Bästa golfskorna – Golfskor bäst i test 2023

Innehåller reklamlänkar från Amazon.se.

Att spela golf har länge varit ett stort intresse för många människor och när du spelar golf är det viktigt att du har rätt typ av utrustning. Marknaden för golfutrustning är mycket stor och det finns mängder med saker att välja mellan. Ett utbud som kanske utmärker sig lite extra är golfskor. Här hittar du olika modeller från olika tillverkare och att hitta de absolut bästa kan vara ganska knepigt. Här gäller det att du får en hög komfort, en bra passform och ett ordentligt grepp. Skorna behöver passa just din fot för att de ska vara bekväma och kunna användas länge på golfbanan.

Bästa golfskorna herr just nu

Top 3 bästa golfskorna för herrar

ECCO herr biom hybrid 3 GTX

Golfskor bäst i test

Footjoy FL Raven SL

Bästa golfskorna 2021

ECCO Biom Hybrid 3

Golfskor från ECCO

Bästa golfskorna dam just nu

Top 3 bästa golfskorna för damer

ECCO dam Biom hybrid 3

Bästa dam golfskor 2021

Under Armour dam Fade Sl Sun

Golfskor bäst i test för dam

Footjoy dam Dryjoys golfskor

Footway bästa golfsko för damer

Topp 6 bästa golfskorna 2021

I detta bäst i test kommer vi att gå igenom sex stycken olika modeller. Vi listar först tre favoriter för herrar och därefter tre favoriter för damer.

Golfskor för Herrar

1. ECCO herr biom hybrid 3 GTX

Ecco Biom Hybrid 3 GTX är ett par golfskor för herr som är tillverkade i det högkvalitativa materialet Gore-Tex och läder. Det gör att skorna håller en mycket hög kvalitet och att de är mjuka i passformen. Tack vare att de är vattentäta kommer du inte heller behöva oroa dig för att bli blöt om fötterna när du är ute på golfbanan.

Fördelar

 • Vattentäta.
 • Tillverkade i läder och Gore-Tex.
 • Snygg och modern design.

Nackdelar

 • Kan upplevas små i storleken.

2. Footjoy FL Raven SL

Nästa herrsko som vi ska titta närmare på är Footjoy FL Raven SL. Här får du en sko som är mycket lättviktig, vilket gör att den är enkel att bära och ger en fantastiskt bra komfort. Tack vare materialet i mesh får du också en ordentlig andningsförmåga och komfort under många timmar. Footjoy FL Raven SL är utrustad med en mellansula i EVA som ger dig en bra dämpning och stabilitet i hela foten. Yttersulan består av Versa-Trax och med ett dragelement som ger dig mer flexibilitet och mångsidighet.

Fördelar

 • Utrustad med helrundad tå och tåfjäder.
 • Modern design.
 • Finns i många storlekar.

Nackdelar

 • Yttersulan behöver ett förbättrat grepp.

3. ECCO Biom Hybrid 3

ECCO Biom Hybrid 3 är ett par golfskor som är tillverkade med en modern teknik för att lämpa sig för alla typer av golfare. Skorna är vattentäta tack vare Gore-Tex-materialet och detta har tillverkaren sedan lyckats kombinera med en bra andningsförmåga. Med BIOM NATURAL MOTION-teknik kan du som spelare komma ännu närmare marken och på så sätt få ett förbättrat spel. Skorna är mycket starka och hållbara, vilket gör att de är ypperliga för den som vill använda samma skor under en längre tid. Här finns även ett ECCO Tri-Fi-Grip i tre zoner – roterande stöd, stabilitet och hållbarhet.

Fördelar

 • Vattentäta.
 • Bra hållbarhet och andningsförmåga.
 • Anti-mikrobiell ortolitinläggssula för bättre dämpning.

Nackdelar

 • Hårda sömmar vid häl som kan orsaka skavsår.

