Golfvagn bäst i test 2023 – Köpguide & Test

Välkommen till vår omfattande artikel om de bästa golfvagnarna på marknaden i år! Att hitta den perfekta golfvagnen är avgörande för en smidig och bekväm runda på golfbanan. Med så många märken, modeller och funktioner att välja mellan, kan det vara en utmaning att hitta rätt golfvagn för dina behov.

I denna köpguide med bäst i test har vi gjort det tunga jobbet åt dig och granskat en mängd populära bra golfvagnar, baserat på användarvänlighet, hållbarhet, design och prisvärdhet. Läs vidare för att få en grundlig inblick i de topprankade golfvagnarna och lär dig vad du bör tänka på när du köper bästa golfvagn för dig.

Är det inte en manuell golfvagn du söker så har vi även gjort denna guide med de bästa eldrivna golfvagnarna.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Bästa golfvagn – Bäst i vårt test – Snabblistan

Bästa golfvagn – Hela topplistan

Bäst i test golfvagn
Clicgear 4.0

Clicgear 4.0

 • Vikt: 9,5 kg
 • Antal hjul: 3
 • Mått hopfälld: 60 x 32 x 37 cm
 • Färger: Fyra
 • Förvaringsfack: Ja

Ca pris: 3800 kr

Det finns många nöjda golfare runt om i landet som kan vittna om att golfvagnen Clicgear 4.0 är en bra följeslagare på golfbanan. Betygen på golfshopparna är höga och nästan varje kundomdöme är positivt.

Den här golfvagnen kan vara den mest populära på den svenska marknaden. Efter att ha undersökt den här produkten i detalj förstår vi varför. Tillverkaren har kombinerat mängder av innovativ teknik för att skapa en rakt igenom praktisk, lättanvänd och givetvis också hopfällbar golfvagn.

Det första vi ska nämna är att Clicgear 4.0 har en hopfällning som är riktigt smart. Att en golfvagn ska gå att fälla ihop till ett litet format är ju centralt, och så är det med den här modellen. Den blir både kompakt och liten i hopfällt läge.

Hur är då den här produkten på banan? Den har flera egenskaper som bidrar till enkel användning. Med tre hjul blir vagnen både stabil och lättmanövrerad. Den har också rejäla remmar i silikon för bagen (oavsett storlek!) och den rullar lätt i olika terräng tack vare de stora hjulen.

Vi tycker överlag att tillverkaren bjuder på mycket kvalitet. Du kan justera handtaget och du har gott om plats för dina saker i det stora förvaringsnätet. Stor flaskhållare, stabilt paraplyställ – Clicgear tänker också på detaljerna. Vi måste också nämna att bromssystemet är uppdaterat för att hålla längre.

Kundomdömena är som sagt mycket goda. Att vagnen är så kompakt hopfälld är en sak som nämns. Att den är stabil och lättrullad är andra. Det som ibland nämns som en nackdel är vikten. Samtidigt är det här en golfvagn i robust och stabilt format så att den väger över genomsnittet (9,5 kg) får nog ses som naturligt.

Vi tycker att Clicgear 4.0 erbjuder utmärkt kvalitet på många sätt och kan därför utse den till bäst i test i vår genomgång av golfvagnar. Som en extra bonus kan du välja mellan flera färger! Vi kan definitivt rekommendera den här modellen om du letar efter en hopfällbar golfvagn av högsta kvalitet.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kompakt hopfälld
 • Lättrullad
 • Robust och genomtänkt
Nackdelar
 • Något tung
Minsta golfvagn
Caddytek Caddylite

Caddytek Caddylite

 • Vikt: 8,1 kg
 • Antal hjul: 3
 • Mått hopfälld: 41 x 35 x 53 cm
 • Färger: Fyra
 • Förvaringsfack: Ja

Ca pris: 2400 kr

Om du letar efter en golfvagn som tar en extremt liten plats hopfälld kan vi rekommendera Caddytek Caddylite. I vårt test är den här modellen den som har de minsta måtten i hopfällt format. Därför blir den bäst i test för minsta golfvagn.

I vår genomgång av den här produkten är det fler saker som har imponerat på oss. Vi tycker överlag att Caddylite har många fördelar och dessutom är priset enligt oss mycket fördelaktigt.

Vi har tittat på hur Caddytek Caddylite beter sig på banan. Med dess tre stora hjul rullar den lätt och är lätt att manövrera. Den har också en bred och stabil hjulbas för mindre ansträngning. Hjulbasen är faktiskt hela 81 cm, vilket är bredast på marknaden.

Ergonomi är en annan viktig aspekt med en golfvagn. Caddylite har ett justerbart handtag som du kan justera för bästa ergonomi. Tillverkaren har också försett sin modell med en smart handbroms. Vi måste även nämna att vikten (8,1 kg) är ganska låg. Den relativt låga vikten beror på att chassit är i aluminium.

