Bästa golfsetet för herrar – Köpguide & Test 2024

Golf är en sport som kräver precision, skicklighet och rätt utrustning. Men med mängden golfklubbor och set som finns på marknaden, kan det vara en utmaning att hitta det perfekta setet som passar din individuella spelstil och förmåga. Om du är en herrspelare som letar efter att köpa ditt första eller nästa golfset, har du kommit rätt.

I den här guiden kommer vi att gå igenom de bästa golfseten för herrar, både höger och vänsterset, utifrån olika faktorer som spelnivå, budget och preferenser. Vi kommer att jämföra och analysera olika märken och modeller för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val. Oavsett om du är en proffs eller en nybörjare, har vi det perfekta bästa herr golfsetet för dig.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Bästa golfset herr – Bäst i vårt test – Snabblistan

Bästa golfset herrar – Hela topplistan

Bästa billiga golfset för herr
Callaway Strata Plus

Callaway Strata Plus

 • Fattning: Höger / vänster
 • Driver: Ja
 • Woods: #3, #5 hybrid
 • Järn: 6–9, PW, SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Ja

Ca pris: 5000 kr

Strata från Callaway är en serie klubbor av bra kvalitet tänkta att passa de flesta medelgolfare. Här ska vi titta närmare på ett komplett paket med totalt 10 klubbor och 14 delar sammanlagt.

Det som ingår är driver, #3 wood, #5 hybrid, fyra järn, pitching wedge, sand wedge, putter, bag med bärrem och tre head covers. Det är ett av de mest omfattande paketen för medelgolfare som finns just nu.

Varför är detta herrset utmärkt för medelgolfare? Vi har testat klubborna och vi har svaret. Det enkla svaret är att de kombinerar egenskaper för kontroll och förlåtande slag med längd.

Vi går igenom klubbtyperna en och en. För drivern och träklubban ger låg vikt och oversize huvuden med stora sweet spots både fart och förlåtande träffar. Driverns skaft i grafit hjälper också till.

När det gäller järnen kan vi säga att de är viktade för förlåtande träffar och bra kontroll. Puttern är av mallet-typ för balans och precision.

Vi tycker att Strata Plus ger mycket kvalitet för pengarna och egenskaper som passar medelgolfare. De ger helt enkelt en kombination av förlåtande egenskaper och längd som gör att många delar i spelet kan bli lite enklare. Därför utser vi Strata Plus till bästa golfset för medelgolfare.

Om du skulle vilja ha en andra åsikt så finns det många kundrecensioner att läsa på nätet, inte minst på Callaways egen sida. Betyget är en bit över 4 av 5 och omdömena är mycket positiva. Den förlåtande kvaliteten är det som sticker ut mest näst efter prisvärdheten. Bra att veta är också att klubborna finns i både höger och vänster.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Perfekta egenskaper för medelgolfare
 • Prisvärt set med bag
 • Hög kundnöjdhet
Nackdelar
 • Mindre lämpligt för spelare under 18 hcp
Bästa billiga golfset för herr
Inesis 100

Inesis 100

 • Fattning: Höger
 • Driver: Ja
 • Woods: #4 hybrid
 • Järn: 6/7, 8/9, PW, SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Nej

Ca pris: 1999 kr

Inesis, som är Decathlons eget märke, överraskar ofta med god kvalitet och funktion. Är du på jakt efter ett prisvärt golfset med god kvalitet? Läs då vidare och se om Inesis 100 kan vara något för dig.

Det här golfsetet inkluderar sju klubbor, nämligen driver, #4 hybrid, två järn, två wedgar och en putter. Bag ingår inte men du får med ett skydd för drivern. Kort och gott tycker vi att du får med det som behövs för att börja spela.

Vi har undersökt klubborna i detalj och kan definitivt säga att de är som skräddarsydda för nybörjare och spelare med högt handicap. 

Järnklubborna har förlåtande viktning och breda sulor. De har också breda träffytor för förlåtande träffar. Drivern är i oversize och puttern är i malletform för ökad stabilitet. 

Dessutom har alla klubbor utom puttern skaft i grafit med bra flex för ökad svinghastighet. Klubborna är också av det lättare slaget överlag. Vi måste också nämna att greppet har markeringar för stabilt och ergonomiskt grepp.

