Hitta den bästa golfbagen – Bäst i test golfbag 2023

Innehållet har annonslänkar från Amazon, Proffmagasinet, Nordicagolf.se och Onlinegolf.se

Aktuella kampanjer golfbagar

Den bästa golfbagen kan vara både snygg, smidig och göra det mycket lättare för dig när du befinner dig ute på golfbanan. En golfbag är den väska som skyddar dina klubbor samt alla tillbehör du kan behöva. Det finns idag olika varianter du kan välja mellan, två av de mest populära är en bärbag och en vagnbag. Vilket alternativ som är bäst är dock något varje person måste bestämma själv. Det finns en hel del du måste känna till innan du kan hitta den rätta golfbagen för dig.

Här har vi skapat en bäst i test för golfbag där vi valt ut tre produkter som vi anser vara bland de bästa. Förhoppningsvis hittar du din nya golfbag här som du kan kalla bästa golfbagen. Vi har även samlat ihop den viktigaste informationen du bör känna till innan du går igenom med köpet. Vi rekommenderar att du läser igenom detta innan du väljer en golfbag. Här finner du nämligen information om olika modeller av golfbags, vad en 14-dels topp innebär och mycket mer.

Det är dessutom inte ovanligt att ha frågor om produkten du är intresserad av, på grund av detta har vi även samlat ihop svaren på de vanligaste frågorna lite längre ner. Läs gärna igenom dessa om du undrar över någonting.

Topp 3 bästa golfbagen 2023

1. Spalding Elite bästa golfbagen Röd/Vit

Spalding golfbag elite är ett måste för alla golfspelare. Den här Spalding golfbag har alla funktioner du behöver för att förbättra ditt spel. Den har en axelrem och ett justerbart handtag som gör den lätt att transportera från ett hål till ett annat. Spalding-golfväskan levereras också med ett regnskydd så att den kan skydda dina klubbor från elementen när du går mellan hålen i vått väder

Spalding Elite Carry Bag är gjord för golfspelaren som vill ha en lätt, smart väska med bra utrymme. Bärväskan har en 7-delad topp och 6 fickor, vadderade fickor för värdesaker, stor klädficka och fack för vattenflaskor. Den är också utrustad med dubbla bärselen som gör det enkelt att transportera den runt på alla banor. Vi är helt säkra på att du kommer vara nöjd och kalla den här den bästa golfbagen du någonsin haft.

Fördelar med Spalding Elite Golf Bärbag Röd/Vit

 • Spalding golfbag har alla funktioner som gör varje golfspelare bättre
 • Låg vikt och lätt att bära
 • Spara utrymme med 7-delad topp
 • Stor klädficka för förvaring

2. Wilson Staff Dry Tech II golfbag

Dry Tech II Cart Bag är utformad för golfspelare som behöver hålla sin utrustning torr när banan blir blöt. Den har lätta, PU-belagda nylontyg som är vattentäta och värmeförseglade sömmar. Den 14-vägs övredelen med putterbrunn innehåller ett integrerat handtag, 6 fickor med ett område för fastsättning av vagnsremmen som förstärks av en handdukstorkhållare och handskhållare på båda sidor av väskan . Oavsett vilka väderförhållanden du möter när du spelar golf kommer den här väskan att göra jobbet på golfbanan.

Fördelar med Wilson Staff Dry Tech II

 • Skydda din golfutrustning mot väder och vind
 • Håller dina kläder och din väska skyddade från vattenskador
 • 6 olika fickor för att hålla dig ren och organiserad
 • Effektiv för alla väderförhållanden

3. WIlson Prostaff – Bästa golfbagen

Wilson Prostaff-golfvagnen ger utmärkt förvaring för alla sorts golfklubbor. Den har nio fickor som har placerats för att göra utrustningen lätt att hitta när du är på språng, och den väger bara 1,7 kg! Den 14-vägiga indelningen möjliggör en bra hantering av klubborna medan en överdimensionerad putterbrunn kan användas om du använder ett större grepp på dina puttrar.

Wilson ProStaff golfbag är fantastisk eftersom dess design innehåller många användbara funktioner trots att den är relativt billig jämfört med andra som finns i butiker. Om det är den bästa golfbagen låter vi dig avgöra men det här är helt klart en golfbag att ha i baktanken vid dit nästa köp.

Fördelar med Wilson Prostaff

 • Den här golfvagnen ger utmärkt förvaring för alla typer av golfklubbor.
 • Den har nio fickor som har placerats så att din utrustning är lätt att hitta när du är i farten, och den väger bara 1,7 kg!
 • Den 14-vägiga indelningen möjliggör en bra hantering av klubborna, medan en överdimensionerad putterbrunn kan användas om du använder ett större grepp på dina puttrar.