Med alla dessa egenskaper tycker vi att den här vagnen är mycket lätt att använda på banan. Den är helt enkelt smidig att köra i terrängen.

Vi har också tittat på extrautrustningen på produkten. Här finns mycket att säga. I konsolen vid handtaget finns en förvaringslåda, plats för mobil, scorekortshållare, hållare för dricksflaska och paraplyhållare – helt enkelt allt golfaren behöver!

Hur är då vagnen att fälla ihop? Caddytek har konstruerat en mekanism med fällning i ett steg. Med ett enkelt handgrepp förvandlar du vagnen till ett mycket kompakt format på 41 x 35 x 53 cm.

Det är många användare som är nöjda med Caddylite. Kundbetygen är höga och bland fördelar märks att den är enkel att fälla ihop, att den är stadig och att den är lättmanövrerad och lättrullad. Vi instämmer med användarna. Det här är en hopfällbar golfvagn av hög kvalitet i alla delar och vi kan rekommendera den till alla golfare som letar efter en lättanvänd modell.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kompakt hopfälld
 • Hög kvalitet
 • Tillbehör medföljer
Nackdelar
 • Framhjulet är inte ledat
Bästa kompakta
Europa SLIM

Europa SLIM

 • Vikt: 6,9 kg
 • Antal hjul: 3
 • Mått hopfälld: 70 x 60 x 20 cm
 • Färger: Två
 • Förvaringsfack: Nej

Ca pris: 3000 kr

Är det viktigt för dig att din golfvagn blir så liten som möjligt hopfälld? Vill du samtidigt ha en riktigt stabil och robust golfvagn som klarar all terräng med sina stora hjul och sin låga vikt? Då kan vi rekommendera modellen Europa SLIM. Den är vårt val som bästa kompakta golfvagn.

Vi har undersökt den här golfvagnen i detalj med avseende på dess egenskaper. Det första vi måste nämna är att den har ett mycket stabilt format. Med en bred hjulbas och stora hjul både baktill och framtill välter den här modellen inte i första taget. Konstruktionen gör också att den blir lättare att manövrera i besvärlig terräng.

Samtidigt som modellen erbjuder stabilitet är den lätt. Med sin ram i aluminium väger den inte mer än 6,9 kg och det tycker vi är imponerande. Låg vikt är bra ute på banan men också vid hopfällning och transport. 

Mekanismen för hopfällning är en annan sak som vi tycker är imponerande. När du fäller den viks hjulen in automatiskt och den totala höjden blir inte mer än 20 cm. Det är rekord bland de golfvagnar vi har testat. Den blir helt enkelt mer eller mindre platt. Perfekt för dig som reser mycket för att spela golf!

Vi har hittat fler utmärkta egenskaper med denna produkt. En är att du har en smart fotbroms att använda för parkering. En annan är de praktiska remmarna som gör att vagnen passar alla bagar. Dessutom kan du välja mellan två färger, vit respektive svart!

Vi anser att Europa SLIM erbjuder hög kvalitet och flera smarta funktioner till ett bra pris. Nackdelarna är inte många. En nackdel vi måste nämna är att vagnen har begränsat med plats för förvaring. Vid styret finns dock en ”platta” med dryckeshållare, bollar, peggar med mera.

Vårt betyg på den här modellen är mycket positivt och vi kan rekommendera den för dig som söker en lättanvänd och lättrullad vagn med mycket smidig hopfällning till ett kompakt format. Vi tycker också att priset är mer än överkomligt, även om det här inte är någon billig golfvagn. Vi hade dock önskat en smartare lösning för förvaring.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Endast 20 cm hög hopfälld
 • Lågt vikt
 • Stabil och lättrullad
Nackdelar
 • Begränsat med förvaring
Smidigaste golfvagn
Caddytek Explorer V8

Caddytek Explorer V8

 • Vikt: 6,3 kg
 • Antal hjul: 4 hjul
 • Mått hopfälld: 44 x 61 x 34 cm
 • Färger: Fyra
 • Förvaringsfack: Ja

Ca pris: 2000 kr

Caddytek Explorer V8 är en av de mest populära hopfällbara golfvagnarna i Sverige och Norden. Enligt oss finns det goda grunder till det. Bland golfvagnar är det nämligen få som är så smidiga att använda som denna modell.

Caddytek Explorer V8 har, tvärtemot vad namnet kanske säger, ingen motor. Det krävs dock ingen större styrka för att manövrera vagnen runt banan. Letar du efter en mycket lättanvänd vagn för dina rundor är Caddytek Explorer V8 en vi kan rekommendera.