Med ovan kvaliteter tycker vi att Inesis 100 golfset för honom är ett riktigt bra val. Dessutom är prislappen mycket attraktiv. Det kan såklart vara en nackdel att bag inte finns med i paketet, men det är ju lätt att köpa till. Inesis 100 blir vårt val som bästa billiga golfset för herr.

När det gäller kundernas betyg är de överlag mycket höga. Man behöver inte läsa mellan raderna för att se att det här är en uppskattad produkt. Prisvärdheten samt att klubborna är lättspelade och förlåtande är saker som nämns i omdömena.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mycket värde för pengarna
 • Inkluderar hybrid
 • Många nöjda användare
Nackdelar
 • Bag ingår inte
Bästa skräddarsydda paketet
Callaway APEX CB

Callaway APEX CB

Skräddarsy ditt set så att det passar din spelstil, din skicklighet och dina förutsättningar perfekt

Ju bättre du blir som golfspelare, desto större krav ställer du på dina klubbor. Du söker antagligen också det lilla extra som bit för bit kan ta ditt spel till högre höjder. 

En driver som ger lite extra längd, en putter med helt rätt balans för dig, en uppsättning wedgar med olika loft och spin, fairwaywoods som kan hjälpa dig nå par 5 på två slag  – listan kan göras lång. 

Skulle du vara intresserad av att skräddarsy innehållet i din bag? Här ger vi ett förslag på ett skräddarsytt paket med klubbor från tillverkaren TaylorMade. Det här setet är utvalt specifikt för att passa spelare under 18 i hcp.

Stealth Driver

Vi börjar från tee. Om du är en skickligare spelare kan du säkert vara intresserad av en driver som du kan skräddarsy. Det kan du göra med TaylorMade Stealth Driver.

I grunden är det här en mycket lätt driver med en förstorad sweetspot som både ger längd och är förlåtande – förutsatt att du har en bra fart på svingen. Om egenskaperna passar dig kan du anpassa din driver på många sätt med fattning, loft, skaft, skaftets längd och grepp.

Järn och fairwaywoods

I Apex CB är ett herrset med järn för skickliga spelare och medelgolfare. De kombinerar förlåtande egenskaper med bra längd. En större sweetspot och mer vikt i sulan gör klubban mer förlåtande medan den flexibla träffytan ger högre fart på bollen.

Hybridklubbor

Är du en av de spelare som har fastnat för hybridklubbor? De är otroligt mångsidiga och kan verkligen hjälpa till både på fairway och i tuffare lägen. Har du inte provat på den här nya typen av golfklubba? Då är det på tiden!

Väljer du TaylorMade som tillverkare kan du komplettera uppsättningen i din bag med en hybrid eller två. De finns i flera loft och naturligtvis kan du välja mellan olika skaft.

Wedgar från TaylorMade

Wedgen är onekligen en mycket speciell golfklubba. Känsla, teknik, mångsidighet, självförtroende – valet av wedge handlar om så mycket. Det är därför inte konstigt att många, även medelgolfare, köper wedgar separat från helset eller järnset.

Milled Grind är en populär uppsättning wedgar i loft mellan 50–60 och med olika bounce. Här är maximal spin i fokus med djupa skåror, mikroribbor och en obehandlad träffyta.

Putter

Slutligen så måste vi självklart ha en putter med i vårt skräddarsydda paket av golfklubbor. Eftersom vi har valt TaylorMade som leverantör måste vi lyfta fram den ikoniska Spider-puttern. 

Spider-puttern finns idag i en stor mängd varianter, alla designade för maximalt förlåtande egenskaper och stabilitet. Flera modeller finns också i olika färger. Vilken väljer du?

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Skräddarsy med skaft, loft m m
 • Köp enskilda klubbor eller set
 • Klubbor av hög kvalitet
Nackdelar
 • Främst för skickligare spelare
Bästa golfset herr medel-låghandicap
Callaway Golf Warbird

Callaway Golf Warbird

 • Fattning: Höger
 • Driver: Driver
 • Woods: #5
 • Järn: 6-9, PW, SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Ja

Ca pris: 9500 kr

Är du på väg att lämna kategorin medelgolfare? Har du passerat hcp 20 och är på god väg nedåt? Då har vi ett alternativ på herrset från välkända Callaway som kanske kan intressera. Med dess egenskaper kan vi i alla fall utse det till bästa golfset för herrar med låghandicap.

