Golfbag – Bäst i test 2021 – Hitta den bästa golfbagen

Callaway Golf Org 14 Golfbag

Bästa golfbägen

Mizuno Brd4 Golfbag

bästa golfbag Mizuno

Mizuno Brd4 Golfväska

golfbag bäst i test Callaway

Den bästa golfbagen kan vara både snygg, smidig och göra det mycket lättare för dig när du befinner dig ute på golfbanan. En golfbag är den väska som skyddar dina klubbor samt alla tillbehör du kan behöva. Det finns idag olika varianter du kan välja mellan, två av de mest populära är en bärbag och en vagnbag. Vilket alternativ som är bäst är dock något varje person måste bestämma själv. Det finns en hel del du måste känna till innan du kan hitta den rätta golfbagen för dig.

Här har vi skapat en bäst i test för golfbag där vi valt ut tre produkter som vi anser vara bland de bästa. Förhoppningsvis hittar du din nya golfbag här. Vi har även samlat ihop den viktigaste informationen du bör känna till innan du går igenom med köpet. Vi rekommenderar att du läser igenom detta innan du väljer en golfbag. Här finner du nämligen information om olika modeller av golfbags, vad en 14-dels topp innebär och mycket mer.

Det är dessutom inte ovanligt att ha frågor om produkten du är intresserad av, på grund av detta har vi även samlat ihop svaren på de vanligaste frågorna lite längre ner. Läs gärna igenom dessa om du undrar över någonting.

Table Of Contents

Topp 3 bästa golfbagen 2020

1. Callaway – Org 14 Golfbag

Org 14 är en av Callaways mest populära golfbags. Det är en vagnbag med 14 fack/fickor varav 11 av dessa är relativt stora, det finns en separat ficka på baksidan för elvagnsbatteri, en ficka på framsidan för en lasermätare samt en velourfodrad ficka där du kan förvara dina värdeföremål. Alla fickor är lättillgängliga och väskan är designad för att sitta parallellt med marken vilket gör att klubbgreppen sitter väldigt jämnt.

Denna golfbag är tillverkad i ett material som är slitstarkt vilket är ett stort plus för dig som är en ihärdig golfare.
Förutom det slitstarka materialet, snygga designen och alla fickor, har denna golfbag ett integrerat handtag samt en fullängdsavdelare. Det finns även ett separat fack där du kan förvara din putter på framsidan av väskan. Sist men inte minst finns det en anpassad topp där de kortare klubborna kan förvaras.

Fördelar:

 • Väger cirka 3 kilo.
 • Finns i flera färgalternativ.
 • 14 fack.

Nackdelar:

 • Enligt kundrecension kan vissa fickor vara svåra att stänga om du endast har en hand tillgänglig.

2. Mizuno – BR-D4 Golfbag

Denna golfbag från Mizuno är en av varumärkets alternativ med störst utrymme och flest fickor. Väskan har 12 fack och fickor där du kan förvara allt du kan tänka dig behöva på en golfrunda. Produkten är anpassad för att passa på golfvagnen och den har en avdelare med 14 platser för dina golfklubbor.

Väskan bjuder dessutom på en snygg design, det finns praktiska handtag och spännen. Golfbagen har även en magnetisk ficka vilket kan komma väl till hands. Anledningen till varför vi valt denna väska till vårt test beror bland annat på att den bjuder på allt en riktig golfare kan behöva. Ett stort antal fickor, praktiska detaljer och utmärkt för dig som kör golfvagn.

Fördelar:

 • Perfekt för golfvagn/bil.
 • Vikt på endast 2,5 kilo.
 • Väskan har 12 fickor.

Nackdelar:

 • Lite dyrare jämfört med de andra väskorna i vårt bäst i test.

3. Callaway – Hyper Lite Zero Double Strap golfväska

Det här är den perfekta golfbagen för dig som letar efter ett lätt alternativ. Den väger nämligen just över 1 kilo. Callaways mål med denna golfbag var att ta bort all onödig vikt utan att offra själva hållbarheten och egenskaperna. Väskan erbjuder kanske inte lika många funktioner som de andra alternativen vi listat, men om du är en golfare som gärna promenerar mellan hålen och letar efter en väska, då är detta ett mycket bra alternativ.

Golfbagen bjuder bland annat på fyra fickor, en för dina värdefulla saker, en för golfbollar, en ficka för extra kläder samt en liten öppning där du kan förvara din mobiltelefon. Den här modellen av golfbag har dessutom tillverkats med ett material som sägs vara 25 % mer hållbart jämfört med tidigare modeller. Dragkedjorna har också fått sig en riktig uppdatering. Väskan står dessutom väldigt stadigt vilket gör det lätt för dig att ställa ifrån dig den.

Fördelar:

 • Större dragkedjor jämfört med andra golfbags.
 • 4-vägs topp med en avdelare.
 • Finns i olika färger.

Nackdelar:

 • Denna golfbag erbjuder inte många fickor.