I vårt test har vi tittat på alla egenskaper med Explorer V8. Det första som sticker ut är givetvis att vagnen har fyra hjul. Det är inte alla som uppskattar den konstruktionen men vi tycker att den kan passa alla som vill ha en stabil och lättrullad vagn – en smidig vagn helt enkelt.

Hjulen är för övrigt av det större formatet vilket gör vagnen lättrullad. Dessutom har hjulen kullager. Det är möjligt att en del golfare skulle önska ledade framhjul. Explorer V8 har inte sådana, men det går att justera bredden mellan framhjulen för att anpassa stabilitet och balans.

Om vi tittar på tillbehör så har den här modellen en hel del sådana. Paraplyhållare, hållare för scorekort, hållare för flaska, nätkorg samt förvaringsfack finns med vid styret, vilket för övrigt naturligtvis kan justeras. Det är faktiskt inte nog med det. Caddytek Explorer V8 har också en större korg med kylfack.

Det är mycket vi tycker är just smidigt med den här vagnen. Funktionen för hopfällning är inget undantag. Det krävs två handgrepp och 5–10 sekunders arbete för att både fälla ihop och fälla ut vagnen. I hopfällt format tar den verkligen inte mycket plats. Formatet är faktiskt så litet som 44 x 61 x 34 cm och det tycker vi är imponerande.

Caddytek är i vår mening ett riktigt bra val om du letar efter en golfvagn med bekväm användning, litet format hopfälld och med många smarta tillbehör. Vi är inte ensamma om att uppskatta Caddytek Explorer V8. Kundomdömena och recensionerna från köpare är nästan enbart positiva. Smidig och stadig är nyckelord i omdömena.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stabilt format
 • Lätthanterlig med låg vikt
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Inte ledade hjul framtill
Bästa med automatisk hopfällning
BIG MAX Autofold

BIG MAX Autofold

 • Vikt: 8 kg
 • Antal hjul: 3
 • Mått hopfälld: 78 x 23 x 60 cm
 • Färger: En
 • Förvaringsfack: Ja

Ca pris: 4000 kr

Den stora konkurrensfördelen med golfvagnen BIG MAX Autofold är att den är extremt lätt att fälla ihop. I vår genomgång av den här golfvagnen har vi dock hittat fler fördelar än så.

BIG MAX är en golfvagn med en minimalistisk design som åtminstone vi tycker har en attraktiv utformning. Samtidigt är den stabil och stadig med en mycket gedigen konstruktion som gör dina golfrundor lite lättare och bekvämare. Vi anser att den här vagnen är en av de mest välbyggda som finns på marknaden.

Vi tycker också att vagnen har en genomtänkt design sett till hjulbas och hjul. Den har tre hjul med två stora, lättrullade hjul baktill och ett mindre framtill. Med justerbart handtag kan du ställa in perfekt höjd för bästa ergonomi och kraft.

Hur är det med tillbehör? Tillverkaren BIG MAX snålar aldrig med kvalitet när det gäller kringutrustning. Vid styret sitter en rejält tilltagen konsol med ett rymligt förvaringsfack och en mängd möjligheter att fästa tillbehör.  

Då återstår att berätta hur mekanismen för hopfällning fungerar. Det krävs två snabba handgrepp för att fälla ihop vagnen till formatet 78 x 23 x 60 cm. Lite kort förklarat blir vagnen mer eller mindre ”platt”. Det som är det fiffigaste med mekanismen är att hjulen fälls in automatiskt. Det finns alltså inget behov av att ta av hjulen.

Har vi hittat några nackdelar med BIG MAX Autofold? En nackdel är att den väger något över genomsnittet. Vi tycker dock inte att det är något problem ute på banan. Priset kan möjligen vara en annan nackdel. Den här vagnen är den dyraste i vårt test. Samtidigt anser vi att du får mycket kvalitet för priset.

Golfare över hela världen är mycket nöjda med BIG MAX. Vi har tittat på recensioner och det är tydligt att många uppskattar vagnens egenskaper och inte minst mekanismen för hopfällning. Även branschtidningar har uppmärksammat BIG MAX Autofold. Till exempel har Golf Digest utsett den till Editor’s Choice.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Automatisk hopfällning
 • Lätt att använda
 • Lättrullad på banan
Nackdelar
 • Något tung sett till design
 • Dyrast i vårt test
Bästa budgetval
Inesis Golfvagn

Inesis Golfvagn

 • Vikt: 3,5 kg
 • Antal hjul: 2
 • Mått hopfälld: 87,5 x 45 x 36 cm
 • Färger: En
 • Förvaringsfack: Nej

Ca pris: 750 kr

Om du inte går så många rundor per år, eller bara vill prova på att använda vagn istället för bärbag, är en investering på flera tusen kronor kanske inte helt optimal. Då kan ett budgetval som Inesis golfvagn vara ett alternativ.

