på regnplagg som har stretch i sig.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer regnställ för golf? 

Är du en spelare som ska ut på banan och har mentaliteten ” det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” så är det värt att köpa ett riktigt bra regnställ för din golfrunda. Se till att det är bra rörelsefrihet så man utan problem kan genomföra sina slag. Se till att andningsförmågan i materialet är bra och att den klarar av att stå emot regn en längre period.

Vilken storlek behöver jag på mitt golfregnställ?

Beroende på om du väljer ett billigt regnställ eller om du väljer ett dyrare så finns det några saker att tänka på. Ett billigare regnställ saknar ofta stretch så köp gärna något större för att kunna utföra dina slag utan problem. Ett lite dyrare ställ med stretchtyg så kan man satsa på något som är snyggt och sitter bra på kroppen. Tänk på att det kan vara kallt och att få plats med undertröja är att föredra.

Hur länge håller ett regnställ för golf?

Ett bra gore-tex-ställ som man tar hand om och impregnerar regelbundet kan man ha i runt 10 år. Sen spelar även här in hur mycket man använder det. Men tar man hand om sin utrustning så håller den givetvis längre. Viktigt att man håller det rent. Är stället smutsigt så slits det mer och materialet får sämre egenskaper.

Hur tvättar man sitt regnställ för golf?

Viktigt att följa tvättråden som står på regnkläderna. Är det impregnering inblandat så läs först hur du går till väga. Vissa impregneringar sprutar man på och andra behöver köras i en torktumlare. Läs på innan du gör något som du kommer ångra och sitter med förstörda kläder för flera tusenlappar.

Vad är vattenpelare?

Vattenpelare är ett mått kan man säga på hur vattentätt ett material är. Det lägsta är runt 2000 mm för att kalla materialet vattentätt. Material som har lägre kallas istället vattenavvisande. Så hur mycket behöver man då på sitt regnställ för att klara en golfrunda? För att svara på den så måste vi ha lite mer kött på benen och faktiskt tänka på hur länge man ska vistas ute i regnet. Men ett regnställ golf bör klara 10 000 mm – 15 000 mm.

Komfort och vikt på dit regnställ för golfrundan

För att undvika att svingen inte påverkas av regnstället å rekommenderar vi att välja ett regnställ som både har komfort men även är lätt och inte tynger ner när man spelar golf. Köper du online står det ofta med vad det är för tyg och vikten på kläderna. Köper du online så läs noga igenom storleksguiderna för att inte riskera att regnstället blir för litet och tight.

Plats för regnställ

När du köper ett golfregnställ och ska ge dig ut på din runda så vill du inte att regnstället tar för mycket plats utan gärna ett litet och smidigt som man lätt kan vika ihop och förvara i din golfvagn eller golfbag. Så ett köpråd är att se över att när du köper ett regnställ golf så leta efter ett som kan göras så kompakt som möjligt.

Uppdaterad 2022-12-27