Bästa golfkläder till dam

Snygga golfkläder till dam finns i en mängd olika modeller, storlekar och färger. Det som utmärker golfkläder är en snygg stil kombinerat med en god funktion. Golfkläder används på golfbanan för att ge god komfort och rörlighet men många golfkläder passar faktiskt utmärkt att använda även på fritiden. Perfekt för dig som har en aktiv livsstil!

Denna sida innehåller reklamlänkar

Bästa golfkläder dam – Köptips för snygga golfkläder

Här hittar du ett stort utbud av golfkläder, framförallt i märket Under Armour : Golfkläder dam – DinGolf

Kläder i blandade märken (Inesis, Adidas, Footjoy och Titleist) och olika prisklasser : Decathlon golf

Regnkläder

Snygga golfkläder från Pelle P

bästa golfkläder dam

Köpguide golfkläder dam

Olika varumärken

Du kan hitta golfkläder till dam från många olika varumärken. Puma Golf, Peak Performance Golf, J.Lindeberg och G/Fore erbjuder till exempel välsittande och bekväma golfkläder med en feminin design tillverkade i funktionella material. Golfkläder till dam finns i både stora och små storlekar och du kan hitta allt från tröjor, byxor och shorts till klänningar och kjolar. För att kläderna ska hålla sig fina länge bör du följa de skötsel- och tvättråd som finns på kläderna.

Hög kvalitet, god funktion och bekväm passform

Vad är viktigt att tänka på när man ska köpa nya dam-golfkläder? Satsa gärna på kläder av hög kvalitet. Det behöver inte betyda att kläderna måste kosta mycket pengar, det finns också högkvalitativa och billiga golfkläder till dam.

Golfsäsongen är lång, från tidig vår till sen höst. Du behöver alltså golfkläder för många olika väder och temperaturer, och det finns golfkläder till dam både till hösten, våren och sommaren. En varm sommardag passar lätta och svala kläder och en kallare dag på golfbanan kan du behöva ett par byxor och en jacka i ett vind- och vattenavvisande material.

Det är inte bara golfsäsongen som är lång, även en dag på golfbanan brukar bli lång. En golfrunda tar ju som bekant några timmar. Du behöver alltså kläder av god funktion. Kläderna ska vara tillverkade av material som andas och leder bort fukt. Materialen i kläderna bör också vara fuktavvisande och snabbtorkande. Då håller du dig torr och bekväm under hela runda. Ofta är det en bra taktik att välja lager-på-lagerprincipen när du ska ut på en lång golfrunda. Då kan du enkelt ta av och på kläderna efter hand. Det är också viktigt att kläderna ger dig en optimal rörelsefrihet så att du inte känner dig begränsad när du ska svinga golfklubban.

Design och stil

Det traditionella golfmodet är ganska strikt och konservativt med stilrena linjer och sobra färger. Klassiska golfkläder är ofta vita, svarta och blåa. Golfmodet har dock ändrats mycket under de senaste åren. I dag kan du hitta riktigt coola golfkläder till dam i olika modeller. Det finns mönstrade kläder och det finns kläder i glada färger som rosa, gult och grönt. Det kan dock vara bra att känna till att det fortfarande finns golfklubbar med klädkoder. Det är inte så vanligt i Sverige, men det förekommer utomlands. Är du osäker på vad som gäller på en golfklubb brukar det finnas information på klubbens webbsida.

Golfbyxor och golfshorts

Golfbyxor- och shorts finns i en mängd olika modeller och färger. Du kan hitta byxor med raka ben men det finns också byxor som är mer åtsittande. Byxor finns också i många olika längder, från vanliga byxor till capribyxor och korta golfshorts. Ett par capribyxor slutar strax under knäna. Satsa gärna på byxor med en lite högre midja. Det gör dem extra bekväma och det ger också en smickrande passform. Många golfbyxor, både långa byxor och shorts, har smarta fickor, både fram och bak.