Den här golfvagnen är mycket avskalad. Den har egentligen bara det allra mest nödvändiga. Vi tycker dock att den gör sitt jobb på ett mycket bra sätt till ett riktigt bra pris. Vi anser därför att den är bästa budgetval.

Om vi tittar på den här modellen i detalj, vad kan vi berätta? Inesis modell har två hjul, enkla hållare för bagen, hållare för scorekort och bollar samt ett enkelt handtag. Hjulen är relativt små och vagnen tar upp en del plats hopfälld.

Det låter kanske som att produkten inte håller måttet? Vi tycker att det finns vissa brister i stabiliteten och att det kan vara lite besvärligt att manövrera vagnen i olika terräng på grund av att den bara har två hjul av det mindre slaget. Vagnen är i vår mening heller inte så ergonomisk.

Mot detta väger vi den extremt låga vikten på 3,5 kg, att den går att fälla ihop med en handrörelse samt givetvis det låga priset. Du hittar ingen billigare hopfällbar golfvagn på marknaden idag.

Kunder från både Sverige och andra delar av världen är generellt mycket nöjda med Inesis produkt. Betyget ligger på en bra bit över 4 av 5. Den låga vikten, att den är lätt att använda och att priset är rätt är omdömen som återkommer i kundrecensioner.

Vi tycker att Inesis golfvagn är mycket prisvärd. Du får räkna med en något lägre kvalitet överlag, men priset är mycket fördelaktigt. Vi kan rekommendera denna modell för dig som är nyfiken på att börja använda en golfvagn på banan.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Oslagbart pris
 • Mycket lätt
 • Enkel att fälla ihop
Nackdelar
 • Bara två hjul
Bästa golfvagn för barn
Inesis Junior

Inesis Junior

 • Vikt: 2,5 kg
 • Antal hjul: 2
 • Mått hopfälld: 82 x 43 x 28 cm
 • Färger: En
 • Förvaringsfack: Nej

Ca pris: 500 kr

För barn kan det vara besvärligt att bära runt en bärbag på banan. Det kan helt enkelt kännas väldigt tungt efter ett tag. Samtidigt är en traditionell golfvagn för vuxna inte något reellt alternativ. 

Vi har hittat en hopfällbar golfvagn för barn som erbjuder kvalitet till ett bra pris. Det handlar om Inesis Junior. Sett till vad du får för pengarna kan vi rekommendera denna produkt och vi kan utse den till bästa golfvagn för barn.

Det vi anser är viktigast i en golfvagn för barn är låg vikt och att den är lätt att manövrera. För Inesis Junior tycker vi att vi kan bocka för båda dessa egenskaper. Den här produkten väger faktiskt inte mer än 2,5 kg! 

Samtidigt påverkar den låga vikten inte stabiliteten särskilt eftersom konstruktionen är välbalanserad. Bra att veta är att konstruktionen gör att det kan kännas mer bekvämt att skjuta vagnen framför sig än att dra den bakom sig.

Vilka ytterligare skäl har vi för att utse Inesis Junior som bästa golfvagn för barn? Att den är hyfsat enkel att fälla ihop och tar hyfsat liten plats är två saker. Vi anser också att priset är en viktig faktor. Det här är verkligen en billig golfvagn!

Givetvis har vi identifierat nackdelar i vårt test. En nackdel att nämna är att ergonomin kan bli något lidande på grund av att styret bara kan justeras i höjdled. Att vagnen bara har två hjul kan vi också nämna som en nackdel. Vi tycker också att det brister lite i den allmänna kvalitetskänslan.

Om vi tittar på kundomdömen och recensioner är betygen genomgående av det högre slaget med betyg över 4,5 av 5. Vi är benägna att hålla med. Vi anser att Inesis Junior är utmärkt för barn och kan rekommendera den.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mycket billig
 • Mycket lätt
Nackdelar
 • Bara två hjul
 • Inte så kompakt hopfälld
bästa golfvagnen

Köpguide golfvagn

När du köper en golfvagn är det viktigt att tänka på flera faktorer för att hitta den bästa vagnen för dina behov och preferenser. Här är några av de viktigaste aspekterna att överväga:

 1. Typ av golfvagn: Det finns huvudsakligen två typer av golfvagnar: manuella och elektriska. Manuella vagnar är ofta lättare och billigare, medan elektriska vagnar erbjuder bekvämligheten av att förflytta sig utan ansträngning. Välj en typ som bäst passar din spelstil, budget och fysiska förmåga.
 2. Vikt och storlek: En lätt och kompakt golfvagn är enkel att transportera och förvara. Tänk på vagnens vikt och storlek när den är hopfälld, så att den enkelt kan passa in i ditt bagageutrymme eller förvaringsutrymme.
 3. Hållbarhet och material: En golfvagn av hög kvalitet bör vara tillverkad av robusta och slitstarka material, såsom aluminium eller stål. Detta garanterar att vagnen kan klara av påfrestningar under många år på golfbanan.
 4. Hjul och terräng: Golfvagnar finns med två, tre eller fyra hjul. Trehjuliga vagnar är vanligtvis mer stabila och lättare att manövrera, medan fyrhjuliga vagnar är mer stabila på ojämn terräng. Se till att hjulen är punkteringssäkra och har tillräckligt med grepp för att klara av den terräng du kommer att möta på din golfbana.
 5. Bromssystem: Ett effektivt bromssystem är viktigt för att säkerställa att din golfvagn inte rör sig när den är parkerad. Välj en vagn med en pålitlig broms, helst en fotbroms eller en handbroms.
 6. Justerbarhet och ergonomi: En justerbar handtagsvinkel och höjd kan förbättra komforten och minska ansträngningen under dina golfrundor. Se till att golfvagnen har ergonomiska handtag och justeringsmöjligheter som passar din längd och greppstil.
 7. Förvaringsmöjligheter: En golfvagn med gott om förvaringsutrymme för dina klubbor, bollar, handskar och andra tillbehör kan göra det enklare att organisera och bära dina saker under rundan. Utvärdera vagnens förvaringskapacitet och extra funktioner, såsom paraplyhållare, dryckeshållare och scorekorthållare.
 8. Pris och garanti: Sist men inte minst, tänk på ditt budgetområde och se till att du får valuta för pengarna. Jämför priser och kvalitet mellan olika märken och modeller. Kontrollera även garantin, så att du har en säkerhet om något skulle hända med din golfvagn.

Kom ihåg att den bästa golfvagnen för dig kanske inte är den dyraste eller den med flest funktioner, utan den som uppfyller dina specifika behov och passar din spelstil och budget. Vare sig du är en erfaren golfare som vill uppgradera din nuvarande vagn eller en nybörjare som letar efter din första golfvagn, är det viktigt att välja en vagn som kommer att göra dina dagar på golfbanan mer bekväma och njutbara.

enkla golfvagnar för uthyrning med 2 hjul

Kvalité

Golfvagnen är som sagt ett viktigt hjälpmedel på golfbanan och förhöjer nöjet med spelet. Bästa golfvagnen håller hög kvalité och hjälper till att skona din kropp från ansträngning. För dig som sedan tidigare har problem med knän eller rygg är val av golfvagn extra viktigt. Samtliga vagnar som placerat sig i vår bäst i test håller hög kvalitet.

Golfvagn med 2, 3 eller 4 hjul

Golfvagnar finns i olika utföranden, och en av de viktigaste skillnaderna mellan dem är antalet hjul. Det finns golfvagnar med 2, 3 eller 4 hjul, och varje typ har sina fördelar och nackdelar. Låt oss titta närmare på skillnaderna mellan dessa golfvagnar:

 1. Tvåhjuliga golfvagnar:
 • Fördelar: Tvåhjuliga vagnar är ofta lättare och enklare att bära än deras tre- och fyrhjuliga motsvarigheter. De är vanligtvis enkla att fälla ihop och tar mindre plats när de förvaras. Dessa vagnar kan vara ett bra alternativ för golfare som vill ha en grundläggande och prisvärd vagn.
 • Nackdelar: Tvåhjuliga golfvagnar är mindre stabila och kan vara svårare att manövrera på ojämn terräng. Du behöver också använda mer kraft för att dra eller skjuta vagnen, vilket kan vara ansträngande under längre golfrundor.
 1. Trehjuliga golfvagnar:
 • Fördelar: Trehjuliga golfvagnar är vanligtvis mer stabila än tvåhjuliga vagnar och lättare att manövrera på golfbanan. De är utformade för att enkelt rullas framåt med mindre ansträngning, vilket minskar belastningen på rygg och axlar. Trehjuliga vagnar har ofta mer förvaringsutrymme och fler funktioner, såsom bromssystem och justerbara handtag.
 • Nackdelar: Trehjuliga golfvagnar kan vara tyngre och större än tvåhjuliga vagnar. De kan också vara dyrare, särskilt om de har många extra funktioner.
 1. Fyrhjuliga golfvagnar:
 • Fördelar: Fyrhjuliga golfvagnar erbjuder högsta stabilitet och balans, särskilt på ojämn terräng och sluttningar. De är enkla att manövrera och rullar mjukt över alla typer av underlag. Fyrhjuliga vagnar har ofta mycket förvaringsutrymme och kan inkludera en mängd extra funktioner för att förbättra din golfupplevelse.
 • Nackdelar: Fyrhjuliga golfvagnar är vanligtvis tyngre och större än både två- och trehjuliga vagnar. De kan också vara dyrare på grund av den ökade stabiliteten och extra funktioner.

