Golfvagn bäst i test 2023 – Hitta bästa golfvagnen

Innehållet har annonslänkar från Amazon, Proffmagasinet, Nordicagolf.se och Onlinegolf.se

Caddytek Explorer V8 Golfvagn

Caddytek 15.3 V2 Golfvagn

Caddytek EZ TOUR Quickfold Golfvagn

En golfvagn är ett viktigt verktyg för spelare på golfbanan. Det finns dock ganska stora skillnader mellan olika vagnar och vi kommer med vår bäst i test att hjälpa dig hitta den bästa golfvagnen. Syftet med vår golfvagn bäst i test 2023 är att ge dig som funderar på att skaffa en egen golfvagn bra information för att kunna göra ett lyckat köp. Vi vet att en bra vagn är en viktig del av en golfspelares utrustning och kommer garanterat att öka spelglädjen. Golfvagnens funktion är helt enkelt att bära din utrustning och avlasta din rygg och är en ovärderlig hjälpande hand på banan. Det finns ingen golfspelare idag som vill gå runt på banan och kånka runt med tunga golfklubbor. Du kan enkelt placera din utrusning på vagnen och sedan enkelt dra eller skjuta golfvagnen mellan hålen. Vi kommer att gå igenom matnyttig information om vad du behöver tänka på när du funderar på att köpa en golfvagn. Är du bekväm av dig och hellre vill ha en elgolfvagn så klicka på länken så kan du läsa merom dem där.

Aktuella kampanjer på golfvagnar

Topp 3 bästa golfvagnar 2023

De bästa golfvagnarna på marknaden hittar du här i vår golfvagn bäst i test 2022. Det finns många olika golfvagnar att välja mellan av både kända och mindre kända tillverkare och utbudet är mycket stort. Men alla golfvagnar är inte av bra kvalitet och allt för många har upplevt att deras golfvagn inte klarat mer än lite drygt två år innan den gått sönder. Här hittar du de bästa golfvagnarna som har både kvalitet, hållbarhet och bra funktioner.

CaddyTek Caddycruiser one version 8 – hopfällbar golfvagn

Caddycruiser one version 8 är en stabil och smidig golfvagn med fyra hjul. Denna vagn har tillverkats för att stå stadigt och kunna hålla nästan alla typer av golfbagar. Tillverkaren har försett denna vagn med stora underhållsfria hjul som enkelt och smidigt klarar olika underlag, en mycket uppskattad funktion hos golfspelare.
One version 8 är en hopfällbar golfvagn som är stabil och enkel att använda. Denna nya generation golfvagn fälls smidigt ihop med den patenterade One-Click funktionen. Vagnen ser kanske smal ut men är mycket stark på grund av att ramen är tillverkad i tålig och stark aluminium. Vikten på One version 8 är extremt lätt, väger bara 7,7 kilo, och kan enkelt lastas in i bilen.
Caddycruiser one version 8 har flera bra funktioner, plats för scorekort, fack för dryckeshållare, hållare för paraply, hållare för mobilen med mera.

Det här är en svarslagen golfvagn som har precis alla funktioner du kan önska. Oerhört stabil, extremt lätt och mycket hållbar. Tveklöst den bästa golfvagnen 2022.

Fördelar

– Fyra hjul
– Enkel att fälla ihop
– Väger endast 7,7 Kilo

Nackdelar

– Fästen för golfbagen kunde varit något bättre

Masters 5-serien kompakt golfvagn – silver

Denna bästa golfvagn med 2 hjul är mycket stabil och har en tålig konstruktion till ett mycket bra pris. Att det är en smidig golfvagn är även det ett plus i kanten. Du kan enkelt fälla ihop golfvagnen och den tar mycket liten plats i bilen och förvaringsstället hemma. Vagnen är tillverkad av väldigt hållbar aluminium vilket gör den ultralätt. Vagnen har nödvändiga funktioner såsom scorekortshållare. Masters 5-serien kompakt golfvagn är en av de absolut mest sålda vagnarna och lovar hög kvalitet samt nöjda kunder.