Vi har tittat närmare på innehållet och vi måste säga att vi är imponerade. Här får du inte bara en komplett uppsättning klubbor av hög kvalitet. Du får också med en bag i tourstil.

Driver, #5 wood, fem järnklubbor, pitching wedge, sand wedge, putter och bag är vad som ingår i paketet. Någon hybrid ingår alltså inte. Dock ingår headcovers för puttern och träklubborna.

Om vi tittar på egenskaperna för träklubborna så är det tydligt att fokus är på längd. Stora huvuden och lätta grafitskaft är melodin tillsammans med tunna träffytor. 

Järnklubborna fungerar på ett lite annat sätt. De har en viktning som underlättar en högre bollflykt på samma gång som de ger rejält med spin. Huvudenas sweetspots är samtidigt ganska förlåtande.

Enligt oss ger den här kombinationen stora fördelar för bättre spelare. Vi tycker att den kan passa särskilt spelare mellan 10–20 i hcp. Är den här uppsättningen klubbor värd sitt pris? Vi tycker det och det gör många nöjda köpare världen över också. Warbird-setet är en storsäljare som överlag får höga betyg.

Om vi ska vara lite petiga kanske paketet borde ha innehållit ytterligare en wedge. Maximalt loft (SW) är nämligen bara 54 grader. Vi hade också gärna sett en hybridklubba i paketet. I gengäld ingår den klassiska 330 Mallet-puttern från Odyssey och det är en stor fördel.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Odyssey-putter och bag ingår
 • Utmärkt kvalitet rakt igenom
 • Mycket för pengarna
Nackdelar
 • Låg loft på wedgarna
Bästa golfset herr nybörjare halvset
Wilson ProStaff SGI

Wilson ProStaff SGI

 • Fattning: Höger
 • Driver: Nej
 • Woods: #3
 • Järn: 5, 7, 9, SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Ja

Ca pris: 3500 kr

De som precis har börjat spela golf behöver sällan en komplett uppsättning med uppemot 14 klubbor. Är du på jakt efter ett prisvärt golfset med det allra nödvändigaste? Vill du gärna få en bag på köpet? 

Då är detta paket från Wilson i vårt tycke ett utmärkt val. Det är till och med vårt val som bästa halvset för herr nybörjare. Detta golfset för herr inkluderar totalt sex klubbor, det vill säga standard för halvset. Wilson skickar också med en rejäl bag och skydd för träklubban (#3) för att göra allt komplett.

Hur är det då att spela med det här setet? Hela idén med Wilsons klubbor för nybörjare är att de ska vara lättspelade och förlåtande. Det betyder att de ska ge stabilitet, ge fart även på orena träffar och hjälpa dig med en högre bollflykt.

Vi tycker att träklubban och järnklubborna ger just detta – mer stabilitet helt enkelt. Drivern har en låg tyngdpunkt för ökad höjd och järnklubborna både hjälper till med höjden och rätar ut orena träffar. Slutligen har puttern en träffyta med en insert som bidrar till mer känsla.

Vad säger köpare? Vi har hittat ett antal recensioner och överlag är kunderna mycket nöjda. Betygen ligger mellan 4 och 5 på många golfshoppar. Att klubborna är lättspelade och att setet är ett perfekt kit för nybörjare är omdömen som återkommer.

Vi tycker att Wilsons halvset är ett bra val för nybörjare. Det kommer med ett aptitligt pris och vi anser att du får mycket för pengarna.

Den enda nackdelen i vår mening är att det endast finns en träklubba i uppsättningen. Här tycker vi att Wilson kunde ha adderat en hybrid alternativt lagt med en driver tillsammans med en fairwaywood. Det är också synd att setet inte finns med vänsterfattning.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Prisvärt halvset
 • Förlåtande egenskaper
 • Bra att bag ingår
Nackdelar
 • Kan bara fås med högerfattning
Bästa golfset herr nybörjare helset
Wilson ProStaff SGI

Wilson ProStaff SGI

 • Fattning: Höger
 • Driver: Ja
 • Woods: #5, #5 hybrid
 • Järn: 7–SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Ja

Ca pris: 4300 kr

Golfmärket Wilson har i många år varit ett givet val för nybörjare, såväl herr som dam. Wilson har helt enkelt alltid erbjudit mycket kvalitet för pengarna och erbjudit en billig väg in till golfen. 