Viktigt att tänka på när du köper en golfbag

Det finns ett antal saker du bör tänka på när du har bestämt dig för att köpa en golfbag. Innan du bestämmer dig för en produkt bör du först tänka efter på vad du behöver. Hur många fickor? Vill du ha en bärbag eller en vagnbag? Hur mycket är du beredd att betala? När du har svar på dessa frågor kan du böra leta. Vi hoppas självklart att en av de golfbags vi tagit med i vårt bäst i test är den bästa för dig, men skulle de inte kännas rätt hoppas vi denna köpguide kan leda dig på rätt väg. Ytterligare en sak som kan vara bra att ha i tanken är att en golfbag bör hålla under en lång tid. Så ta en noga titt på golfbagens kvalitet och egenskaper innan du gör ditt köp. Att köpa den bästa golfbagen handlar om så mycket mer än bara kvalitet utan även funktioner är viktigt.

Pris på golfbag

De flesta känner antagligen till att priset för olika produkter kan variera en hel del. Priset kan variera beroende på vilken typ av golfbag du vill köpa, vilka egenskaper den bjuder på och vilket varumärke som ligger bakom väskan. Det du bör hålla i tanken är att golfbags som känns för billiga för att vara sanna är antagligen det. Det är mycket bättre att du investerar i en högkvalitativ golfbag för lite dyrare pris istället för att köpa en billig som kanske går sönder efter ett par användningar. Bärbagen och de mindre modellerna är vanligtvis billigare jämfört med vagnbagarna. En annan detalj som kan göra att priset varierar är vattentätheten.

Kvaliteten på bästa golfbagen

Kvaliteten på golfbagen är en av de viktigaste sakerna. Det är nämligen viktigt att du väljer en golfbag som håller under en längre tid, framförallt om du spelar golf regelbundet. På så sätt slipper du köpa en ny hela tiden. De flesta golfbagar har dock hög kvalitet, så länge du väljer en från ett varumärke som specialiserar sig på just golfutrustning. Dessa varumärken väljer att skapa sina produkter av hög kvalitet som ska hjälpa till att förlänga livstiden för de olika produkterna. Det kan dock vara bra ifall du dubbelkollar produktinformationen för golfbagen du är intresserad av att köpa innan du köper den.

Varumärke

Det finns flera varumärken som specialiserat sig på att tillverka golfutrustning till hög kvalitet. Vilket varumärke som är bäst är dock svårt att svara på. Golfare kan nämligen ha olika åsikter om vad de anser är bäst. Callaway är ett av varumärkena som går att beskriva som ett av de populäraste, men det är långt ifrån det enda. Det viktiga du bör tänka på när du tar en titt på de olika varumärkena är att se hur deras produkter tillverkas, vilket material som används och om de är ärliga i det de gör. Det är dock endast du själv som kan avgöra ifall ett varumärke passar dig och dina åsikter eller inte.

Olika typer av golfbags

Bärbag är den modellen på golfbags som passar alla som inte använder sig av en vagn. Bärbagen är lite mindre i storlek jämfört med andra alternativ. Dock erbjuds det fortfarande avdelare som ser till att du får plats med alla dina golfklubbor. De erbjuder även ett antal fickor där du kan förvara allting du behöver. Väskan är speciellt optimerad för att bäras, den kommer därför med en riktig bärsele som vilar på axlarna. För att denna modell ska stå stabilt på marken har den två utfällbara ben.

Vagnbag är det största alternativet du kan välja när du letar efter en golfbag. Dessa modeller ser till att du får plats med allt möjligt. Modellen har i de flesta fallen avdelare för dina klubbor, stora fickor och andra fack som är anpassade till olika föremål, till exempel mobilficka eller en värdeficka. Men anledningen till varför det kallas för vagnbag beror på att dessa modeller är anpassade för att passa på en golfvagn. Det rekommenderas att du endast väljer en sådan här modell om du har tillgång till en vagn eftersom de kan vara väldigt otympliga att bära från hål till hål. Det finns vanligtvis en bärrem tillgängligt men den är ofta obekväm och inte särskilt ergonomisk. Denna väska är dock perfekt för alla som gärna tar med sig all sin utrustning plus lite till.

Pencilbag är det allra minsta alternativet när det kommer till golfbags. Denna typ av modell är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en väldigt lätt bag samt inte behöver bära alla klubbor och annan utrustning. Denna modellen har vanligtvis ett fack som är lite större, till exempel för extra kläder och ett mindre fack där du kan förvara peggar, bollar och liknande. Den största anledningen till varför folk brukar välja denna modell på golfbag beror på att den är så lätt att både ta med sig och förvara.

Avdelningar på toppen av golfbagen

Toppen på golfbags kan se annorlunda ut beroende på vilket tillverkare som ligger bakom väskan. Men samtidigt finns det ett antal standarder som de flesta väljer att hålla sig till.

14-delad topp är det populäraste när det gäller de största bagarna, både vagnbagar och bärbagar. Det innebär att varje golfklubba har sitt egna fack du kan lägga de i. Det finns även vissa golfbags som har 15 delar, de skapar då ett extra fack där du kan förvara paraply, siktpinnar eller liknande. 14-delad topp är dock det självklara valet för alla som vill ha ordning och reda bland sina klubbor.