Funktioner

Vagnen är lätt men robust
En golfvagn med två hjul
Ultrakompakt ihopfälld och passar alla bilars bagageutrymme
Slitstarka hjul som är avtagbara och lätta att rengöra
Väger endast 3,4 kilo

Fördelar
– Stabil golfvagn med två hjul
– Ultralätt och väger endast 3,4 kilo
– Enkel och smidig att fälla ihop

Nackdelar

– Scorekortshållaren kunde varit mer funktionell

Bagboy Nitron Auto Open – Smidig golfvagn av hög kvalité

Bagboy Nitron Auto Open Golf Trolley har tre hjul och är en öppen automatisk kvävedriven golfvagn. Du kan fälla ihop vagnen på några sekunder och den är både enkel att transportera och förvara. Vikten är endast 7,25 kilo och vagnen har flera riktigt bra funktioner. Nitron Auto Open Golf Trolley har ett komplett handskfack med hållare för mobilen, dryck och paraply. På undersidan finns en tillbehörsväska som ger utrymme för extra förvaring. Denna trehjuliga golfvagn rullar enkelt och smidigt på banan. Däcken är underhållsfria och kräver inte luft. Parkeringsbromsen sitter på handtaget. Vagnen har två bungee remmar som säkrar din vagnbag samt ett ”Top-Lok” -system som förhindrar att bagen vrider sig när den fästs.

Funktioner
Fälls ut oerhört snabbt med Nitro-Piston Technology
Lätt att förvara och transportera
Har Top-Lok Technology
Integrerad hållare för mobilen, dryckeshållare samt en komplett scorekort konsol.
Paraplyhållare
Extra stor tillbehörsväska
Parkeringsbroms på handtaget
Monteras enkelt utan verktyg
Golfbagen säkras genom bungee remmar

Fördelar
Golfbagen säkras genom bungee remmar och ett ”Top-Lok” -system
– Fälls ut snabbt med Nitro-Piston Technology
– Extra stor tillbehörsväska

Nackdelar
– Kunde varit något lättare i vikt

Viktigt att tänka på när man köper en Golfvagn

Det finns några viktiga saker att kontrollera när du köper en ny golfvagn. Eftersom golfvagnens funktion är att vara din ”caddie” på golfbanan bör den kunna hantera en del vikt och vara stabil. En golfvagn som är ranglig och instabil förstör hela nöjet med spelet och är tyvärr bortslösade pengar, även om vagnen var billig. Konstruktionen på de bästa golfvagnarna är stabil även om vagnen är lätt. En annan viktig sak är att kontrollera att du kan fälla ut och ihop vagnen utan problem för transport.

För att en golfvagn ska hålla längre och fungera optimalt på en golfbana behöver den ha bra hjul. Hjulen ser till att vagnen rullar smidigt framåt, vilket vanligtvis inte är något problem när banan är platt. När banan är ojämn, vilket händer ganska ofta, gäller det att vagnen har robusta och bra hjul. Lite bredare hjul kan vara bättre vid underlag som är ojämnt och dåligt. Problemet med hjul av sämre kvalitet är att de riskerar att gå sönder vilket gör golfvagnen oanvändbar.

Det kommer många gånger extra finesser med golfvagnar som säljs på marknaden som vid första anblick kan tyckas vara praktiska. Ett bra exempel är vagnar som har sittplats för långa väntetider på banan. Även om detta och andra extrasaker kan erbjuda en bra funktion är det bra att komma ihåg att detta kommer att göra din golfvagn tyngre. Det kanske inte märks så mycket i början men du kommer att känna av den extra vikten i längden.

Pris på Golfvagnar

De golfvagnar som placerat sig i vår bäst i test 2022 är tillverkade med hög kvalitet och har lång hållbarhet. Priset varierar dock och CaddyTek Caddycruiser one version 8 – vikbart 4-hjuls golf-tryckvagn som blev bäst i test kostar runt 1800 kronor. Det finns alltid möjlighet att hitta denna bästa golfvagn betydligt billigare.
Masters 5-serien kompakt golfvagn kostar runt 700 kronor och är ett bra köp oavsett nivå på golfspelare.
Premium varianten, Bagboy Nitron Auto Open Golf Trolley, har en prislapp på cirka tre tusen kronor och är ett bra val för dig som kan lägga ut lite mer på din golfutrustning.
Priset på en golfvagn är av liten betydelse när det kommer till kvalitet. Viktigare är att titta på funktion och hållbarhet. Det är tråkigt när en nyinköpt golfvagn går sönder redan efter två år och det är dyrt att hålla på och köpa en ny vagn vartannat år eller i värsta fall varje år.