Golfskor för Damer

1. ECCO dam Biom hybrid 3

Nu är det dags att titta på vilka som är de bästa golfskorna för damer. Den första modellen som vi ska ge oss in på är ECCO dam Biom hybrid 3. Med dessa skor får du en produkt som är tillverkad i Gore-Tex Bau och det säkerställer också att de är helt vattentäta. För att du ska få en så optimal stabilitet som möjligt har ECCO även sett till att utrusta skorna med en Tri-Fi-greppsula. Övermaterialet på skorna består av läder och därför får du en bra hållbarhet och en ordentlig andningsförmåga. Insättningssulan är dessutom förbättrad och mer anatomiskt formad.

Fördelar

 • Tillverkade i Gore-Tex Bau.
 • Ordentlig stabilitet.
 • 3 års garanti på vattentäthet.

Nackdelar

 • Smala i foten.

2. Under Armour dam Fade Sl Sun

Under Armour dam Fade Sl Sun är ett par riktigt snygga och praktiska golfskor som blir dina för cirka 700 kronor. Priset varierar väldigt mycket beroende på vilken butik som du använder dig av. Skorna är tillverkade i ett övre material som är otroligt slitstarkt och här finns också en utomordentlig bärkomfort. Oavsett vilket underlag som du befinner dig på kommer du få ett riktigt bra grepp och genom att ta bort spikar från yttersulan får du en bättre bärkomfort.

Fördelar

 • Klassiska golfskor med modern touch.
 • Mycket slitstarkt material.
 • Bra bärkomfort.

Nackdelar

 • Ej helt vattentäta.

3. Footjoy dam Dryjoys golfskor

Är du på jakt efter ett par snygga och klassiska golfskor är det Footjoy dam Dryjoys golfskor som vi kan rekommendera. Med dessa skor kan du vara säker på att dina fötter alltid är torra, eftersom de är helt och hållet vattentäta. På så vis kan du spela i precis vilka väderförhållanden som du vill. Footjoy dam Dryjoys golfskor är också tillverkade i ett fullnarvskinn som gör skorna behagliga att ha på sig. Skinnet formar sig efter din fot och ger en perfekt passform. Till innerfodret har Footjoy valt att använda sig av DriLex-material och sulan är tillverkad i PU-FitBed.

Fördelar

 • Helt vattentäta.
 • DriLex-material på insidan.
 • Garanti på vattentäthet i 2 år.

Nackdelar

 • Kan upplevas som trånga eller för långa.

Viktigt att tänka på när du köper golfskor

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa golfskor. Till att börja med är det viktigt att skorna du väljer verkligen sitter bra. Under en golfrunda är det dina fötter som kommer att vara den delen av din kropp som tar emot mest slitage, förutsatt att du tar dig igenom alla de 18 hålen. Det finns ingen regel som säger att du måste ha på dig klassiska golfskor för att få spela, men tittar du på de etiska reglerna skulle nog dessa säga annorlunda. Sam Snead är ett riktigt bra exempel på detta. Han valde att vid många tillfällen spela utan golfskor överhuvudtaget, för att på så vis motverka en snabb rotation.

Att dina golfskor sitter bra är naturligtvis viktigt, men det är också viktigt att du hittar skor som passar dina behov. Spelare som lägger ner mycket tid och engagemang på sporten rekommenderas att lägga lite mer pengar på golfskorna och orsaken till detta är helt enkelt för att fötterna kommer att spendera mer tid i skorna än om du bara spelar vid enstaka tillfällen. De bästa golfskorna för dig är de skor som gör att du trivs bra på banan och som till och med gör att ditt spel förbättras.

Det är dock inte alla golfskor som kommer att kunna ge dig ett förbättrat spel. Det kan skilja sig väldigt mycket mellan de olika modellerna och alla har de tillverkats med olika tekniker. Det finns till exempel golfskor som är tillverkade i olika material. Det vanligaste är dock syntet eller skinn. Tittar vi på underhållet är det skinnskorna som kommer att kräva mest. Här behöver du bland annat använda dig av läderbalsam för att säkerställa att skorna håller sig mjuka. Dock har skinnskor en mjukare känsla kring foten och de har också en mycket bra andningsförmåga.

Tittar vi på syntetskorna så kommer en av fördelarna vara att de behåller formen betydligt bättre. Syntetskorna kommer inte att töjas och de drar inte heller till sig vatten på samma sätt. De kräver dessutom mindre underhåll och är billigare i inköp om du jämför med skinnskorna.