Golfklänningar och golfkjolar

En golfklänning är mycket bekväm att ha på sig när det är varmt ute. Även här finns en mängd olika modeller och färger. En golfklänning ska vara tillverkad i ett fuktavledande och ventilerande material och den ska vara mjuk och stretchig för att ge en optimal rörlighet. Golfklänningar finns i många olika modeller och färger. Många klänningar har också flera smarta detaljer. Det kan vara allt från dolda fickor till inbyggd UV-faktor och breda linningar för extra skön komfort och fina formande egenskaper.

Golfkjolen är också ett populärt alternativ på golfbanan när det är varmt ute. Kjolarna finns i många olika modeller och längder. Stilen, mönstret och färgen är så klart viktiga men kjolen ska också vara tillverkad i ett stretchigt material med fuktavvisande egenskaper för en optimal komfort. Kombinera golfkjolen med en matchande golftröja. En riktigt varm dag kan du också välja att använda ett golflinne och är det ruggigt ute tar du med dig överdragsjacka i ett funktionsmaterial.

Många golfklänningar och golfkjolar har innershorts för en extra god komfort och rörlighet. Det gör att du kan röra dig bekvämt både när du går och när du svingar golfklubban.

golfkjol

[dfrcs name=”golfklänning”]

Golftröjor och golflinnen

Tröjor finns också i många olika modeller och du kommer snabbt att hitta dina favoriter. En golftröja med lång ärm är skön att ha på sig på golfbanan när det är lite kallare ute och skiner solen passar en tröja med kort ärm eller ett linne. Även när det kommer till tröjor kan du välja både mer klassiska varianter i färgerna vitt, svart och blått eller med trendiga med kreativa mönster och starka färger. En varm sommardag är det skönt att bära ett golflinne. När du ska köpa ett golflinne ska du leta efter ett linne tillverkat i ett funktionsmaterial och i en stil som passar dig. Du kan också hitta golftröjor och golflinnen till dam med snygga detaljer som till exempel kragar och knappar. Välj helt enkelt den modell och stil som passar dig bäst!

[dfrcs name=”golftröjor dam”]

Golfskor

Det finns många snygga golfskor till dam. Golfskorna ska vara stabila att gå i. De ska ge dig ett bra fäste mot underlaget och de ska så klart ha en riktigt skön passform. Det är inte roligt att ha trötta och tunga fötter på golfbanan. Du kan välja skor med dubbar eller med en mönstrad sula. Dubbar på skorna fäster bättre i gräset och detta är särskilt viktigt under blöta och fuktiga förhållanden.

Golfaccessoarer

Matcha gärna dina nya golfkläder med snygga golfaccessoarer. Vad sägs om ett par eleganta solglasögon eller en fin solskärm? Accessoarerna är inte bara snygga detaljer till din golf-outfit, de fyller också en funktion. Solglasögon och en solskärm eller en keps skyddar skönt mot solens strålar.

Frågor och svar om golfkläder dam

Vilka är de bästa golfkläderna för kvinnor?

Det finns ett stort sortiment av riktigt bra golfkläder till kvinnor. Golfklänningar- och kjolar uppskattas av många. De ger stor rörlighet och skön komfort när det är varmt ute.

Hur ska man klä sig för golf?

Golfkläder ska ha en skön komfort, ge stor rörlighet och vara tillverkade i funktionsmaterial som andas och transporterar bort fukt.

Hur viktigt är det med bra golfskor?

Ett par golfskor hjälper dig att få ett bra fäste mot gräset för att kunna stå stabilt genom hela golfslaget. Skorna ska också ge fötterna en bra stötdämpning och vara bekväma att gå långa sträckor i.
golfkläder dam

Författare:

Andreas Börjesson

Faktakontrollant:

Nils Konradsson

Uppdaterad

Testvinnare Golfkläder Dam

Bäst i test – test pågår

Rulla till toppen