Så är det även idag och vi kan rekommendera Wilson ProStaff SGI till dig som precis har börjat med golf. Med det här setet, som har fått fina betyg från köpare, tycker vi att du får allt du behöver för roligare och bättre golf.

Paketet inkluderar både driver, fairwaywood (#5), en hybrid (#5), fem järn och en putter, detta tillsammans med en rymlig bag och head covers. Ett komplett set alltså! De tre "träklubborna" har grafitskaft medan övriga har skaft i stål.

Vi har tittat närmare på klubborna för att undersöka deras egenskaper. Grundtemat för detta golfset för herrar är förlåtande spel. Till exempel har drivern ett oversize-huvud och låg tyngdpunkt. Järnklubborna har en viktning för bättre stabilitet och förlåtelse samt en bred sula. Puttern är häl/tå-viktad. 

Om du är helt ny på det här med golf kanske begrepp som oversize och viktning är okända för dig. Vi kan sammanfatta egenskaperna med att de kan hjälpa dig till ett stabilare spel, bättre träffar och mer längd, oavsett var på banan du befinner dig.

Att klubborna levererar vad de lovar framkommer i många kundrecensioner. Det är många som ger dem högsta betyg och många lyfter fram att de är lättspelade. 

Det är också något vi vill betona. Wilson ProStaff SGI är ett herrset som gör den första tiden inom golfen lite lättare. Det är inte något spektakulärt över klubborna, men vi tycker att de gör sitt jobb över förväntan. Det här är utan tvekan vårt val som bästa golfset för herr nybörjare.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Komplett set inklusive bag
 • Förlåtande och lättspelade
 • Mycket för pengarna
Nackdelar
 • Finns bara i högerfattning
Skymax Elite Herr

Skymax Elite Herr

 • Fattning: Höger
 • Driver: Ja
 • Woods: #3, #4 hybrid
 • Järn: 6–9, PW, SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Ja

Ca pris: 4500 kr

Behöver du längre klubbor på grund av din längd? För många golfset med en större prislapp kan du skräddarsy skaftens längd men hur gör man med mer budgetvänliga alternativ?

Märket Spalding har ett set för nybörjare och höghandicap-spelare med extra långa klubbor. Det handlar då om de sex järnen. Träklubborna har samma längd som i den ”ordinarie” uppsättningen. Den extra längden är 1 tum.

Spalding är ett märke vi träffar på i olika sammanhang inom golf. Vi brukar bli överraskade av kvaliteten och det här helsetet är inget undantag. Vi tycker att detta paket med totalt 10 klubbor håller god kvalitet.

Det som kännetecknar Skymax Elite som helhet är att klubborna är lättspelade. De tre träklubborna har stora sweet spots och är förlåtande. Samma sak gäller för järnen som är viktade tå/häl och har en låg tyngdpunkt. 

Puttern är kanske inte den stora fördelen med det här setet med extra långa klubbor. Det är dock enkelt att komplettera med en annan putter om man så vill. Bagen tycker vi dock är utmärkt med sina fack, sina många förvaringsmöjligheter och sin bekväma dubbelbärsele.

Vad kunderna tycker om detta golfset är tydligt. En absolut majoritet är mycket nöjda. Det är inte många alternativ som får ett högre betyg i snitt.

Allt som allt tycker vi att Skymax Elite är ett bra val för långa spelare. Om just den egenskapen inte behövs tycker vi, utifrån vad paketet kostar, att det finns bättre alternativ för nybörjare.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En tum extra längd
 • Förlåtande klubbor
 • Utmärkt bag
Nackdelar
 • Puttern övertygar inte
CobraFly XL

CobraFly XL

 • Fattning: Höger
 • Driver: Ja
 • Woods: #3, #5, #4 hybrid, #5 hybrid
 • Järn: 6–SW
 • Putter: Ja
 • Bag ingår: Ja

Ca pris: 8900 kr

CobraFly XL är en populär budgetserie från Cobra. Det är en serie som innehåller alla tänkbara klubbor med olika uppsättningar och olika bagar. Här ska vi titta närmare på Cobras kompletta nybörjarset.

Det här paketet innehåller inte mindre än tolv klubbor. Du får med putter, driver, två fairwaywoods, två hybrider samt sex järn (6–SW). Bag ingår också och det är bra att veta att det är en vagnbag. OBS! I vissa herrset ingår totalt nio klubbor.