Viktigt att tänka på när du köper en golfbag

Det finns ett antal saker du bör tänka på när du har bestämt dig för att köpa en golfbag. Innan du bestämmer dig för en produkt bör du först tänka efter på vad du behöver. Hur många fickor? Vill du ha en bärbag eller en vagnbag? Hur mycket är du beredd att betala? När du har svar på dessa frågor kan du böra leta. Vi hoppas självklart att en av de golfbags vi tagit med i vårt bäst i test är den bästa för dig, men skulle de inte kännas rätt hoppas vi denna köpguide kan leda dig på rätt väg. Ytterligare en sak som kan vara bra att ha i tanken är att en golfbag bör hålla under en lång tid. Så ta en noga titt på golfbagens kvalitet och egenskaper innan du gör ditt köp.

Pris på golfbag

De flesta känner antagligen till att priset för olika produkter kan variera en hel del. Priset kan variera beroende på vilken typ av golfbag du vill köpa, vilka egenskaper den bjuder på och vilket varumärke som ligger bakom väskan. Det du bör hålla i tanken är att golfbags som känns för billiga för att vara sanna är antagligen det. Det är mycket bättre att du investerar i en högkvalitativ golfbag för lite dyrare pris istället för att köpa en billig som kanske går sönder efter ett par användningar. Bärbagen och de mindre modellerna är vanligtvis billigare jämfört med vagnbagarna. En annan detalj som kan göra att priset varierar är vattentätheten.

Kvaliteten på golfbagen

Kvaliteten på golfbagen är en av de viktigaste sakerna. Det är nämligen viktigt att du väljer en golfbag som håller under en längre tid, framförallt om du spelar golf regelbundet. På så sätt slipper du köpa en ny hela tiden. De flesta golfbagar har dock hög kvalitet, så länge du väljer en från ett varumärke som specialiserar sig på just golfutrustning. Dessa varumärken väljer att skapa sina produkter av hög kvalitet som ska hjälpa till att förlänga livstiden för de olika produkterna. Det kan dock vara bra ifall du dubbelkollar produktinformationen för golfbagen du är intresserad av att köpa innan du köper den.

Varumärke

Det finns flera varumärken som specialiserat sig på att tillverka golfutrustning till hög kvalitet. Vilket varumärke som är bäst är dock svårt att svara på. Golfare kan nämligen ha olika åsikter om vad de anser är bäst. Callaway är ett av varumärkena som går att beskriva som ett av de populäraste, men det är långt ifrån det enda. Det viktiga du bör tänka på när du tar en titt på de olika varumärkena är att se hur deras produkter tillverkas, vilket material som används och om de är ärliga i det de gör. Det är dock endast du själv som kan avgöra ifall ett varumärke passar dig och dina åsikter eller inte.

Olika typer av golfbags

Bärbag är den modellen på golfbags som passar alla som inte använder sig av en vagn. Bärbagen är lite mindre i storlek jämfört med andra alternativ. Dock erbjuds det fortfarande avdelare som ser till att du får plats med alla dina golfklubbor. De erbjuder även ett antal fickor där du kan förvara allting du behöver. Väskan är speciellt optimerad för att bäras, den kommer därför med en riktig bärsele som vilar på axlarna. För att denna modell ska stå stabilt på marken har den två utfällbara ben.

Vagnbag är det största alternativet du kan välja när du letar efter en golfbag. Dessa modeller ser till att du får plats med allt möjligt. Modellen har i de flesta fallen avdelare för dina klubbor, stora fickor och andra fack som är anpassade till olika föremål, till exempel mobilficka eller en värdeficka. Men anledningen till varför det kallas för vagnbag beror på att dessa modeller är anpassade för att passa på en golfvagn. Det rekommenderas att du endast väljer en sådan här modell om du har tillgång till en vagn eftersom de kan vara väldigt otympliga att bära från hål till hål. Det finns vanligtvis en bärrem tillgängligt men den är ofta obekväm och inte särskilt ergonomisk. Denna väska är dock perfekt för alla som gärna tar med sig all sin utrustning plus lite till.

Pencilbag är det allra minsta alternativet när det kommer till golfbags. Denna typ av modell är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en väldigt lätt bag samt inte behöver bära alla klubbor och annan utrustning. Denna modellen har vanligtvis ett fack som är lite större, till exempel för extra kläder och ett mindre fack där du kan förvara peggar, bollar och liknande. Den största anledningen till varför folk brukar välja denna modell på golfbag beror på att den är så lätt att både ta med sig och förvara.

Avdelningar på toppen av golfbagen

Toppen på golfbags kan se annorlunda ut beroende på vilket tillverkare som ligger bakom väskan. Men samtidigt finns det ett antal standarder som de flesta väljer att hålla sig till.

14-delad topp är det populäraste när det gäller de största bagarna, både vagnbagar och bärbagar. Det innebär att varje golfklubba har sitt egna fack du kan lägga de i. Det finns även vissa golfbags som har 15 delar, de skapar då ett extra fack där du kan förvara paraply, siktpinnar eller liknande. 14-delad topp är dock det självklara valet för alla som vill ha ordning och reda bland sina klubbor.

