Golfkikare Bäst i test 2023 – Hitta bästa golfkikaren

Innehållet har annonslänkar från Amazon, Proffmagasinet, Nordicagolf.se och Outnorth.se

Caddytek CaddyView TP golfkikare

Golfkikare bäst i test

Caddytek CaddyView V2 JOLT Rangefinder

Bästa golfkiakren och rangefindern

Pure2Improve Golfkikare röd

Bra golfkikare med hög kvalitet

Är du en riktig golfentusiast? Då kanske du även tycker att det är mycket viktigt att ha koll på avstånd. Kanske springer du runt med en avståndsmätare på golfbanan eller så letar du rätt på ett sprinklerlock och på så vis stegar dig fram. Känner du igen dig? Då kan vi rekommendera att du istället satsar på en riktigt bra golfkikare. Med en golfkikare kommer du att kunna få tillgång till ett hjälpmedel som är både smidigt och snabbt. En golfkikare kommer att kunna mäta avståndet till målet, men den kommer också att hjälpa dig att se till att du väljer rätt klubba.

I detta test för golfkikare har vi listat fem stycken produkter som är av hög kvalitet och som kommer i olika prisklasser. Vi har även satt ihop en komplett köpguide som gör det enklare för dig att veta vilken kikare som kommer att vara den bästa (eller billigaste) kikaren för just dig!

Topp 5 bästa golfkikare test 2023

Nu är det dags att titta på våra toppval för golfkikare 2023! Innan du gör ditt val rekommenderar vi att du även läser igenom köpguiden. Vårt golfkikare test består av 5 produkter som vi valt ut och nedan kan du läsa mer om de golfkikarna vi valt ut.

1. LEICA Pinmaster II

LEICA Pinmaster II är en lite dyrare golfkikare som passar bra för den som är beredd att betala mer för att göra en riktigt bra investering till golfbanan. Här får du en laserkikare som klarar av att hantera avstånd på allt från 10 meter och upp till 750 meter. LEICA Pinmaster II har en förstoring på 7x och en noggrannhet på ±1 meter. Den fastkorrigerade takkantsprisman har en ytbehandling på P40, samtidigt som du får en LED-display som automatiskt kan justera sig beroende på vilka ljusförhållanden som finns.

EICA Pinmaster II har en snygg och ergonomisk konstruktion som gör att den kan användas av både högerhänta och vänsterhänta golfare. Den är dessutom vattentät och imtät ner till 1 meter och har ett chassi som är kolfiberförstärkt. Objektivdiametern ligger på 24 mm och bildvinkel på 6,6°.

Fördelar

 • Relativt kort mätavstånd
 • Vattentät och imtät
 • Kan användas av vänsterhänta och högerhänta
 • Batteri medföljer i beställning

Nackdelar

2. Focus Range Finder Pro

Med Focus Range Finder Pro får du en kikare som lämpar sig lika bra för golfbanan som för jakten eller när du befinner dig ute på sjön. Här får du snabbt reda på avståndet och du kan även mäta hastigheten på bollen när den är ”i rullning”. Focus Range Finder Pro är utrustad på ett sådant avancerat sätt att du också kommer att kunna mäta vinkel om du så skulle önska. Både horisontellt och vertikalt är möjligt.

För den bästa möjliga kvaliteten och en riktigt bra skärpa har man använt sig av en FMC-antireflexbehandling i samband med tillverkningen. Focus Range Finder Pro har också fyra olika program som gör det möjligt för dig att bland annat använda avståndsmätning för små objekt (golfläge), avståndsmätning i regn eller i dimma, samt hastighetsmätning.