När du väljer mellan 2-, 3- eller 4-hjuliga golfvagnar är det viktigt att överväga dina personliga behov, budget och golfbanans terräng. Om du föredrar en lättare och enklare vagn kan en tvåhjulig vagn vara ett bra val, medan en trehjulig vagn ger en bra balans mellan stabilitet och manövrerbarhet. Om du spelar på en bana med mycket ojämn terräng eller vill ha maximal stabilitet så kan en fyrhjulig vagn vara aktuell.

Tillbehör till din golfvagn

Det finns en rad tillbehör som kan förbättra din golfupplevelse och göra din golfvagn mer funktionell och bekväm att använda. Här är några populära tillbehör att överväga att investera i för din golfvagn:

 1. Paraplyhållare: En paraplyhållare är ett användbart tillbehör för att skydda dig och din utrustning från regn och sol under dina golfrundor. De flesta paraplyhållare är justerbara och kan enkelt monteras på din golfvagns ram.
 2. Dryckeshållare: En dryckeshållare håller dina drycker säkra och inom räckhåll när du spelar. Det är ett enkelt och praktiskt sätt att förbli hydratiserad på banan.
 3. Scorekorthållare: En scorekorthållare hjälper dig att hålla koll på dina slag och resultat under rundan. Många scorekorthållare har även fack för att förvara pennor och bollar.
 4. Förvaringsväska: En förvaringsväska eller en organizer kan hjälpa dig att hålla din golfutrustning välorganiserad och lättillgänglig. Välj en väska som enkelt kan fästas på din golfvagn och som har tillräckligt med fack för att rymma alla dina tillbehör.
 5. GPS- eller mobilhållare: En GPS- eller mobilhållare låter dig använda din GPS eller smartphone för att mäta avstånd och få baninformation utan att behöva bära den i handen. Se till att hållaren är kompatibel med din enhet och att den kan monteras säkert på din golfvagn.
 6. Vagnskydd: Ett vagnskydd skyddar din golfvagn från smuts, damm och väder när den inte används. Ett bra vagnskydd bör vara vattentätt och enkelt att sätta på och ta av.
 7. Hjulskydd: Hjulskydd förhindrar att smuts och gräs fastnar på hjulen och kan hjälpa till att förlänga livslängden på din golfvagn. De är särskilt användbara om du ofta spelar på blöta eller leriga banor.

När du köper tillbehör till din golfvagn är det viktigt att kontrollera att de är kompatibla med din specifika vagnsmodell.

golfvagn med tre hjul och tillbehör

Pris på Golfvagnar

Priset på manuella golfvagnar varierar beroende på märke, modell, konstruktion och de funktioner som ingår. Generellt sett är manuella golfvagnar mer prisvärda än elektriska vagnar och erbjuder ett brett spektrum av prisklasser för att passa olika budgetar. Här är en översikt över prisintervallet för manuella golfvagnar:

 1. Lågprisklass (cirka 500-2000 SEK): I den här prisklassen hittar du enkla och grundläggande golfvagnar, oftast med två hjul och färre funktioner. Dessa vagnar är vanligtvis lättare och mindre stabila än dyrare modeller, men de kan vara ett bra alternativ för golfare som vill ha en prisvärd och lättanvänd vagn.
 2. Mellanklass (cirka 2000-5000 SEK): Mellanklassens golfvagnar erbjuder en bra balans mellan pris och kvalitet. I det här prissegmentet hittar du trehjuliga vagnar med mer stabilitet och bättre konstruktion än lågprisvagnar. Dessa vagnar kan inkludera funktioner som justerbara handtag, bromssystem och extra förvaringsutrymme.
 3. Högprisklass (cirka 5000 SEK och uppåt): Högprisklassens manuella golfvagnar är de mest robusta, stabila och funktionella på marknaden. De är ofta tillverkade av högkvalitativa material och har avancerade funktioner som fjädringssystem, fyrhjulskonstruktion och större förvaringsutrymme. I det här prissegmentet hittar du även premiummärken som erbjuder längre garantier och bättre kundsupport.

Det är viktigt att notera att priserna kan variera beroende på var du köper golfvagnen, eventuella kampanjer eller rabatter samt vilka tillbehör som ingår.