Vi tycker att det är en imponerande samling Cobra har satt ihop. Vi ställer oss samtidigt frågande till hur många av klubborna som nybörjaren egentligen kommer att använda på banan och på rangen.

Vi har testat klubborna och vi måste säga att de först och främst är förlåtande. Samtidigt bidrar grafitskaften i setets woods till mer fart även vid långsamma svinghastigheter.

Viktningen i järnklubborna hjälper till med stabilitet och höjd. Träklubborna är viktade för att motverka slice så mycket det bara går. Dessutom är klubbornas offset ganska rejäl för att bidra till rakare slag. Puttern är kanske mer i standardmodell, men självklart med Cobras utmärkta kvalitet överlag.

I vår mening är det här ett golfset herr med egenskaper utmärkta för nybörjare och spelare som nyligen har tagit grönt kort. Det kan fungera både som första uppsättning klubbor och som en slags uppgradering om du tidigare har spelat med ett halvset.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Gediget set med rejäl vagnbag
 • Många förlåtande egenskaper
 • Bra kvalitet från Cobra
Nackdelar
 • Kanske lite väl omfattande
 • Dyrare än andra nybörjarset
bästa golfset herr test

du vår köpguide med de bästa elvagnarna vi har testat.

järnklubbor i herrset

Så har vi gjort vårt bäst i test

När vi genomförde vårt test för att hitta det bästa golfsetet för herrar, följde vi en omfattande och noggrann process för att säkerställa att våra resultat var objektiva och tillförlitliga.

1. Urvalsprocess:

Först och främst valde vi ut en rad golfset från ledande märken som Callaway, TaylorMade, Titleist, Mizuno och Wilson. Vi valde set som var riktade mot olika färdighetsnivåer, från nybörjare till avancerade spelare, och som passade en rad olika budgetar.

2. Hands-on testning:

Därefter genomförde vi hands-on testning av varje set. Vi testade varje klubb på både driving range och på golfbanan i en rad olika förhållanden. Vi bedömde prestanda när det gäller distans, kontroll, förlåtelse och känsla. Vi noterade också hur varje klubb presterade på olika typer av slag, som utslag, fairway slag, approach slag och puttar.

3. Spelaranalys:

Vi tog även med feedback från en rad olika spelare med olika färdighetsnivåer. Vi bad dem att testa klubborna och ge oss deras ärliga åsikter om hur varje set presterade och hur det passade deras spelstil.

4. Teknisk analys:

Vi tittade också på de tekniska aspekterna av varje set, inklusive klubbdesign, materialval och teknologier som används. Vi undersökte hur dessa faktorer påverkade prestanda och spelbarhet.

5. Prisvärdhet:

Slutligen tog vi hänsyn till pris och värde. Vi jämförde priset på varje set med dess prestanda och kvalitet för att bedöma om det erbjöd bra värde för pengarna.

Genom att kombinera alla dessa faktorer kunde vi sammanställa en omfattande och balanserad bedömning av varje golfset med ett totalbetyg som gör att vi fått fram vår topplista. Vårt mål var att ge dig den information du behöver för att hitta det bästa golfsetet för just dig, oavsett din färdighetsnivå eller budget.

Summering

I vår omfattande guide till det bästa golfsetet för herrar har vi granskat och analyserat flera av de ledande märkena på marknaden. Vi har tagit hänsyn till flera viktiga faktorer i vår bedömning, inklusive spelarnivå, fysiska attribut, budget, innehåll i setet, märke och kvalitet samt personliga preferenser.

Vi har testat golfset från Callaway, TaylorMade, Titleist, Mizuno och Wilson, och vi har inkluderat set som passar alla spelarnivåer, från nybörjare till avancerade spelare. Vår testning har omfattat hands-on testning på både driving range och golfbanan, analys av spelarfeedback samt teknisk analys av klubbdesign och material.

I vår guide hittar du detaljerad information om varje set, inklusive dess styrkor och svagheter, vilken typ av spelare det passar bäst för, samt dess pris och värde för pengarna. Vi hoppas att denna guide kommer att vara ett värdefullt verktyg för att hjälpa dig att hitta det bästa golfsetet för dina behov och förbättra ditt spel på golfbanan.

Författare:

Andreas Börjesson

Faktakontrollant:

Nils Konradsson

Uppdaterad

Testvinnare Golfset Herrar – Slutsats

Rulla till toppen