Kvalité

Golfvagnen är som sagt ett viktigt hjälpmedel på golfbanan och förhöjer nöjet med spelet. Bästa golfvagnen håller hög kvalité och hjälper till att skona din kropp från ansträngning. För dig som sedan tidigare har problem med knän eller rygg är val av golfvagn extra viktigt. Samtliga vagnar som placerat sig i vår bäst i test håller hög kvalitet. Samtliga golfvagnar passar till nästan alla olika typer av golfbagar men skillnaden mellan olika golfvagnar hittar du exempelvis i storlek, antal hjul och vikt. En golfvagn som har 4 hjul är givetvis något stabilare än en vagn med 3 eller 2 hjul men kommer att ta mer plats när den fällts ihop.
Den bästa golfvagnen kommer vanligtvis med en stabil och bra paraplyhållare. För dig som är lite längre är det rekommenderat att se till att paraplyet är högt nog eftersom det är obekvämt och jobbigt att behöva böja sig när du går. Det är med andra ord viktigt att den vagn du investerar i är av god kvalité och att den uppfyller de önskemål och behov som du har när du är ute på golfbanan. En annan prioritet för många är att vagnen är enkel att fälla ut och ihop för både transport samt förvaring.

Varumärken

De golfvagnar som placerat sig i vår bäst i test är till verkade av välkända varumärken som de flesta golfspelare känner igen. Dessa företag har genom åren byggt ett gott rykte bland golfspelare världen över med produkter av god kvalité och hållbarhet. De golfvagnarna som placerat sig i vår bäst i test kommer från dessa kända och välrenommerade varumärken.

Caddy Tek är ett ledande företag som tillverkar golfvagnar med hög kvalitet och hållbarhet samt ligger även i framkant när det gäller innovation. Notera att Caddy Tek Inc lätt kan förväxlas med Caddy Tek Pty Ltd i Australien som inte är samma företag.

Masters Golf är ett engelskt företag som funnits sedan 1990 och tillverkar kvalitetsprodukter för golf. Företaget är välkänt för sina utmärkta och hållbara golf produkter som tagits fram i samarbete med flera av världens bästa tillverkare av golfutrustning. Deras målsättning är att ta fram golfprodukter av högsta kvalitet till riktigt bra priser.

Bag Boy Company är välkända för sina produkters höga kvalitet samt hållbarhet och är marknadsledande gällande innovation och design. Bag Boy Company bildades redan 1946 och har sedan dess byggt ett gott rykte för sina högkvalitativa produkter för golf.

Golfvagn 4 hjul

Golfvagnar med fyra hjul är stabilare än golfbilar med två hjul eftersom de har en mindre vändradie. Ju större hjul din golfvagn har, desto stabilare blir den. Golfvagnar med fyra hjul är bättre för att köra på ojämna ytor och genom ojämn terräng. Golfvagnsdäck finns i olika storlekar vilket innebär att du kan köpa däck med önskad höjd.

Vanliga frågor om golfvagnar

Gör det någon skillnad om vagnen har två, tre eller fyra hjul?

Golfvagnar med två hjul är enklare modeller som väger mindre, kostar betydligt mindre och tar mindre plats. En golfvagn med två hjul av hög kvalitet utgör alltid ett bra köp och är rekommenderat för dig som har en mindre budget. Erfarna golfspelare, som vanligtvis äger mer än en golfvagn, föredrar många gånger att använda den lätta och smidiga golfvagnen med två hjul. Den tvåhjuliga golfvagnen har vanligtvis få avancerade funktioner och/eller innovativ teknik men detta kompenseras med en betydligt billigare prislapp. Golfvagnar med två hjul är konstruerade och designade för att dras efter dig.

Golfvagnar med tre eller fyra hjul kan skjutsas framför dig och har normalt mer avancerade funktioner, nya innovationer och design. Golfvagnar med tre och fyra hjul är normalt mycket stabila samt utformade för att klara alla olika typer av golfbagar.

Vad är skillnaden mellan en bärbag och vagnbag?

En vagnbag är designad för att dras fram medan en bärbag ska bäras av spelaren. Många spelare föredrar ibland att använda en bärbag eftersom de anser att den ger lite mer frihet. En del bärbägs har uppfällbara ben för smidigare användning och kallas då ståbag.

Går det att placera en bärbag på golfvagnen?

En bärbag är utformad och designad för att bäras av spelaren. Även om du kan placera en bärbäg på en golfvagn är det inte rekommenderat eftersom den kan göra att vagnen blir ostadig. Att använda en bärbag på en golfvagn bör nog snarast anses vara en tillfällig lösning tills dess att du har skaffat en vagnbag.

Kan du använda din golfvagn på tävlingar?