Vanliga och bra märken på golfvagnar

De golfvagnar som placerat sig i vår bäst i test är till verkade av välkända varumärken som de flesta golfspelare känner igen. Dessa företag har genom åren byggt ett gott rykte bland golfspelare världen över med produkter av god kvalité och hållbarhet. De golfvagnarna som placerat sig högt i vårt bäst i test kommer från några av dessa kända och välrenommerade varumärken.

 1. Big Max: Big Max är en ledande europeisk tillverkare av golfvagnar och golfutrustning. Företaget är känt för sina innovativa och funktionella golfvagnar, både manuella och elektriska. Big Max erbjuder ett brett utbud av golfvagnar för olika behov och budgetar, från enkla tvåhjuliga vagnar till mer avancerade fyrhjuliga modeller med extra funktioner och förvaringsutrymme.
 2. FastFold: FastFold är ett annat populärt märke som specialiserar sig på golfvagnar och tillbehör. Deras vagnar är kända för att vara lätta, stabila och enkla att fälla ihop och transportera. FastFold erbjuder både två- och trehjuliga vagnar med olika funktioner och prisklasser, så att du kan hitta en vagn som passar dina behov och din spelstil.
 3. MGI: MGI är en australisk tillverkare av golfvagnar som har funnits i över 25 år. De erbjuder både manuella och elektriska vagnar och är kända för sin innovativa design, hållbarhet och användarvänlighet. MGI golfvagnar kommer ofta med avancerade funktioner som elektroniska bromssystem, justerbara handtag och GPS- och mobilhållare.
 4. Clicgear: Clicgear är ett välkänt märke som erbjuder högkvalitativa och funktionella golfvagnar. Deras trehjuliga vagnar är särskilt populära tack vare deras stabilitet, kompakta design och enkla användning. Clicgear erbjuder också ett brett utbud av tillbehör som gör det enkelt att anpassa och förbättra din golfvagn.
 5. Motocaddy: Motocaddy är en ledande tillverkare av både manuella och elektriska golfvagnar. De är kända för sina pålitliga och välkonstruerade vagnar som kombinerar innovativ teknik med användarvänlighet. Motocaddy erbjuder ett brett utbud av modeller och tillbehör för att passa alla typer av golfare och budgetar.
golvagn med extra stora hjul

Vanliga frågor om golfvagnar

Gör det någon skillnad om vagnen har två, tre eller fyra hjul?

Golfvagnar med två hjul är enklare modeller som väger mindre, kostar betydligt mindre och tar mindre plats. En golfvagn med två hjul av hög kvalitet utgör alltid ett bra köp och är rekommenderat för dig som har en mindre budget. Erfarna golfspelare, som vanligtvis äger mer än en golfvagn, föredrar många gånger att använda den lätta och smidiga golfvagnen med två hjul. Den tvåhjuliga golfvagnen har vanligtvis få avancerade funktioner och/eller innovativ teknik men detta kompenseras med en betydligt billigare prislapp. Golfvagnar med två hjul är konstruerade och designade för att dras efter dig.

Golfvagnar med tre eller fyra hjul kan skjutsas framför dig och har normalt mer avancerade funktioner, nya innovationer och design. Golfvagnar med tre och fyra hjul är normalt mycket stabila samt utformade för att klara alla olika typer av golfbagar. Dessa tar oftast mer plats i hopfällt läge än de med två hjul.

Vad är skillnaden mellan en bärbag och vagnbag?

En vagnbag är designad för att dras fram medan en bärbag ska bäras av spelaren. Många spelare föredrar ibland att använda en bärbag eftersom de anser att den ger lite mer frihet. En del bärbägs har uppfällbara ben för smidigare användning och kallas då ståbag.

Går det att placera en bärbag på golfvagnen?

Det går utmärkt att avlasta kroppen genom att ibland sätta bärbagen på en vagn. Ofta sitter de inte så bra på en standard golfvagn men det fungerar hjälpligt. Detta finns även vagnar som är anpassade för bärbag, utmärkt för dig som vill variera, eller som exempelvis väljer att bära när du spelar på en annan bana än hemmabanan.

Kan du använda din golfvagn på tävlingar?

Svenska Golfförbundets anger inga begränsningar i sitt regelverk när det gäller golfvagnar. Begränsningar förekommer i spel- och tävlingshandboken gällande transportmedel som transporterar golfspelaren. Det finns alltså inga regler som begränsar spelarens utrustning och material.
Var dock uppmärksam på att en del golfklubbar, men också under en del tävlingar, kan ha speciella regler för hur golvvagnar bör eller inte får användas på golfbanan. Det rör sig normalt om vanligt golfvett som till exempel att du inte bör dra din golfvagn mellan green och bunker eller på greenen.
När du spelar på en golfbana eller en tävling är det rekommenderat att först ta reda på vad som gäller.

Är det komplicerat att sätta ihop en golfvagn?