Fördelar

 • Enkel att använda sig av
 • Kan mäta hastigheter upp till 300 km/h
 • Vattentät och en förstoring på 6x

Nackdelar

 • Kan upplevas som plastig
 • Stort syftningsmärke vid positioner över 200 m

3. MiLESEEY Golf Rangefinder

MiLESEEY Golf Rangefinder passar bra för den som vill ha en golfkikare som lämpar sig lika bra för träningen som för turneringen. Med den här avståndsmätaren får du en golfkikare som har en sluttning som kan sättas på och av och som erbjuder 6 graders fältvinkel. Kikaren är också utrustad med en stiftsökning och en hastighetsmätning på 18 ~ 300 km/h . Skulle du vilja använda golfkikaren till andra situationer, t.ex. till jakt, så fungerar den ypperligt även här.

Med MiLESEEY Golf Rangefinder får du en golfkikare som är mycket pålitlig och som dessutom har en låsning och en vibration. Det betyder att tillverkaren har utrustat den med en egenskap som gör att den vibrerar för att verifiera för dig att laseravståndet är låst på flaggan och att du därmed har fått ett korrekt avstånd. Denna låsfunktion kan dock endast användas till ett maximalt avstånd på 250 meter.

Fördelar

 • Tillverkad i miljövänligt och bekvämt gummi
 • Kompakt och snygg design
 • Golfkikaren är laser- och ögonsäkerhetscertifierad med FDA (CFR21)

Nackdelar

 • Det medföljande batteriet har en kort batteritid

4. EasyGreen 1,300 Yard golfkikare

På tredje plats i vårt test har vi valt att lista EasyGreen Avståndsmätare för golfaren. Här får du en bra och stilren golfkikare med en teknik som gör det möjligt för dig att mäta i uppförsbackar såväl som i nedförsbackar. EasyGreen Avståndmätare har också en funktion som hjälper dig att se till att du har valt den perfekta klubban för det kommande slaget. Under turneringar kommer du naturligtvis att kunna stänga av funktionen.

EasyGreen har också en Pin-tracker, så du kommer kunna låsa avståndsmätaren på en flagga. Pin-trackern fungerar på upp till hela 400 meter och det gör att du kommer att vara en lika duktig spelare, även när det är blåsigt ute. Har du ofta problem med skakiga händer är denna funktion också alldeles ypperlig. Genom att ge ifrån dig en liten vibration kan du sedan få nys om när målet är låst.

Fördelar

 • Sträcker sig upp till 1300 meter
 • 6x förstoring
 • Stänksänker och utrustad med ett gummibepansrat hölje som skyddar mot väta

Nackdelar

 • Ofullständiga instruktioner och kräver övning för att bli användarvänlig

5. Rife RX5 Deluxe Rangefinder

Med Rife RX5 Deluxe Rangefinder får du en golfkikare och en avståndsmätare golf som är tillverkad för att se till att du får mer självförtroende på golfbanan. Här kommer du exempelvis att få hjälp att se vilken klubba som kommer att lämpa sig bäst och på den stora och tydliga LCD-skärmen får du all information som du behöver. Lasern mäter av ett mycket noggrant avstånd och du kan också välja mellan flera olika lägen. Ett av dessa lägen är bland annat lutningskompensation.

Rife RX5 Deluxe Rangefinder har ett justerbart okular och en extern skärm. Fördelen med lutningskompensationen är att du kommer att få de exakta måtten, oavsett om du tittar nedåt eller uppåt. Om du ska använda dig av avståndsmätaren inför en turnering kan du sedan välja att stänga av denna funktion helt och hållet. Här finns även en förstoringsoptik på 6x, samt ett flaggstångslås.

Fördelar

 • Flaggstångslås
 • Stor och tydlig LCD-skärm
 • Lutningskompensation och andra smidiga lägen

Nackdelar

 • Beställs från utlandet

Viktigt att tänka på när man köper en golfkikare

En golfkikare är ett verktyg som är specifikt framtaget för att lämpa sig för den som vill mäta avstånd på golfbanan. På marknaden finns det mängder av olika tillverkare och modeller att välja mellan, men de allra flesta fungerar med hjälp av en laserstråle. Tack vare denna laserstråle kan golfkikaren skicka iväg en ”puls” och på så sätt ge dig en uppfattning om hur lång tid det kommer att ta för pulsen att nå hålet, för att sedan komma tillbaka igen. En golfkikare fungerar lika bra oavsett vad det är för bana som du spelar på och du behöver inte heller oroa dig för avancerade inställningar där du måste göra olika nedladdningar.