4-delad topp är vanligt att stöta på inom de mindre golfbagarna och vid pencilmodellen samt bärmodellen. Skulle du vara en av de golfare som inte tar det hela på allvar och har en tendens att slänga ner dina golfklubbor lite hur som helst, då är detta ett bra alternativ för dig. Eftersom det endast finns några fack att förvara klubborna kan du stoppa ner de lite hur du vill. Detta är dock även ett bra alternativ om du endast äger ett par klubbor, då behöver du inte ett fler antal fack.

Fullängdsavdelare eller fullängdsdividers är två uttryck som vi anser att du bör lära dig. Kort förklarat innebär det att varje del som finns i toppen på bagen har en skiljevägg i tyg mellan sig. Detta förhindrar att golfklubborna trasslar ihop sig när du ska ta ut en eller sätta ner en i golfbagen. De modeller som saknar en fullängdsavdelare kan leda till att du får upp fler klubbor än den du ville ha.

Vattentät eller vattenavvisande golfbag

En viktig sak du bör tänka på innan du köper en golfbag är om du vill ha en vattenavvisande eller en som är helt vattentät. Även om du inte har tänkt spela golf i regn så kan det vara bra att din golfbag är vattenavvisande. Vädret kan nämligen ändras snabbt och du kanske inte hinner missa regnet helt och hållet. Då är en golfbag som klarar av olika väder utmärkt att ha.

En golfbag som är helt vattentät bör klara av rejäla nederbörd och se till att alla dina kläder och utrustning hålls helt torra. Den här typen av golfbag brukar alltid ha tejpade sömmar samt vattentäta dragkedjor. Det du bör känna till är att en vattentät golfbag kan kosta lite mer jämfört med andra, men i de flesta fallen är det värt det.

En golfbag som är vattenavvisande klarar vanligtvis att hålla sig relativt torr i snabbare regnskurar samt lättare duggregn. Det tyget som används för dessa golfbagar stöter undan vattnet mycket bra, det som kan bli ett problem är att dragkedjorna inte är vattentäta och sömmarna är inte tejpade. En vattenavvisande golfbag är dock billigare jämfört med de som är helt vattentäta. Detta kan vara det bästa alternativet om du inte har några planer på att spela golf när det regnar.

Vanliga frågor om golfbagar

Det är inte ovanligt att ha frågor om golfbagar innan ett köp ska genomföras. På grund av detta har vi samlat de vanligaste frågorna som brukar dyka upp och svarat på dessa. Ta därför en titt på dessa ifall du skulle ha några funderingar. Din fråga kan nämligen redan ha blivit besvarad, vilket innebär att du slipper leta vidare.

1. Vilken är den bästa golfbagen?

Den bästa golfbagen är den som passar dig och ditt golfspel. Skulle du vara en person som gillar att spela golf i alla olika väder rekommenderas det att du letar efter en vagnbag eller en vattentät bärbag. Dessa fungerar dock lika bra för alla som endast spelar när vädret tillåter. Om du har en golfvagn på banan är det i första hand en vagnbag du bör leta efter eftersom den är mer anpassad till att placera på vagnen.

Föredrar du att bära din golfbag är det en bärbag du bör leta efter. Dessa är dessutom lättare att få plats med i bilen.

2. Bärbag eller vagnbag?

Det finns många fördelar med att välja både en vagnbag och en bärbag. Vilket alternativ som är bäst beror lite på vilken typ av väska du letar efter. Vagnbagen är i de flesta fallen lite större och tyngre jämfört med en bärbag. De är dessutom anpassade för att sitta på vagnar. Om du är säker på att du kommer använda dig av en vagn när du beger dig ut på golfbanan bör du ta en titt på vilken vagnbag som är bäst. De rymmer dessutom mer saker vilket innebär att du kan packa ner extra kläder och sådant. En bärbag däremot är mycket lättare att hantera, den går också att sätta på en golfvagn men är inte anpassad till vagnen på samma sätt som en vagnbag. Den är anpassad för att du lättare ska kunna bära den, precis som namnet antyder.

Sammanfattning

En bra golfbag kan göra din hela golfrunda mycket bekvämare. Med rätt sorts bag kommer du lättare kunna ta med dig allt du behöver. Gillar du att spela golf i alla typer av väder? Då är det bara att leta efter en vattentät golfbag. Vill du däremot undvika att spela golf i regn? Då kan du klara dig med en ”vanlig” golfbag eller en vattenavvisande. Andra saker du bör tänka på är hur mycket utrustning du behöver plats för, om du kommer använda dig av en golfvagn samt hur stor budget du har.

Så länge du har en idé om vad din golfbag bör erbjuda kommer det inte vara särskilt svårt att hitta det bästa alternativet för dig. Vi hoppas att vårt golfbag bäst i test har hjälp dig att hitta den bästa produkten för dig. Skulle du vilja leta vidare har vi samlat den viktigaste informationen du kan tänkas behöva. Läs igenom vår köpguide och frågorna och svaren för att din jakt på en golfbag ska bli lite lättare. Informationen där kan nämligen hjälpa dig på vägen, informationen är det som är viktigt att känna till om golfbagar. Lycka till med att hitta bästa golfbagen för just dig och dina behov.

Uppdaterad 2022-12-27