De bästa golfvagnarna är normalt sett enkla och smidiga att sätta ihop. Du kommer med tiden att fälla ut och ihop din golfvagn otaliga gånger och det kan vara bra att först testa den golfvagn som du funderar på att köpa.

Tar en golfvagn stor plats i bilen?

När du köper din golfvagn är det bra om du försäkrar dig om att den kommer att få plats i bilen för transport. Kom i håg att vagnen ska passa in med all annan golfutrusning som du behöver ta med dig. Om du till exempel behöver få in mer än en golfbag är det bra att ta det med i beräkningen. För dig med en mindre bil som har begränsat lastutrymme är detta särskilt viktigt. Det är enklare att köpa en golfvagn som passar än att köpa en större bil.

Spelar det någon roll hur mycket golfvagnen väger?

Vikten på din golfvagn har betydelse på golfbanan eftersom det är du själv som kommer att dra vagnen eller skjuta fram vagnen. Har du alltid din vagn på golfklubben så kan du kanske unna dig en vagn med fler finesser och funktioner som kan ge lite extra vikt. Moderna vagnar är lättrullade och kan ofta föras framför dig vilket gör att du kan klara högre vikt. Ska du ofta lyfta in den i bilen och kanske packa till utflykt på andra banor så kan en smidigare och lättare vagn vara att föredra.

Så har vi gjort vårt test av bästa golfvagnarna

I vårt test av bästa golfvagnar har vi tagit hänsyn till en rad faktorer för att ge en så omfattande och rättvis bedömning som möjligt. Vårt mål har varit att hjälpa dig att hitta den perfekta golfvagnen som passar dina behov, preferenser och budget. Här är en översikt över hur vi har genomfört vårt test av de bästa golfvagnarna:

 1. Urval av golfvagnar: Vi har granskat och utvärderat ett brett utbud av golfvagnar från olika märken och modeller, inklusive två-, tre- och fyrhjuliga vagnar, samt olika prisklasser. Detta har gjorts för att säkerställa att vårt test inkluderar en mångfald av produkter som passar golfare med olika behov och budgetar.
 2. Funktioner och specifikationer: Vi har undersökt och jämfört funktioner och specifikationer för varje golfvagn, inklusive vikt, material, hopfällbarhet, stabilitet, hjuldesign, förvaringsutrymme, smidighet och vilka extra tillbehör som finns. Detta har hjälpt oss att bedöma användarvänligheten och funktionaliteten hos varje vagn.
 3. Användarrecensioner och expertomdömen: För att få en bredare bild av varje golfvagns prestanda har vi samlat och analyserat användarrecensioner och expertomdömen från olika källor. Dessa insikter har hjälpt oss att förstå de faktiska erfarenheterna av golfare som använder dessa vagnar och hur väl de uppfyller deras förväntningar.
 4. Praktiska tester: Vi har genomfört praktiska tester av en del av vagnarna på olika typer av golfbanor och terräng för att bedöma deras stabilitet, manövrerbarhet och användarvänlighet. Genom att testa vagnarna i verkliga situationer har vi kunnat ge en mer realistisk och rättvis bedömning av deras prestanda.
 5. Pris och värde: Vi har jämfört priset på varje golfvagn med dess funktioner, prestanda och användaromdömen för att bedöma om vagnen erbjuder ett bra värde för pengarna. Detta har hjälpt oss att identifiera de bästa golfvagnarna inom olika prisklasser och budgetar.

Efter att ha sammanställt och analyserat all information och testresultat har vi betygsatt och rangordnat golfvagnarna baserat på deras övergripande prestanda, användarvänlighet, funktionalitet och värde för pengarna. Vår köpguide och bäst-i-test listar de bästa golfvagnarna som vi rekommenderar för golfare på alla nivåer och med olika behov och budgetar.

Sammanfattning/slutsats

Golf kan idag spelas av alla även dig som inte har en stor plånbok. Förutom att golf kräver en hel del skicklighet, teknik och lite vishet behöver du som spelare även ha en bra utrustning. Ett av de allra viktigaste hjälpmedlen för dig på golfbanan är din golfvagn. Vi har i vår golfvagn bäst i test tagit fram marknadens bästa golfvagnar i olika prisklasser. Vår förhoppning är att ge dig den information du behöver för att göra ett bra köp.

Att fundera på innan du gör ditt val är saker som hur många hjul du vill ha, om det är viktigt att den är lätt, om storleken fungerar för dig, om den är smidig att transportera och fälla ihop eller kanske har mycket utrustning.

Bra vagnar för olika behovstyper hittar du i våra topplistor.

Författare:

Andreas Börjesson

Faktakontrollant:

Nils Konradsson

Uppdaterad

Testvinnare Golfvagn

Rulla till toppen