Använder du dig istället av en GPS är nedladdningar ett faktum och du behöver också betala för ett abonnemang för att mätningen ska kunna fungera. Det är något som du slipper med en golfkikare. Här kan du få en produkt som hjälper dig att spara tid, men som också säkrar ditt klubbval eller ger dig lägre scorer. Tack vare dessa funktioner är en golfkikare något som vi tycker att alla bör ha med sig i sin bag.

Pris på golfkikare

En mycket vanlig fundering innan du ska köpa en golfkikare kan vara hur mycket det kommer att kosta dig. Som van golfspelare har du antagligen redan förståelse för att många golfprodukter kostar en hel del och detsamma gäller för golfkikaren. Dock behöver du inte köpa den dyraste modellen som finns på marknaden för att kunna ta del av alla de funktioner och finesser som kommer att hjälpa dig på golfbanan. Det finns många billigare alternativ som är minst lika bra. Tittar man på hur utbudet ser ut kan man dock säga att priserna varierar ganska kraftigt. Det finns golfkikare för cirka 800 kronor och det finns också golfkikare som kostar 7000 kronor och uppåt.

Hur mycket du är beredd att betala för din golfkikare är naturligtvis individuellt. En rekommendation är att du sätter upp en budget innan du ger dig ut på marknaden för att välja just din favorit. Genom att sätta en budget är det enklare för dig att hitta en kikare som kommer att passa och du slipper även sålla och filtrera mellan andra resultat som inte är relevanta för dig.

Kvalitet

När du ska välja en golfkikare är kvaliteten mycket viktig och det finns flera orsaker till varför. Till att börja med kommer din kikare troligtvis att vara en investering som kan kännas lite i plånboken och då vill du med största sannolikhet att den ska kunna hålla länge. Om du väljer en billigare golfkikare kan du råka ut för de modeller som både känns och är plastiga. Dessa kan visserligen fungera för akuta situationer, men det är inte den mest hållbara lösningen i längden.

En annan orsak till varför kvalitet är så viktigt är naturligtvis för att du ska få en så korrekt mätning som möjligt. Hela syftet med en golfkikare är att du ska kunna mäta ett avstånd, för att på så vis blir en bättre spelare, få lägre scorer eller för att veta vilken klubba som du ska välja. Vi rekommenderar att du väljer någon av de produkter som vi har valt ut till vårt test. Oavsett priskategori har vi endast valt ut kikare som håller en hög kvalitet och som levererar det som utlovas.

Noggrannheten är det som är prio ett, men det är också det som kommer att variera mest när du tittar på olika modeller. En kikare av hög kvalitet har också en precision med måtten +/- 1 meter, beräknat på ett avstånd på cirka 200-250 meter. För de allra flesta brukar det dock räcka gott och väl med en räckvidd på 1000 meter som mest. I dessa fall brukar då förstoringen ligga någonstans mellan 3x och upp till 8x. Förstoring kan förklaras som så att om du står och tittar på en flagga på 700 meters avstånd, kommer det istället se ut som att flaggan bara är 100 meter bort.

Varumärke

Vissa lägger en mycket stor vikt i valet av varumärke, medan andra inte kan bry sig mindre. Huruvida du vill välja en golfkikare av ett känt varumärke eller inte är helt upp till dig själv att bestämma. Fördelen med detta är att du kan känna dig mer säker och trygg i att du får en golfkikare som håller måttet, eftersom de mest kända tillverkarna helt enkelt är mer populära av en god anledning. Observera att en märkeskikare däremot kan vara dyrare än golfkikare som kommer från mindre kända leverantörer.