Svenska Golfförbundets anger inga begränsningar i sitt regelverk när det gäller golfvagnar. Begränsningar förekommer i spel- och tävlingshandboken gällande transportmedel som transporterar golfspelaren. Det finns alltså inga regler som begränsar spelarens utrustning och material.
Var dock uppmärksam på att en del golfklubbar, men också under en del tävlingar, kan ha speciella regler för hur golvvagnar bör eller inte får användas på golfbanan. Det rör sig normalt om vanligt golfvett som till exempel att du inte bör dra din golfvagn mellan green och bunker eller på greenen.
När du spelar på en golfbana eller en tävling är det rekommenderat att först ta reda på vad som gäller.

Är det komplicerat att sätta ihop en golfvagn?

De bästa golfvagnarna är normalt sett enkla och smidiga att sätta ihop. Du kommer genom tiden att fälla ut och ihop din golfvagn otaliga gånger och det kan vara bra att först testa den golfvagn som du funderar på att köpa.

Tar en golfvagn stor plats i bilen?

När du köper din golfvagn är det bra om du försäkrar dig om att den kommer att få plats i bilen för transport. Kom i håg att vagnen ska passa in med all annan golfutrusning som du behöver ta med dig. Om du till exempel behöver få in mer än en golfbag är det bra att ta det med i beräkningen. För dig med en mindre bil som har begränsat lastutrymme är detta särskilt viktigt. Det är enklare att köpa en golfvagn som passar än att köpa en större bil.

Spelar det någon roll hur mycket golfvagnen väger?

Vikten på din golfvagn har betydelse på golfbanan eftersom det är du själv som kommer att dra vagnen eller skjuta fram vagnen. Golfvagnen har en mycket viktig funktion eftersom den hjälper dig transportera runt dina klubbor och utrustning på banan. En vagn som väger mycket kommer att bli kännbar att dra omkring.

Ett tips är att se till att golfvagnen du köper inte har onödig vikt som exempelvis en sittplats och att du inte tar med dig onödig utrustning på golfbanan. Vikten är dock ganska oväsentlig när du ska transportera din golfvagn med bil. Men om du kommer att transportera både dig själv, golfvagn och utrustning med kollektivtrafik har vikten givetvis betydelse.

Sammanfattning/slutsats

Golf är en av världens mest omtyckta och populära sporter. Golf kan idag spelas av alla även dig som inte har en stor plånbok. Välkända företag som tillverkar golfutrustning har lyckats pressa priserna på sina produkter utan att behöva skära ner på kvalitén. Förutom att golf kräver en hel del skicklighet, teknik och lite vishet behöver du som spelare även ha en bra utrustning. Ett av de allra viktigaste hjälpmedlen för dig på golfbanan är din golfvagn. Vi har i vår golfvagn bäst i test 2022 tagit fram marknadens bästa golfvagnar i olika prisklasser. Vår förhoppning är att ge dig den information du behöver för att göra ett bra köp.

Vi vet att en bra vagn är en viktig del av en golfspelares utrustning och kommer garantera en ökad spelglädje. Golfvagnens funktion är helt enkelt att bära din utrustning och avlasta din rygg vilket är en ovärderlig hjälp på golfbanan. Det finns inte många golfspelare idag som vill kånka runt med tunga golfklubbor på golfbanan. Du kan placera din utrusning på vagnen och sedan enkelt dra eller skjuta golfvagnen mellan hålen.

En funktionell golfvagn är kanske den mest grundläggande utrustning en golfspelare kan ha på banan. De bästa golfvagnarna har många praktiska funktioner som förhöjer din spelupplevelse. De bästa golfvagnarna erbjuder hög kvalitet och hållbarhet, många gånger till ett överkomligt pris, så att du inte ska behöva köpa en ny vagn vartannat år.

Golfvagnen är helt enkelt tillverkad för att transportera dina klubbor och utrustning på ett smidigt och enkelt sätt runt banan. Golfvagnarna i vår bäst i test erbjuder dig som golfspelare en ovärderlig hjälpreda på golfbanan. Priserna på de utvalda vagnarna varierar men de har de grundläggande funktionerna som behövs, stabilitet, kvalitet och hållbarhet. Du som spelare behöver bestämma vad du önskar och behöver när du väljer golfvagn. Tänk igenom vilka önskemål och behov du har samt vad din budget tillåter innan du bestämmer vilken golfvagn som är rätt för just dig.

Uppdaterad 2022-12-27