4-delad topp är vanligt att stöta på inom de mindre golfbagarna och vid pencilmodellen samt bärmodellen. Skulle du vara en av de golfare som inte tar det hela på allvar och har en tendens att slänga ner dina golfklubbor lite hur som helst, då är detta ett bra alternativ för dig. Eftersom det endast finns några fack att förvara klubborna kan du stoppa ner de lite hur du vill. Detta är dock även ett bra alternativ om du endast äger ett par klubbor, då behöver du inte ett fler antal fack.

Fullängdsavdelare eller fullängdsdividers är två uttryck som vi anser att du bör lära dig. Kort förklarat innebär det att varje del som finns i toppen på bagen har en skiljevägg i tyg mellan sig. Detta förhindrar att golfklubborna trasslar ihop sig när du ska ta ut en eller sätta ner en i golfbagen. De modeller som saknar en fullängdsavdelare kan leda till att du får upp fler klubbor än den du ville ha.

Vattentät eller vattenavvisande golfbag

En viktig sak du bör tänka på innan du köper en golfbag är om du vill ha en vattenavvisande eller en som är helt vattentät. Även om du inte har tänkt spela golf i regn så kan det vara bra att din golfbag är vattenavvisande. Vädret kan nämligen ändras snabbt och du kanske inte hinner missa regnet helt och hållet. Då är en golfbag som klarar av olika väder utmärkt att ha.

En golfbag som är helt vattentät bör klara av rejäla nederbörd och se till att alla dina kläder och utrustning hålls helt torra. Den här typen av golfbag brukar alltid ha tejpade sömmar samt vattentäta dragkedjor. Det du bör känna till är att en vattentät golfbag kan kosta lite mer jämfört med andra, men i de flesta fallen är det värt det.

En golfbag som är vattenavvisande klarar vanligtvis att hålla sig relativt torr i snabbare regnskurar samt lättare duggregn. Det tyget som används för dessa golfbagar stöter undan vattnet mycket bra, det som kan bli ett problem är att dragkedjorna inte är vattentäta och sömmarna är inte tejpade. En vattenavvisande golfbag är dock billigare jämfört med de som är helt vattentäta. Detta kan vara det bästa alternativet om du inte har några planer på att spela golf när det regnar.

Vanliga frågor om golfbagar

Det är inte ovanligt att ha frågor om golfbagar innan ett köp ska genomföras. På grund av detta har vi samlat de vanligaste frågorna som brukar dyka upp och svarat på dessa. Ta därför en titt på dessa ifall du skulle ha några funderingar. Din fråga kan nämligen redan ha blivit besvarad, vilket innebär att du slipper leta vidare.

1. Vilken är den bästa golfbagen?

Den bästa golfbagen är den som passar dig och ditt golfspel. Skulle du vara en person som gillar att spela golf i alla olika väder rekommenderas det att du letar efter en vagnbag eller en vattentät bärbag. Dessa fungerar dock lika bra för alla som endast spelar när vädret tillåter. Om du har en golfvagn på banan är det i första hand en vagnbag du bör leta efter eftersom den är mer anpassad till att placera på vagnen.

Föredrar du att bära din golfbag är det en bärbag du bör leta efter. Dessa är dessutom lättare att få plats med i bilen.

2. Bärbag eller vagnbag?

Det finns många fördelar med att välja både en vagnbag och en bärbag. Vilket alternativ som är bäst beror lite på vilken typ av väska du letar efter. Vagnbagen är i de flesta fallen lite större och tyngre jämfört med en bärbag. De är dessutom anpassade för att sitta på vagnar. Om du är säker på att du kommer använda dig av en vagn när du beger dig ut på golfbanan bör du ta en titt på vilken vagnbag som är bäst. De rymmer dessutom mer saker vilket innebär att du kan packa ner extra kläder och sådant. En bärbag däremot är mycket lättare att hantera, den går också att sätta på en golfvagn men är inte anpassad till vagnen på samma sätt som en vagnbag. Den är anpassad för att du lättare ska kunna bära den, precis som namnet antyder.

Sammanfattning

En bra golfbag kan göra din hela golfrunda mycket bekvämare. Med rätt sorts bag kommer du lättare kunna ta med dig allt du behöver. Gillar du att spela golf i alla typer av väder? Då är det bara att leta efter en vattentät golfbag. Vill du däremot undvika att spela golf i regn? Då kan du klara dig med en ”vanlig” golfbag eller en vattenavvisande. Andra saker du bör tänka på är hur mycket utrustning du behöver plats för, om du kommer använda dig av en golfvagn samt hur stor budget du har.

Så länge du har en idé om vad din golfbag bör erbjuda kommer det inte vara särskilt svårt att hitta det bästa alternativet för dig. Vi hoppas att vårt golfbag bäst i test har hjälp dig att hitta den bästa produkten för dig. Skulle du vilja leta vidare har vi samlat den viktigaste informationen du kan tänkas behöva. Läs igenom vår köpguide och frågorna och svaren för att din jakt på en golfbag ska bli lite lättare. Informationen där kan nämligen hjälpa dig på vägen, informationen är det som är viktigt att känna till om golfbagar.