Det finns flera olika faktorer som kommer att vara avgörande för priset. Varumärket är en sådan faktor, men vilka funktioner och finesser som kikaren har kommer också ligga till grund. De golfkikare som kommer från kända tillverkare håller oftast en högre kvalitet och kan erbjuda fler välfungerande egenskaper än andra. Så behöver dock inte vara fallet, men i de flesta fall stämmer det överens väldigt bra.

Vilken golfkikare är bäst för dig?

Att säga vilken golfkikare som är bäst för just dig är lika svårt som att säga hur mycket en golfkikare kommer att kosta. Orsaken till detta är helt enkelt för att det är dina behov som kommer att styra. En kikare som är utmärkt för din golfkompis kanske inte passar dig lika bra. Innan du väljer en modell är det därför viktigt att du ställer dig själv några frågor gällande egenskaperna.

Kikare för golf kommer i många olika utföranden. Här kommer du bland annat att behöva fundera på om du vill ha en kikare som är helt vattentät eller om det räcker med att den är vattenresistent. Du behöver även titta på hur det ser ut när det gäller texter. En golfkikare är utrustad med en display där du kommer att få nödvändig information från din mätning. Om du tycker att det är jobbigt med väldigt mycket text och info (och bara vill se det väsentliga) kan vi rekommendera de alternativ som endast visar avståndet. Har du däremot inga problem med text och gärna vill få ständiga uppdateringar finns det även de modeller som skickar ut notiser på en återkommande basis.

En annan sak som du måste fundera över är hur behändig du vill att golfkikaren ska vara. Kommer du att ha den placerad i din bag största delen av tiden eller kommer du att vilja ha den i fickan? Om du vill ha kikaren i fickan gäller det att den är liten och lätt. Kikaren får inte vara i vägen eller skapa obehag när det är dags för dig att slå. Här kommer du också att kunna välja mellan kikare som är stående eller liggande. Frågar du oss skulle vi vilja säga att de liggande modellerna är de bästa, men anledningen till detta är främst för att du får en mycket stadigare hand och känsla.

Med det sagt är det alltså dina behov och önskemål som kommer vara avgörande för vilken golfkikare som är den bästa för dig. Fundera på vad du tycker är viktigt och vilka funktioner som du kan klara dig utan.

Vanliga frågor om golfkikare

Det är inte ovanligt att ha en hel del frågor och funderingar innan man ska köra en golfkikare för första gången. Här nedan kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren.

Vem behöver en golfkikare?

En golfkikare passar den som vill kunna mäta avståndet på golfbanan. Det kan till exempel handla om att man vill veta vilken klubba som man ska välja näst eller att man vill kunna låsa en mätning på ett visst mål, som en flaggstång

Vilken golfkikare ska man välja?

Vi rekommenderar att du väljer en golfkikare som har de egenskaper och funktioner som du är i behov av. Det finns både dyrare och billigare modeller att välja mellan, men också kikare och avståndsmätare golf från olika tillverkare. Sätt din budget innan du börjar leta, så blir beslutsprocessen mycket enklare.

Hur drivs en golfkikare?

Det vanligaste är att golfkikare drivs med hjälp av ett uppladdningsbart batteri. Titta på vilken batteritid som avståndsmätaren har innan du väljer, speciellt om du brukar spendera många timmar på golfbanan.

Sammanfattning

Nu har du kommit till slutet av vårt bäst i test och vår köpguide för bästa golfkikaren. Förhoppningsvis har du nu tillräckligt mycket kunskap och information för att hitta den bästa kikaren för dig och ditt spelande. Här kan du hitta olika modeller med olika egenskaper och i varierande prisklasser. Genom att göra på detta sätt kan vi säkerställa att vi erbjuder åtminstone en produkt som kommer att passa alla.

Med en golfkikare blir du helt enkelt en mycket tryggare och duktigare spelare. Kikarna kan användas av både avancerade spelare såväl som nybörjare som vill få lite extra stöd och hjälp. Observera att du behöver ha en golfkikare som är godkänd för turneringar om du planerar att använda den i samband med detta.

Uppdaterad 2022-12-27