Huruvida skinnskor är bättre än syntetskor är svårt att säga och frågar du oss skulle vi rekommendera att du utgår från ditt eget intresse.

Pris på golfskor

Precis som med många andra produkter som recenserats så kommer priset att variera väldigt mycket när det kommer till golfskor. Marknaden erbjuder golfskor i alla möjliga prisklasser och det finns skor som lämpar sig för alla plånböcker. Det finns många faktorer som kan påverka priset, t.ex. valet av tillverkare eller valet av material. Du kan hitta golfskor för cirka 500 kronor och du kan också hitta golfskor för 2000 kronor och uppåt.

Kvalitet

Eftersom du troligtvis kommer att använda dig av dina golfskor under många timmar och under en längre tid är det viktigt att du väljer skor av hög kvalitet. Kvaliteten kommer inte bara att vara avgörande för hur länge du kommer kunna använda skorna, utan den är också en avgörande faktor när det kommer till bekvämlighet. Står du och velar mellan ett par golfskor i en högre och lägre prisklass rekommenderar vi att du väljer de förstnämnda. Det kan skilja några enstaka hundralappar mellan de båda skorna, men när det kommer till kvaliteten kan det skilja enormt.

Varumärke

Många golfspelare lägger stor vikt vid vilket varumärke som används, men frågar du oss skulle vi säga att varumärket inte har någon större betydelse. Det som är viktigt är att du har golfskor som du tycker är bekväma och som har en bra passform, huruvida det är Footjoy eller Puma har mindre betydelse.

Vanliga frågor om golfskor

Det är inte ovanligt att ha en del frågor och funderingar när du ska köpa ett par nya golfskor. Kommer du att beställa över nätet vill du med största sannolikhet att skorna ska vara så perfekta som möjligt. Det är trots allt omöjligt att kunna testa golfskor online, samtidigt som det är just här som du kan få de lägsta priserna. Här nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna om golfskor.

Är äkta material bättre än syntet?

Huruvida du vill använda dig av läder eller syntetiska material är upp till dig själv att bestämma. Golfskor som är tillverkade i läder har oftast en längre hållbarhet och en bättre passform, men de är också dyrare i inköp. Golfskor i syntet är billigare, men formar sig inte alltid efter just din fot, vilket kan skapa obehag.

Är vattentäta golfskor ett krav

Vattentäta golfskor är ett utmärkt golfsko alternativ för dem som vill spela en golfrunda under regn. De har vattentäta egenskaper, vilket innebär att de håller dina fötter torra och bekväma under hela rundan. Det vattentäta materialet gör dem också lätta att rengöra efter användning så att du kan komma tillbaka ut på banan så snart som möjligt.

Bör jag kombinera golfskorna med iläggssulor?

I många fall kan det vara en riktigt bra idé att använda sig av iläggssulor i sina golfskor. Med iläggssulor kommer du bland annat att få en betydligt mer ökad energinivå, men även din hållning och balans blir bättre. Idag finns det ett flertal golfskor som redan har inbyggda iläggssulor med dessa egenskaper.

Är dyra skor bättre?

Du har säkerligen hört uttrycket ”du får vad du betalar för” och detta gäller även i detta sammanhang. Om du betalar lite mer för dina skor kommer du troligtvis också att få skor i en högre kvalitet och med bättre egenskaper. Det behöver dock inte betyda att de är de bästa skorna för just dig. Här gäller det att titta på dina behov och utgå från dessa, inte efter priset.

Sammanfattning

Att köpa golfskor kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det faktiskt kan vara riktigt klurigt. Med vårt bäst i test för bästa golfskorna för herrar och damer kan du hitta ett flertal modeller som håller måttet i alla situationer. Genom ett par riktigt bra golfskor kan du se till att spela bättre, eftersom skorna är avgörande för bland annat stabilitet i sving och för din bekvämlighet. Som vinnare i herrkategorin valde vi ECCO herr biom hybrid 3 GTX och det är tack vare det högkvalitativa och hållbara materialet. Som vinnare i damkategorin valde vi ECCO dam Biom hybrid 3 och det var bland annat för den 100 % vattentätheten och sulan i Tri-fi.

Uppdaterad 2022-12-27